VZTZ – De Politieke Misère

Zondag 01-03
’s Avonds even op bezoek bij vriendin E. ‘Ik wil al zo lang laminaat boven hebben’, zuchtte ze, ‘maar hij’ – hierbij wees ze beschuldigend naar haar echtgenoot – ‘wil dat niet. Hij vindt dat te koud ’s ochtends’.
‘Je hebt het niet goed aangepakt’ zei ik. ‘Waarschijnlijk ben je gaan zeuren, dat werkt niet. Je moet hem bewerken en uiteindelijk laten denken dat het zijn idee is’.
Manlief bekeek me argwanend. ‘Doe jij dat?’ wou hij weten.
‘De hele tijd’, knikte ik. ‘En vanaf vandaag doet E. dat ook.’ E. schudde haar hoofd heftig op en neer.

Maandag 02-03
Met paar vriendinnen wat gedronken op de Noorderhaven. Zaten naast ouder echtpaar. ‘Alles gaat ten onder aan gedogen’, bromde de man terwijl hij nadenkend naar buiten tuurde. ‘Kijk de geschiedenis maar na. Elke beschaving is ten onder gegaan aan tolerantie’. Vrouw van de man keek lichtelijk wanhopig. ‘Ik heb wel zin in een bitterballetje’, probeerde ze opgewekt maar hij hoorde haar nauwelijks.

Dinsdag 03-03
Weet niet meer wat ik vandaag gedaan heb.

Woensdag 04-03
Zit met tranen in ogen achter pc. Mevrouw Klijnsma, de door God Gezonden Engel die tot nu toe als een willoze marionet bungelde aan de touwtjes die haar partijgenoten stevig vasthouden en klakkeloos alle (bijna misdadige) plannen ten uitvoer bracht die haar partij haar in het oor fluisterde, heeft besloten dat ‘Opa’s en Oma’s in de bijstand heus wel op hun kleinkind mogen passen’. Natuurlijk zijn hier wel regels aan gekoppeld maar o, wat dit is dit fantastisch. Dank, dank mevrouw Klijnsma. Ik hou van u. U bent een goed mens. Tjonge jonge.

Donderdag 05-03
Vind dat ik gisteren veel te fel klonk. Dat hoeft echt niet. Moet ik niet doen, dat felle. Is nergens voor nodig.

16.05 uur. Lees net dat een menigte van 10.000 (TIENDUIZEND MAN!) een verdachte van verkrachting gelyncht heeft. Schokkend –  de man was tenslotte  een verdachte. Maar stel dat hij werkelijk een verkrachter was? Stel dat ze er in India nu werkelijk hun buik van vol hebben, van die verkrachtingen en van die mannen die zeggen dat het ‘de vrouwen hun eigen schuld is omdat ze na 21.00 uur nog buiten lopen?’ Dan kan ik alleen maar roepen: ‘YES! YES! Eindelijk!’

Vrijdag 06-03
Was toch weer iets te fel gisteren. Hoort niet, is onbeschaafd. Wordt wel moeilijk om fatsoen te houden nu zelfs Opstelten een beetje aan het rommelen is. Het gaat om een witwasdeal die Teeven ooit gesloten heeft en Opstelten schijnt de kamer altijd voorgelogen verkeerde informatie gegeven te hebben over het bedrag. Ach ja.  Ooit dacht ik dat het nog wel snor zat met die twee maar die gedachte behoort nu tot een ver, grijs verleden waar ik slechts weemoedig en melancholiek om kan glimlachen.

’s Avonds groot buurtfeest. Was geweldig, heb heel wat nieuwe mensen leren kennen en vreselijk gelachen.

Zaterdag 07-03
14.00. Keel is rauw en stem is verdwenen. Heb net maar weer een paracetamolletje genomen. Godsamme.

Zondag 08-03
Word een beetje moe van alle positieve berichten op dit moment waarbij het telkens op hetzelfde neerkomt: de bezuinigingen beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen. Yeah, right. Alsof er ook maar een hond is die dat gelooft. Eerst alles kapot bezuinigd en nu roepen dat…? De verkiezingstijd is in aantocht, dat is duidelijk. De ene holle kreet na de andere wordt in blinde paniek gelanceerd.

11.30 uur. Ga logeerkamer in orde maken. Ouders belden net, ze komen paar daagjes logeren. Gezellig. Dat zal mijn aandacht wat afleiden van de politieke misère van de afgelopen week. Daar ben ik hard aan toe.

https://www.youtube.com/watch?v=wjfZG9UzK7E

 

17 gedachten over “VZTZ – De Politieke Misère”

 1. Ik vind die plaat altijd leuk, gaat volume gelijk hoger 🙂

  Hebben je ouders nog niks geschikts gevonden ? Meende in een VZTZ eens gelezen te hebben dat ze graag bij jullie in de buurt wilde wonen.

  Soms is Fel juisr goed

 2. ferraravictoriene

  Fel? Dat mag toch als het nodig is, daarbij doe jij je naam zo wel eer aan.
  Vertel maar aan vriendin dat laminaat in slaapkamers wat betreft kou reuze meevalt en qua onderhoud helemaal een zegen is. Wissertje, af en toe een vochtige dweil klaar. Veel prettiger dan al dat stofzuigen. Voor mij nooit meer vloerbedekking op de slaapkamer.

 3. Een rauwe keel na zo’n buurtfeest lijkt me best logisch 😉
  Paracetamol kan ik wel goed gebruiken n.a.v. al die politieke spelletjes die steeds vaker gespeeld worden 🙁

 4. Eindelijk… ik heb je gemist!
  Fel moet je zijn. Klijnsma stukje: fenomenaal!
  Die (afgetreden) VVD-ers hebben nog veel meer op hun kerfstok, ze durfden het niet aan om in de Kamer verantwoording af te leggen.
  Ik zoek me elke ochtend rot naar vruchten op het laminaat in de slaapkamer waarop een kleedje ligt tegen de kouwe voeten, en ik vind elke keer niks.
  Er ligt nog wel een beetje uitgedroogde mandarijn in de fruitschaal, ziet eruit of hij het begrotingstekort wil laten oplopen. Gaat in de kliko, opgeruimd staat netjes!

 5. Door dit soort dingen wordt de politiek zo uitzichtloos. Daarom moet je er juist wel fel tegenin gaan. Laminaat is geen probleem hoor. Ik denk dat het in de noordpool kouder aanvoelt.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Je kan me niet fel genoeg zijn 😉 Je moet je agressie toch ergens aan kwijt?
  De hoogste tijd dat Teeven en Opstelten de plaat poetsen, alhoewel ik vrees dat ze wel ergens een luxe baantje krijgen aangemeten. Eén troost: ze zullen niet als de topman van Shell 24 miljoen krijgen. Krijgen, ja! Verdienen kan ik het niet noemen.
  Fijn weer wat van je te horen!
  Liefs Kakel

 7. Klopt, mannen kunnen héél goed trots zijn op dingen die ze (niet) zelf bedacht hebben, de kunst is ze op het idee te bréngen;-)
  Zolang je fel op papier bent mag het van mij.

 8. Kunstlicht aan het einde van de tunnel

  goed nieuws, het lijkt een verdwaalde echo uit voorbije tijden
  zelfs een heldiepe gelover
  staat er wantrouwig tegenover
  te vaak logen zij die ’t spel leiden over het einde van het lijden

  Lenjef 🙂

 9. Ja die Klijnsma jeetje wat een mens is dat ook, hoe ze de dingen verzint.
  Ik werd er zelf op aangesproken dat ik de tuin bij mijn moeder deed, daar zou ze een persoonsgebonden krediet voor aan moeten vragen waarmee ze mij weer kon betalen, Ik moest het dan opgeven en word dan gekort.
  Nou vertelde ik die mevrouw die de intake deed. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand een PGB kreeg voor het bijhouden van de tuin. Bovendien word ik niet betaald door mijn moeder om de tuin te doen, dat doe ik uit liefde en omdat het mijn hobby is. Gelukkig ging ze er verder niet over door en heeft ze er niets mee gedaan. Ze willen toch een maatschappij waar kinderen dingen doen voor hun ouders. Als dat dan gebeurt zoals bij ons iedereen wat doet,zelfs de buurman die iedere week de vuilnisbakken buiten zet, dan gaan ze zo weer zitten zoeken en wroeten. Je zou er helemaal moedeloos van worden.

 10. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie gezellige reactie! Nog een fijn avondje en voor later alvast welterusten! (En morgen gezond weer op natuurlijk, zou Sonja zeggen 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw