Markthal

VZTZ – De Vrije Rukker

Zondag 09-08
Heerlijke dag, genoten van het mooie weer. Kon het maar zo blijven tot december. En dan, tussen Kerst en Oud & Nieuw, even een pak sneeuw en vervolgens hoppa, weer dit weer. Dan had ik geen blauwe lamp nodig in de winter.

Maandag 10-08
Met moeder naar stadje. ‘Wat een vreemd sjaaltje heb je om’, viel me op. Ding was aan één kant bedrukt, andere kant effen.
‘Ik vond ‘m ook wat typisch ja’ beaamde moeder. ‘Ik heb ‘m laatst gekocht maar moet er even aan wennen’.
Bekeek ding eens goed. Bleek tafelloper te zijn.

Dinsdag 11-08
’s Avonds kwamen J. en P. op bezoek. ‘Waarom heeft niemand het over Dijsselbloem?’ vroeg J. zich af. ‘De man heeft onwaarheden verteld maar ik hoor daar niemand over. Het enige dat hij en Markje doen zijn rookgordijnen opwerpen.’
‘Markje?’ vroeg P. die afwezig aan een krul draaide.
‘Rutte’ verduidelijkte J. ‘Rutte De Ruggengraatloze. De manager die het volk zo heeft gepiepeld dat er onder zijn leiding het hoogste aantal zelfmoorden in de geschiedenis zijn. De man die het liefst ziet dat een ieder boven de 60 de pil van Drion tot zich neemt. De man die…’
‘Nog een glaasje wijn?’ onderbrak ik zijn tirade.

Woensdag 12-08
Gewerkt. Stond in de lift met paar stagiaires. ‘Ik ben zo suf vandaag’ klaagde nummer een.
‘Misschien moet je wat Red Bull drinken’ opperde nummer twee.
‘Nah, dat werkt niet bij mij’ zei nummer een.
‘Ook niet zonder wodka?’ vroeg nummer twee. Ze klonk verbijsterd.

Donderdag 13-08

Gewerkt. Met paar collega’s bij Roest geluncht. ‘Als ik naar de foto’s van asielzoekers kijk zie ik alleen mannen, bijna nooit vrouwen en kinderen’ zei collega P. ‘Dat is toch vreemd? Waar zijn de vrouwen en kinderen?’
‘De mannen regelen de opvang hier’ zei collega S. ‘Wacht maar tot hun gezinnen zich bij hen gaan voegen – dan krijg je pas een échte vluchtelingenstroom.’

’s Avonds met de trein naar Rotterdam, ga paar daagjes bij ouders logeren.

Vrijdag 14-08
Moe had verse munt gekocht. ‘Ik zie je zo vaak verse muntthee drinken, ik dacht kom, dat haal ik voor je in huis.’ Ze zette een groot glas met groene blaadjes voor me neer.
‘En’, vroeg ze verwachtingsvol. ‘Lekker?’
‘Vreemd smaakje’, zei ik. ‘Beetje…. anders’.
Groene blaadjes bleken selderij te zijn.

Hoorde paar vreemde berichten op het journaal vandaag – een daarvan was dat de ‘economie weer groeit.’
‘We worden dus alvast klaargestoomd om een miljarden bijdrage te leveren aan Brussel,’ concludeerde overbuurman van ouders. ‘In ruil daarvoor zal een volgende Dijsselbloem een mooi baantje cadeau krijgen.’
‘Ze werken er hard voor hoor’ verdedigde zijn vrouw alle Dijsselbloemen met mooie baantjes.
‘Werken?’ gromde overbuur. ‘De meeste politici hebben nauwelijks gewerkt, alleen maar in de politiek gezeten’.

Met moe naar winkelcentrum Alexander. Was gezellig.

Zaterdag 15-08
Naar de Markthal toe, was daar nog nooit geweest. Was heel, heel mooi, zou uren naar het beschilderde plafond kunnen kijken.
Raakte in gesprek met paar oudere dames die een Engelse kennis bij zich hadden. ‘Ze logeert een paar dagen bij ons’ vertelden de dames die zusters bleken te zijn. ‘We hebben het heel gezellig samen.’
Een van de zussen was wat hees, schraapte paar keer nadrukkelijk haar keel. Andere zus keek bezorgd toe. ‘She has a frog in her throat’ glimlachte ze toen vergoelijkend naar de Engelse logee.

Zondag 16-08
15.35 uur. Net klaar met de krant van gisteren. Las dat het ‘net zich sluit zich rond bazen van Imtech.’
Vraag me af of dat echt wezenlijke gevolgen zal hebben voor de bazen van Imtech. Ze betalen lachend een eventuele boete en krijgen daarna topbanen aangeboden – ze hebben namelijk bewezen waar ze toe in staat zijn. Het bedrijfsleven staat te springen om dit soort mensen. Ik hoor althans niet anders.

‘…en ze hebben De Rennende Rukker ook weer vrijgelaten’ mompelde moe die nu tegenover me zit en de krant leest.
Had het bericht net ook al gelezen. ‘Er zijn geen Wettelijke Gronden om deze man nog langer vast te houden’ aldus Vadertje Staat. Tuurlijk niet. Voelde bloeddruk stijgen, las gauw verder. Want waarom, o waarom, verbaast het me nou niets dat ze dit soort mensen constant maar weer op ons loslaten???

17 gedachten over “VZTZ – De Vrije Rukker”

 1. Wat kun jij zo’n week toch altijd weer mooi vertellen, ik schoot hardop in de lach bij de tafelloper.
  De Red Bull bij de stagiaires was eveneens vermakelijk. Ohmy… als ik terugdenk… er zijn tijden geweest dat ik dat spul ook dronk om te ‘overleven’ en zulke gesprekken voerde, hahaha. Nostalgie.

 2. Het sluitende net is er waarschijnlijk één met vele mazen. Misschien moet het zich ook maar sluiten rond de bankiers die Imtech “ondersteunden”.
  Die tafelloper is inderdaad hilarisch, lekker out of the box denken !
  Voor het invullen van de ver-ruk-elijke titel heb ik toch even moeten wachten, maar kijk, uitstel doet harder komen 🙂

 3. Geen zorgen maken over “verkeerde munt” je bent gewoon erfelijk belast met een moeder die een tafelloper voor een sjaaltje houdt.
  Eh…. nieuw album van Suske en Wiske zeker , Suske en de rennende rukker!
  Die man kunnen ze natuurlijk niet vasthouden r, als hij dáár rondjes blijft rennen in zijn cel glijd hij op enig moment uit in de glibberzooi….heb je de poppen aan het dansen want dan vraagt hij schadevergoeding aan.

 4. Had je niet even een seintje kunnen geven dat je in Rotterdam was 🙂
  Selderij, haha! Nog een geluk dat er geen honing in de thee zat, anders had je wellicht het verschil niet geproefd…
  Eén ding begrijp ik niet: waarom kunnen de Europese landen wel Griekenland steunen maar is de samenwerking ver te zoeken als het om de stroom vluchtelingen (op Kos) gaat.
  Maar goed dat ik niet in de politiek zit. Ik zou absoluut mijn mond niet kunnen houden.
  Een heerlijke keek op de week weer!

 5. Hoi Rebelse, zo’n weekverslagje van jou kan ik maar net aan. Men, men, als ik het nieuws nog echt zou volgen. Kreeg er nu al een frog van.
  Heb op je gestemd vorige week, goed geschreven- maar lukte maar niet om op je blog te reageren. Ik zat in de metro op weg naar het werk.

  Groetjes, Narda

 6. Moeder een nieuwe bril nodig. met die peterselie en de tafelloper? ACh. Als het maar gezellig is. Nieuwe markthal zelf nog nooit gezien. Ben een beetje bang voro alles waar “markt’ in voorkomt.

 7. Bij de tafelloper moest ik aan mijn (overleden) moeder denken. Ze dacht ooit een dagcreme te hebben opgesmeerd, maar liep met een groen uitgeslagen gezichtsmasker op straat. Zo’n goedje wat niet hard werd.

 8. Hilarisch weekje Rebelse… dat van die tafelloper en die selderij vond ik het leukst. Het stukje over die Rennende rotzak… hopelijk heeft niemand daar een trauma van overgehouden. Ik zag het ook eens, op de Amsterdamse Nieuwendijk. Eigenlijk een zielepiet die daar stond met een flink groepje vrouwen op eerbiedige afstand die hun ogen uitkeken. Opeens kwam er een vrouw uit haar winkel die keihard riep: hup, Arie, gaif um ven Jetje, toe moar!!
  Ik ben maar doorgelopen.

 9. Van mij mag het ook tot Kerst dit weer blijven hoor, heerlijk. Ja de Markthal is mooi om te zien en zo maar eens te snuffelen even en dan op de echte markt alles kopen want het is er best duur allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw