VZTZ – De Babyolie

Zondag 04-05
Sliep denk ik om 23.00 uur. Was toch wel wat gaar – teveel wijn gedronken de hele middag/avond. Moet ik niet meer doen overdag. Stom van me.

Maandag 05-05
Prachtig weer. Naar Leeuwarden, waren allemaal bandjes. Was leuk. Via omweg naar huis – reden door plekken met namen als Zweins en Peins.
’s Avonds naar Amstelconcert gekeken en met moeder aan de telefoon.

Dinsdag 06-05
Werd om 03.45 uur wakker. Kon toen niet meer slapen. Vervelend. Tuinmeubels in de beits gezet. ’s Middags naar stadje – er ligt een heus cruiseschip in de haven. Verwachtte minimaal iets te zien ter grootte van de Titanic maar wat er lag vond ik tamelijk teleurstellend. Zaten maar 158 mensen op – boot naar Terschelling herbergt ook een soortgelijk aantal. Jammer genoeg was de weg net opengebroken– dat kwam voor die mensen toch wel wat ongezellig aan denk ik.

Doos melatonine gekocht, bleek maar 1 strip in te zitten i.p.v. 2.

Woensdag 07-05
Heb als een baby geslapen. Gewerkt. Verder niets bijzonders.

Donderdag 08-05
Gewerkt. ‘Wat denk je’, zei dochterlief venijnig: ‘Denk je dat ik er blij van word als je tegen me praat alsof ik achterlijk ben?’ Ze wierp me een blik toe die ik nog niet eerder had gezien. Het enige dat ik had gezegd was: ‘Krijgt mama een kusje van kindje?’ (Dochterlief is 16, moet kunnen vind ik 😀 😀 )

In bed nog liggen lezen in ‘Met Stijgende Verbazing’ van Hans Vervoort. Leuk boek.

Vrijdag 09-05
Regen en wind. Wentelteefjes gemaakt voor dochter. Naar drogist toe met doos melatonine. Kreeg direct nieuwe mee. Besloot alle houten meubels in de babyolie te zetten. Buffet, eettafel, salontafel, zelfs antieke secretaire die manlief nog van zijn grootmoeder erfde. Bedoeling was dat het mooi ging glimmen. Glimmen doet het wel maar de boel is nu moddervet. Godsamme.

Stond collectante voor de deur. Manlief gaf grif. Het was voor de Vriendenloterij. ‘Lief van je’, prees ik hem. ‘Je hebt in elk geval een deel bijgedragen aan het salaris van de directeur.’ Man zweeg.

Sinds zondag geen wijn gedronken. Bevalt goed. Melatoninepillen helpen ook.

Zaterdag 10-05
10.18 uur. Regen en wind. Lijkt wel herfst. Ga de kerstboom maar eens van zolder halen denk ik. Kerststalletje erbij. Zo wordt het toch nog knus en gezellig. Ga  nu boodschappen doen en verse hazelnoottaart halen, ouders komen straks.

Geprobeerd de babyolie een beetje mooi uit te wrijven. Hoopte dat de olie wat ingetrokken zou zijn maar alles bleef vet. De boel werd nog vlekkerig ook. ‘Ben jij wel goed bij je hoofd?’ vroeg manlief toen hij me zo zag boenen. Gaf geen antwoord. Baal wel.

’s Middags nog heel even stadje in met ouders. ’s Avonds verse tong gegeten – bestellen we bij de visafslag. Vanochtend zwommen ze nog, sneu. Hadden ze ook niet kunnen denken, die arme diertjes, dat ze ’s avonds in de pan zouden liggen.

Songfestival gekeken. Was leuk. Ben blij dat Conchita gewonnen heeft, prachtige stem.

Nog steeds geen druppel alcohol gedronken. Heb er ook even geen zin in. Zou ik een soort natuurlijke verzadigingsgrens hebben bereikt?

Zondag 11-05
Moederdag. ‘Lieve mam. Wat kan ik nog toevoegen aan dat wat ik vorig jaar al tegen je gezegd heb? We hebben een mooi – voor zover je van ‘mooi’ kunt spreken in onze situatie – jaar achter de rug. Een jaar waarin we samen veel over ons verdriet hebben gesproken maar ook veel mooie momenten hebben gedeeld.
Ook namens mijn broer zeg ik: we houden van je. En we zijn trots op je.’

22.15 uur. Net thuis. Vanmiddag stadje in met ouders in verband met ‘Gouden Eeuw markt’. Was erg leuk, beetje jammer van de regen en wind. Naar huis, even geborreld en toen met z’n allen uit eten. Al met al een heerlijke Moederdag. Mag wat mij betreft vaker Moederdag zijn.

23 gedachten over “VZTZ – De Babyolie”

 1. Flauw van dochter.
  Snap het ook niet.
  Toch wel vandaag ontbijt op bed gekregen na wentelteefjes-investering hoop ik?
  Klinkt als prima week.
  Meubelolie kan trouwens ook.
  Misschien eerst nagellakremover er over?

 2. Afwisselend weekje en ja ik snap je dochter wel haha…….. 16 jaar wat wil je dan ….
  Babyolie hoe kwam je op dat idee om dat te gebruiken, wel inventief hoor.

 3. Alles lekker afnemen met een sopje van babyshampoo. Misschien helpt dat. Vind het heel normaal hoor, zoals jij tegen dochter praat. Verwacht dan ook dat zij zegt: “Mammie kusje van kindje”, met een babystemmetje. Maar ja, kleine kinderen worden pubers en schamen zich dan ineens rot voor hun moeder. Gaat over!
  Denken vissen? Nee toch. Sterkte met de komende week!

 4. een weekje met weer een beetje van alles en de laatste dagen met meer herfstweer dan lenteweer ….. het kan alleen maar beter wat dat betreft

 5. Als er toch twee mensen in één week gaan twijfelen over je gemoedstand, dan moet je er misschien toch eens over gaan nadenken. Bijvoorbeeld dat je de hele week geen alcohol hebt gedronken. Dat doet je duidelijk geen goed 😉

  Love As Always
  Di Mario

 6. Ik weet niet hoe het komt maar ik verwacht inderdaad niet dat je hazelnoottaart zelf ging maken.
  En dochterlief heeft zo te lezen toch haar best gedaan op moederdag.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Nu pas realiseer ik me dat ik je vraag niet beantwoord heb, sorry! Er is één weg opengebroken in de stad zelf, de snelweg naar Harlingen is gewoon open!

 7. Goed idee om de kerstboom van zolder te halen, dat ga ik ook doen.
  O en babyolie op de meubels, dat is echt baggervet, ik vrees dat je voor eeuwig met vette meubels zit. Je had beter dochter in de babyolie kunnen zetten 😉
  Dat ze je niet eens een kusje gaf, wat kinderachtig zeg 😉

 8. Gatsie, babyolie, da’s voor babybilletjes 🙂 Zo heb ik ooit de vensterbanken ingesmeerd met een of andere olie, ik geloof dat het lijnzaadolie was. Met als resultaat alleen maar plakkerige vlekken. Zag er mooi niet uit ….. Succes 🙂

 9. Een paar dagen geen alcohol… Wist je wel dat dat heel ongezond is. Tenminste, dat denk ik altijd.
  Heftig weekje. En die kus van dochter. Ze schrok zich rot, maar ze wil hem best geven, denk ik.
  Bak volgende keer die vis eens in de babyolie. Moet ook kunnen.

 10. Ik kan me die reactie van dochter wel voorstellen. Als ouders denken dat het nog wel kan, dan kan het niet meer. Mooi beknopt overzicht. Ik was te lui om op te zoeken waar melatonine voor wordt ingenomen. Misschien had je die olie niet moeten gebruiken omdat de meubeltjes gevernist waren. Heb ik ook eens gedaan. Olie dringt dan niet meer door natuurlijk. Wat nou natuurlijk….?
  Je hebt een druk leven. Misschien wat meer naar man luisteren als ie je tot rust maant.
  Mijn kinderen komen niet eens op moederdag bij me. En nee, ook met vaderdag zie ik ze niet. Ik ben vast een slechte vader.

 11. Babyolie voor je houten meubeltjes..? Misschien brengt “wonderolie” nog een oplossing!
  Waarmee smeerde jij destijds je baby in…. vast met teakolie 😉
  16 jaar is duidelijk baby-af, hun kusjes worden dan door anderen afgebedeld en dáár reageren ze graag op!

 12. Nah ja, maakt eigenlijk niet uit wat je tegen pubers zegt, ze kijken je bij iedere opmerking aan alsof je van een andere planeet komt.
  Oké, toch weer wat geleerd. Alleen babybilletjes gaan mooi glimmen van babyolie 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw