VZTZ – Het Opgesloten Kind

Bron: PixabayZondag 19-04
Was de rest van de avond beetje gaar. Had vanmiddag misschien net iets teveel port gedronken op verjaardag van oom. ‘Dat jij nog hersencellen hebt is knap’, vond dochter toen ze me met wanhopig gebaar paar paracetamolletjes zag wegklokken. Sliep om half elf als een baby.

Maandag 20-04
Voelde me als herboren bij het opstaan. Wil voortaan eerder naar bed. Als ik voor middernacht slaap voel ik me de volgende dag altijd geweldig.

Heel Europa in rep en roep vanwege de scheepsramp met de vluchtelingen het afgelopen weekend. De ramp is natuurlijk verschrikkelijk, een nachtmerrie voor die arme mensen, maar hoor vreemd genoeg geen enkele kritische noot naar de landen die deze boten laten vertrekken. Apart

’s Middags naar de crematie van moeder van vriendin M. (andere vriendin M., niet de moeder van Sammetje). Vaarwel lieve, leuke en vrolijke Jâne. Je was een bijzondere vrouw en we zullen je nooit vergeten.

Dinsdag 21-04
Met vriendin M. naar Amsterdam. ‘Binnenkort zit ik voorlopig weer thuis’, zei ze. ‘Nu kan het nog even’. Liepen paar bedelaars op straat, was triest gezicht. ‘Ik hoor constant over ’bed, bad en brood voor asielzoekers’, merkte M. op, ‘maar iedereen zwijgt over déze groep mensen. Iedereen zwijgt over de grote groep die hun baan en huis kwijt is door de crisis. Telt dat ‘bed, bad en brood’ niet voor hen?’

Woensdag 22-04
Droomde dat ik aan de bar zat met Mark Rutte. ‘Het is niet eerlijk wat we met de pensioenen aan het doen zijn’, zei Rutte. ‘We zijn op een verschrikkelijke manier met z’n allen in de pensioenpot aan het graaien. Misschien moeten we het geld toch maar eens geven aan de mensen die het écht toekomt.’
‘Vanwaar deze ommezwaai?’ vroeg ik verheugd.
‘Mijn geweten’, grinnikte hij. ‘Deze vorm van diefstal gaat zelf mij te ver.’
Het was zo mooi – het was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Net toen ik geloof in hem begon te krijgen ging de wekker.

Donderdag 23-04
‘Onze overdreven tolerantie heeft hiertoe geleid’ zei ex-buurman P. Hij was met vrouw en kinderen – twee drukke jongetjes van 6 en 8 jaar – even op bezoek. Hadden de kinderen opgesloten in de garage om rustig te kunnen praten, werkte prima. ‘Echt, geloof me. Teveel tolerantie is nooit goed.’ Vrouw van P. knikte bedachtzaam. We bespraken het feit dat Nederland de kraamkamer schijnt te zijn van de Jihadi’s.
‘Onze Grote Leiders zullen wel weten wat ze doen’, relativeerde ik monter. ‘Aangezien de politiek hier bewust op aanstuurt kan dat haast niet anders. Toch? En bovendien: elk volk krijgt wat het verdient. Als het mis gaat komt het alleen maar omdat we ons als kikkers hebben gedragen.’ Sinds ik dat van die kikkers geleerd heb gebruik ik het te pas en te onpas.

Vrijdag 24-04
Staatslot gekocht. Je weet maar nooit. Zelfs met 10.000 euro ben ik al blij. Wat zeg ik: zelfs met 1000 euro ben ik al blij. ‘Welke eindcijfers?’ vroeg verkoper. ‘Zes en zeven’, zei ik. Was even verwarring omdat hij dacht dat ik zesenzeventig bedoelde. Dacht er later over na. Is eigenlijk vreemd dat we tot en met het getal 99 het tiental als laatst benoemen. In Frans en Engels en Spaans en Deens en Portugees en God weet wat voor talen nog meer is het juist andersom.

Zaterdag 25-04
Grijze en sombere dag. Was op de een of andere manier beetje van slag. Ben in gedachten constant bij zieke tante, zusje van moe. Zelfs als ik blij ben, voel ik toch ook nog grote droefheid.

Zondag 26-04
Dag begon goed toen ik open brief van ene Jesse van Paridon las. Ging om het feit dat er een programma schijnt te zijn van RTL dat ‘Weet Ik Veel’ heet en waarbij het er toch niet helemaal eerlijk aan toegaat. Niet dat dat me nou werkelijk verbaast of überhaupt interesseert maar het is toch leuk als je mensen kunt betrappen.
Ga nu kijken in welke andere talen ze de tientallen ook als laatst gebruiken, gewoon voor de lol. Daarna Mr. Selfridge kijken. Met groot glas port. Ben ik wel even aan toe.

—-

P.s.
Dat van die kinderen in de garage opsluiten was niet waar natuurlijk. Dat doen we misschien een volgende keer. 😀 😀

18 gedachten over “VZTZ – Het Opgesloten Kind”

 1. Moet ik me zorgen maken ? Die dromen van je met politici is eerder een nachtmerrie 😉

  Soms voel je een afscheid dichterbij komen en dan pakt het je , zelfs als je blij bent xxx

 2. O gelukkig maar van dat opsluiten, schrok al haha. Ja wees maar blij dat je droomde van Rutte ik droomde vannacht dat ik op 62 jaar zwanger was geworden er zat nog een onverwacht eitje ergens…….. blij dat ik wakker werd.

 3. Het klinkt misschien een beetje heftig maar éigenlijk zou het fijn zijn als niét wakker was geworden , zou éindelijk ons pensioen alle achterstand alsnog vergoed krijgen.
  Maar jij moest weer zo nodig de wekker horen….;-(

 4. Kikker hebben nog een tactiek: als je ze in een pan kokend water gooit, springen ze er even snel weer uit.
  Jammer dat je dat van die kinderen in de garage (nog) niet gedaan hebt. Lijkt me een geweldige tip. Roos is er helaas een beetje te oud voor geworden 😉
  Dat je sowieso van Rutte droomt is alle reden voor een nachtmerrie.
  Blijf schrijven! I <3 it
  Liefs Kakel

 5. Toen ik had gelezen hoe groot, of liever: hoe klein de kans is dat je wat wint in de staatsloterij, ben ik er meteen mee gestopt. Bovendien zegt men dat geld niet gelukkig maakt. Misschien is dat dan waar, maar je lijdt wel iets behaaglijker.

 6. Met Rutte aan de bar zitten…. kan nooit gezellig zijn, wat een nachtmerrie, daar helpt een doos paracetamol niet, maar je zal dan wel begrip hebben van je dochter dat je ze slikt.
  En als we je niet meer horen zal je de jackpot gewonnen hebben…… 😉

 7. Fransen gaan heel raar om met cijfers en nummers. Telefoonnummers hebben hier tien cijfers. Vaak als ik een nummer gedicteerd krijg kom uit op veertien. Das knap lastig

 8. Zittend op hún plekje

  weldra zijn er
  overal
  meer bedelaars dan steuntrekkers

  want ze blijven toestromen
  met onrealistische dromen

  lege buiken
  op zoek naar vulling
  als diepgewortelde grondbedekkers

  Waar het wiegje stond…
  Lenjef

 9. Wat heb je toch een grappig leven als ik dit zo lees, Rebelse. Vergelijk dat nu eens met mij. Ik reis, ik speel gitaar met een ex-zwerver, schrijf liedjes, verhalen en bewerk de tuin zodat ik de rest van de week krakend door het huis ga. Alles is me teveel. Zelfs een barreegreep op de gitaar laat me al huiveren.

  Tja, we wonen inderdaad ver van je af (Tuinier vertelde dat je dat schreef). Dus samen onkruid wieden hier zit er niet in. Jammer, jammer 🙂

 10. Had je teveel port op dat je over Rutte droomde? Man man, wat een nachtmerrie lijkt me dat. Het kan trouwens best even hoor, drukke jongetjes opsluiten in de garage. Wat speelgoed, eten en drinken erbij en je hebt geen kind aan ze 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw