© Pixabay fantasy-1481588_1280.jpg

VZTZ – De Stelling

Maandag 11-04
Begonnen met tuinmeubilair opnieuw in de beits te zetten. Wil tuin straks helemaal startklaar hebben, begin daarom nu al. Ben altijd te laat, moet dit jaar voor de aardigheid eens anders.

’s Avonds belde oom H. ‘Nederland heeft zichzelf compleet verkwanseld aan durfkapitalisten’ mopperde hij. ‘Zeg nou zelf: welk bedrijf is er nu nog in Nederlandse handen? Het is treurig. Van de zogenaamde Nederlandse handelsgeest is niets meer over’. (Hij benadrukte enorm dat ‘niets’ – zo hard dat ik aan hem vroeg: ‘slik je nog wel trouw je hoge bloeddrukpilletjes?’)’

Dinsdag 12-04
Heb het idee dat Den Haag zich in alle hoeken en gaten zal kronkelen om vooral onder het ‘Nee’ uit te komen. Zijn zelfs al mensen die roepen dat ‘bijna 70% het niet nodig vond om te stemmen en dat er dus ook naar die groep gekeken moet worden’. Hahaha! Heerlijk, dit soort onnozele uitspraken. Dan stel ik voor dat er eens HEEL goed gekeken worden naar de groep die niet stemt bij de Tweede Kamerverkiezingen – moet je eens opletten wat er dan uit de bus komt.

Woensdag 13-04
Ben beetje ontdaan. Hoorde net dat lieve vriendin K. geconfronteerd is met borstkanker. Wat is dat toch afgrijselijk geregeld in de natuur. Juist alles aan het menselijk lichaam dat gericht is op de voortplanting – baarmoeder/eierstokken/borsten en bij de mannen prostaat – kan zich tegen je keren. Het is niet eerlijk.

Word gek van droge ogen. Krijg ogen ’s ochtends niet open, moet op de tast naar de badkamer. Na paar seconden trekt het bij maar dit is niet leuk meer. Voor de vierde keer naar de huisarts hiermee zie ik niet echt zitten maar dit is ook niks. Zit nu te Googelen op symptomen van eventuele blindheid.

Donderdag 14-04
Tijdlang tijd met vriendin K. gebeld, ze klonk heel sterk. Er staat haar een moeilijk jaar te wachten maar ze is strijdlustig en positief. Sterk zijn lieve K.!  Wij – al je vriendinnen – staan naast je en schouder aan schouder gaan we hier doorheen.

Boodschappen gedaan. Toen ik thuiskwam zag ik dat wasgoed dat buiten hing al droog was. ‘Heerlijk’ dacht ik nog. Want was is er lekkerder dan door de zon en wind gedroogd wasgoed? Vervolgens deed ik iets raars:
– Haalde de was van de lijn.
– Liep met was in de armen naar binnen.
– Gooide de was toen in de wasmachine en zette deze aan. Pas na 5 minuten drong het tot me door dat er iets niet klopte. Begrijp nog steeds niet wat me mankeerde.

Vrijdag 15-04
‘Het is toch te erg dat we ons hier in het vrije westen laten dicteren door Erdogan?’ zei man van M. Hij doelde op het feit dat de Duitse regering toestemming verleent om komiek Jan Böhmermann te vervolgen wegens belediging van Erdogan.
‘Het is toch TE erg dat van Erdogan geen satire meer mogen bedrijven? Dat we deze knieval maken? Ik wist niet dat we NOG dieper konden zinken maar het kan dus blijkbaar’.
‘Tja’ zei M. ‘Ik weet het niet hoor. Als iemand Willem-Alexander op zo’n manier zou beledigen zou de wereld ook te klein zijn dus ja, waar hebben we het over? Beledigen is sowieso niet leuk’.
Man van M. gromde iets onduidelijks. ‘Het is toch zo?’ zei M. Ze keek me hulpeloos aan. ‘Als iemand dit over Willempie zou zeggen dan…’
‘Nou en of de wereld dan te klein zou zijn’ beaamde ik. ‘Er zouden zich angstwekkende taferelen afspelen. Miljoenen huilende, woedende en protesterende mensen zouden de straat op gaan, het hele land zou in een vrije val belanden en het zou eeuwen duren voordat het verschrikkelijke Leed dat Willem aangedaan was vergeven zou zijn’.
M. staarde me glazig aan. ‘Tijd voor een glaasje rosé’ zei ze uiteindelijk.

Zaterdag 16-04
Eindelijk weer eens doorgegaan met Het verhaal van Julia. Schiet niet op terwijl ik zoveel inspiratie heb. Even klein stukje:

Waanzinnige Wolmoed werd midden in de nacht met een schok wakker door het gesnurk van Reutelende Roderick. Godsamme, dacht ze. ‘Kan die man niet gewoon ademhalen? Het lijkt wel alsof er een op hol geslagen varken naast me ligt’.
Ze schrok van de weerzin die ze in zich voelde opkomen toen ze naar hem keek terwijl hij daar zo vredig lag te slapen. Een straaltje speeksel bij zijn mondhoek liep langzaam naar beneden en opeens dacht ze: ‘Ik wil van hem af. Ik kots van deze man’.
Ze voelde niets, maar dan ook helemaal niets voor hem op dat moment, behalve minachting en walging.
‘Nee!’ riep direct een ander stemmetje in haar hoofd. ‘Nee! Denk aan wat hij voor je carrière kan betekenen! Denk aan je toekomst, aan je pensioen! Het enige dat je hoeft te doen is hem bovenop je dulden, meer niet’.

Komt nog meer binnenkort.

Zondag 17-04
10.16 uur. Wil eigenlijk buiten wat doen maar het is me net iets te koud. Jammer. Ben nu dus in huis bezig, ook leuk.

Vriend P. (de filosoof) belde. ‘Ik kan er niets aan doen’ zei hij, ‘maar telkens als ik hoor dat er een epidemie is op komst is en we allemaal gevaccineerd moeten worden denk ik: ‘Och gut, de farmaceutische industrie heeft weer een zakcentje nodig’.
Hadden het over het geld dat die industrie naar binnenharkt door prijzen van veel medicijnen kunstmatig hoog te houden. Daarna kregen we het over de geruchten die de ronde doen dat Poetin achter de onthulling van de Panama Papers zou zitten. Dat zou Poetin doen ‘om het westen te pesten, te ondermijnen’. Is stelling die ik al dagenlang probeer te begrijpen totdat ik vanmiddag plotseling het licht zag. Mensen die deze stelling huldigen bedoelen volgens mij:

Er wordt gerotzooid bij het leven.
Er wordt bij elkaar geharkt dat het een lieve lust is.
Er wordt gesjoemeld op een manier die z’n weerga niet kent.
En dat moet vooral zo blijven.

7 gedachten over “VZTZ – De Stelling”

  1. Vanavond neem ik toch maar weer mijn portje.Straks nemen ze dat ook nog af.
    Met de stelling van .Met de stelling van vriend P. ben ik het helemaal eens.
    Groetje, Ria

  2. Ik ben zielig, rosé is zeker niét mijn drankje dus ik moet alle wereldleed zonder verwerken.
    Sterkte voor vriendin K en voor jou tijdens je ondersteunende taak.

  3. Dank allen, voor jullie reactie! Voor degenen die niet zo dol op rosé zijn: natuurlijk is rood ook goed! Wit ook – alles is eigenlijk goed! 😀 😀 Nog een fijne avond, voor straks alvast welterusten en een mooie en goede (werk)week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw