© Pixabay fantasy-1481625_1280.jpg

VZTZ – De Stam-pót

Maandag 08-02
ABNORMAAL – heb geen ander woord voor droom van afgelopen nacht. Droomde dat ik dringend politie nodig had – er was indringer in m’n huis. Belde 112.
‘U moet een ander nummer bellen’, zei stem aan andere kant van de lijn.
‘Maar ik ben ik gevaar!!!’ fluisterde ik.
Andere kant was even stil. Toen zei stem: ‘Veel sterkte. Ik kan u ook alvast het nummer van slachtofferhulp geven.’
Dit is toch de waanzin ten top? Dit is toch krankzinnig? Werd geschokt, kwaad en bovenal en ver-bij-sterd wakker.

Dinsdag 09-02
Las dat ‘De huisartsen in noordwest Friesland het onacceptabel vinden dat hun patiënten aan gezondheidsrisico’s zijn blootgesteld in oktober vorig jaar’ (toen er een storing was waardoor er meer dioxine gestoten werd dan in een HEEL JAAR is toegestaan).
Het is ook zorgwekkend. Binnenkort maar gasmaskers in huis halen? Voor het geval er zich weer een calamiteit voordoet die de Omrin niet meldt? Bericht aan Omrin: ik heb een neefje van 16 dat… Pffff.

Woensdag 10-02
Liep gisteravond de trap af. Een van de hondjes lag op de trap, zag ik niet in het donker. Stapte op hondje en donderde pardoes de trap af. Schouder voelt nu vreselijk en ook rest van lichaam voelt aan alsof er 66 paarden overheen gedenderd zijn.
‘Tijd voor een traplift’, volgens vriendin M. Hmm.

22.30 uur. Net naar Rutte gekeken in ‘Correspondents’ Dinner’ – was nog leuk ook. Is misschien wel het beste dat hij in zijn hele carrière gedaan heeft. Moet telkens lachen als ik denk aan het zure gezicht van Jan Slagter die op de hak genomen werd.

Donderdag 11-02
Volgens oom H. was vroeger niet alles beter, maar sommige dingen wel. ‘Neem nou de lange verlovingen’ zei hij. ‘Dat was ideaal. Op die manier had je een gewillige verloofde en was je bovendien minder lang getrouwd’.

Vrijdag 12-02
Utrechtse serieverkrachter heeft 16 jaar gekregen. ‘Van mij had ‘ie op de brandstapel gemogen’ brulde man van M.
‘Nou en of’ knikte ik. ‘En als dat niet kan had ‘ie 60 jaar moeten krijgen en in een cel moeten zitten vol uitgehongerde ratten’.
We fantaseerden nog even wat er nog meer met de man had moeten gebeuren. M. hoorde het hoofdschuddend aan.

16.25 uur – schattig, had zojuist jongetje aan de deur dat grapjes verkocht. Heb ‘m voor 3 euro grapjes laten vertellen, de laatste euro was om hem z’n mond te laten houden. Eerlijk is eerlijk: hij deed het verdomd leuk – hij leek Rutte wel.

Zaterdag 13-02
Schouder voelt nog steeds vreselijk – aan- en uitkleden is een crime, vooral als ik iets over m’n hoofd moet trekken.
’s Avonds gegeten met Franse (ex)schoonfamilie – ze zijn in het land vanwege de verjaardag van broertje vorige week en hebben weekje vakantie eraan vastgekoppeld. Was heel gezellig – ouderwets gelachen en gebabbeld, lang getafeld en veel wijn gedronken.

Zondag 14-02
Zou dit weekend met vriendin M. naar emigratiebeurs toe maar had niet zoveel zin – was nog niet toe aan al dat lopen. Lag in plaats daarvan heerlijk op de bank met boekjes en kranten. Word trouwens knettergek van de stamppotreclame. Het is duidelijk dat Lidl vette winst maakt – volgens mij wordt reclame elke vier minuten uitgezonden. Hoor althans niet anders dan:
‘Wat eten jullie vanavond?’
‘Stam-pót!’
Zelfs als ik naar MTV kijk, Led Zeppelin draai, stofzuig, hard liedje zing, met de drilboor bezig ben of met moeder bel hoor ik dit nog steeds echoën ergens in mijn hoofd: stam-pót. De rest van het jaar voor mij dus geen stam-pót meer, dat weet ik wel.

14 gedachten over “VZTZ – De Stam-pót”

 1. Dat is ook mijn vraag. Hoe gaat het met het hondje? Enneh…wat zei je stamppot.Je hebt gelijk ook ik kan geen stamppot meer zien. Grote grutte wie is nou eigenlijk Rutte???
  Reuze weekje weer

  Groetjes Ria

 2. Stamppot is toch nog net wat minder irritant dan Adelheid Roosen met ‘man overleden…’ Emigratiebeurs: niets is zo leuk als iets dat onverwacht niet doorgaat. Hou je opeens een zee van tijd voor jezelf over.

 3. dat soort dromen heb ik overdag, of je nu met de belasting belt of met andere instanties… je krijgt nérgens een mens aan de lijn, komt via menuutjes en aanbevelingen om toch vooral op de internetsite te kijken als je geluk hebt uitéindelijk bij een mens…die dan zegt dat men “gekozen heeft” voor deze manier.
  Kiezen is voor “het gewone volk” alleen weggelegd om een regering te kiezen want die doet tóch wat ze zelf willen na gekozen te zijn , daarom mogen we kiezen.

 4. Claudia de Breij zou zeggen, op je verhaal dat de emigratiebeurs niet doorgaan: dat was een geit 😉
  Nou,nou, informeren ze allemaal naar het hondje! Vraag ik wel hoe het met je schouder gaat. Als het niet snel minder wordt, is een bezoekje aan de huisarts misschien wel een goed idee…
  Sterkte en lieve groet

 5. Wat grappig en inventief dat joch dat grappen verkocht… Dat moet beloond worden. Ben gek op stamppotjes hoe vaak ze het ook zeggen in de reclame en beterschap met je hondje en schouder…..

 6. Slachtoffers helpen zit in de lift

  na een val van,
  tijdens het gebeuren,
  niet te tellen trappen

  deed ze ‘s nachts na bange dromen geen oog meer dicht
  ’s morgens bestelde ze onmiddellijk een trap- en facelift

  op aanraden
  van slachtofferhulp,
  bron van pijnlijke grappen

  Een goede stamppot kan niet slecht zijn, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

 7. Dank allen, voor jullie reactie! Met het hondje gaat het goed – ze liep eerst een klein beetje mank maar dat vond ik niet zo erg. Ik hoef tenslotte niet de enige te zijn die lijd – het was per slot van rekening háár schuld 😀 😀
  Nog een fijne zondag en alvast een leuke en mooie (werk)week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw