WE300 – Verhalen

De ochtend begon als alle andere ochtenden. Ze opende haar ogen, rolde langzaam op haar zij om gemakkelijker op te kunnen staan, rilde toen ze de gordijnen opentrok en schoot haar voeten in de sloffen die naast het bed stonden. Daarna daalde ze de trap af, aaide in het voorbijgaan even de kat die zich om haar benen heen drapeerde – ‘goedemorgen poes! Heb je lekker geslapen?’ en gaapte hartgrondig toen ze het waterreservoir van de Senseo bijvulde.

‘Eerst een kopje koffie’ dacht ze. ‘Een mens moet toch fatsoenlijk op gang komen.’ In de vensterbank stond een ouderwetse transistorradio die ze in het voorbijgaan aangezet had en die nu zachtjes het nieuws de ether in slingerde. Ze luisterde er niet eens naar. Om je dag met ellende en narigheid te beginnen had ze allang afgezworen.

Toch spitste ze even later haar oren en ze stond op om de radio wat harder te zetten. Ineens schalden De Kinks door de keuken met hun ‘Sunny Afternoon.’

Een glimlach gleed over haar gezicht bij het horen van dit liedje. ‘Wat werd dit veel gedraaid toen!’ dacht ze terwijl ze teruggeworpen werd in 1966, het jaar waarin ze zo Godsgruwelijk verliefd was dat ze werkelijk dacht dat ze er nooit meer overheen zou komen. Samen zwommen ze klappertandend in het Nibbixwoudse openluchtzwembad, paars van de kou. Zou die jongen van toen nog wel eens aan haar denken? Zou hij zich dit liedje ook nog herinneren? Hij en zij. Waanzinnig verliefd en gelukkig. ‘Wat kon hij prachtig vertellen!’ herinnerde ze zich. Ze kon ademloos naar hem luisteren.

‘Hoe kan het eigenlijk dat het zo gelopen is?’ bedacht ze zich. ‘Ik heb hem nog een kaart gestuurd en toen.. en toen?’ Ze wist het niet meer. Het was ook niet belangrijk. Hij was haar vast allang vergeten.

————————-

Bij WE300 van Plato is het de bedoeling dat je een verhaal schrijft van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal ‘Verhalen’ – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op: https://platoonline.wordpress.com/

41 gedachten over “WE300 – Verhalen”

 1. Ook mannen kunnen dingen goed herinneren hoor. Alleen laten we dat niet altijd merken 😉 Leuk verhaal. Alleen jammer van die senseo. brrrrrrr.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Dat is heerlijk ontwaken. ..terug in de tijd…verliefdheid. ..herinneringen. ..en de brandenden vraag “zou ook hij terug denken aan die tijd bij dit lied” ?

  Herkenbaar en mooi !

  Zou leuk zijn als een mannelijke schrijver hier een vervolg aan gaf 😉

 3. The Kinks waar is de tijd,
  toen had ik momenten die nu ook herinneringen zijn
  en waarvan de persoon in kwestie mij ook allang vergeten is.
  Maar in de plaats maken we nu weer andere herinneringen,
  dat weten we nu nog niet maar ze komen vast ♥

 4. Oooooow…..Steengoed, Rebelse! Grandioze WE. Het lag zo voor de hand, maar niemand komt erop. Daar moet je dus echt RH voor zijn. Wat moet je een lekker, voldaan gevoel hebben gehad toen je dit postte. Benieuwd naar de reactie van ‘De Grote Denker’.

 5. Deze WE komt hard aan, Rebelse. Het zet me aan het denken. Had die 17 jarige jongen toen de correspondentie aangehouden, wat zou er dan gebeurd zijn. Het had allemaal gekund. Nu gaapt er een kloof van bijna 40 jaar. Mooi en beslist verrassend geschreven. Ik voel een traan in mijn ziel.
  Dank je wel.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Jij bedankt voor je reactie Plato, en ook voor je onderwerp. Zonder jouw voorgaande verhaal was dit er niet gekomen. Ik verheug me telkens weer op de WE300!

  1. Plato, ik ben te gast geweest bij het feest voor de 65e verjaardag van mijn eerste vriendinnetje, op uitnodiging van haar kinderen. Het was niet leuk geëindigd.
   Mijn eerste grote liefde kwam daarna, en ik werd haar spoor bijster na ingreep van haar ouders, tot voor kort – de rouwadvertentie van haar moeder, met e-mail adres. We hebben de scherpe kantjes van toen weggeschaafd. Per mail, en zo is het goed…

 6. ja, wat de één altijd als vanzelf doet is voor een ander een getreuzel tot en met! En de tijdgeest doet ook zoveel vergeten, en ook dat is bij de één anders dan het andere!

 7. Graag zien…

  verliefdheid is een onverklaarbaar merkwaardig iets
  van inbeelding de vrucht
  valt het zomaar uit de lucht
  het betekent voor één alles voor de ander soms niets

  Rebel, jouw knappe verhaal doet me spontaan denken aan ‘In My Secret Life’ van Leonard Cohen …
  Lenjef 🙂

  1. Rebelse Huisvrouw

   ‘Verliefdheid is van inbeelding de vrucht’ – mooi gesproken weer Lenjef, en het klopt feitelijk ook nog.

 8. Memories… Wie heeft ze niet. Maar wel knap dat je voortborduurt op het verhaal dat géén fictie was, van Plato een week geleden. Wat zou het toch leuk zijn als die twee elkaar nog eens konden ontmoeten!

 9. De persoonlijke spreuk van ons luidt:
  “Muziek is een MaGistrale manier om terug te gaan in de tijd”.
  En dat heb je gedaan met dit nummer van The Kinks.
  Wij hebben de sixties bewust meegemaakt als teener.
  Mooi geschreven verhaal van je.

 10. Ik denk dat bijna iedereen wel zo’n persoon uit het verleden heeft. Al bleef het vroeger vaker bij ‘je afvragen hoe het nu met hem gaat’ en kun je nu negen van de tien keer iemand via internet terugvinden. Haalt de romantiek wel een beetje weg. Net zoals ik soms baal tijdens het schrijven van een verhaal dat iedereen tegenwoordig een mobieltje heeft 🙂

 11. Rebelse Huisvrouw

  Dwarsbongel: door de bijgesloten linkjes van YouTube verscheen jouw reactie niet automatisch bij de andere reacties maar zat in de wacht in verband met toestemming o.i.d. Dat zie ik NU pas: ik zag: 1 reactie wacht nog op toestemming en verhip, het was jouw reactie. Raar, dit systeem soms! Hoe dan ook: dank voor je reactie en de bijgesloten linkjes. Ondanks het feit dat ik beide liedjes ken was ik hier zelf niet op gekomen maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw