Pixabay 14215AA5-BDEE-460E-B909-D47E6BB6F44B

VZTZ – De Nieuwe Wereld Orde

Maandag 23-11
Kwam in de winkel H. tegen. Haar man werd tweeënhalf jaar geleden werkeloos. ‘Het is echt niet leuk meer’ vertelde ze. ‘Een baan vinden is tot nog toe niet gelukt maar hij krijgt steeds vaker te horen dat hij in de toekomst wel eens een ‘tegenprestatie’ zou moeten gaan leveren. Hij mag dus binnenkort gaan werken onder het minimumloon. Na 30 jaar hard werken krijg je dit als dank. Het is TE schandalig, zoals ze met mensen omgaan’.
Knikte aandachtig. Hoor dit vaker tegenwoordig. Treurig.

Dinsdag 24-11
Hoorde op RTL Nieuws dat steeds meer kinderen opgroeien in gezin dat in de bijstand zit. Hoe kan dat nou? Het gaat toch zo goed in Nederland? De economie trekt toch weer aan? Sta hier werkelijk van te kijken.

Russisch gevechtsvliegtuig neergehaald. Nog meer spanning in de wereld. Fijn, daar zaten we nou net op te wachten. Pffff.

Woensdag 25-11
Gewerkt. Na het werk even op bezoek bij nichtje P. ‘Ik ben de vluchtelingendiscussie zat’ zei ze terwijl ze kopje thee inschonk. ‘Ik geloof in een mooie, goede wereld waarin we elkaar moeten helpen. En al die mensen met een ‘mening’ – als je de problemen niet kunt oplossen houd dan je mond’.
‘Het is een moeilijke discussie’ beaamde ik.
‘Nou en of’ knikte P. ‘En ik weet wel: als het Anne Frank was gelukt om naar Amerika te vluchten zou ze nu nog leven’.
Keek P. aan. ‘Dat is waar. En als die ijsberg er niet geweest was dan hadden bijna alle passagiers van de Titanic nu ook nog geleefd’.
P. glimlachte weemoedig. ‘Ach ja. Ik weet het ook allemaal niet meer hoor.

Donderdag 26-11
Gewerkt. Hoorde vandaag dat de EU zich zelfs bezighoudt met de schoenen van kapsters. Kapsters mogen geen schoenen met hoge hakken dragen. Tjonge jonge. Het gaat wel ver allemaal.
‘We pikken het toch allemaal?’ zei collega H. ‘We vinden alles goed. Zelfs als we vandaag of morgen verplicht gecastreerd zouden worden vinden we het goed. We klagen alleen op verjaardagsfeestjes maar protesteren: ho maar’.
‘Nou nou’ stribbelde collega S. tegen. ‘Je doet alsof we zwakzinnige makke schapen zijn en dat…’
‘…dat zijn we niet?’ vulde collega H. schamper lachend aan. ‘Het feit dat we het goedvinden dat ze de pensioenpot leegroven zegt genoeg over ons’.

Vrijdag 27-11
Heel lang geskypet met nicht en tante in New York. Nicht liet me het uitzicht vanaf haar appartement zien – de zon scheen volop, ik zag mensen lopen, ik zag de wolkenkrabbers – het was alsof ik in New York was. Wat is de techniek toch fantastisch.

19.15 uur. V
Net thuis, was even naar vriendin M. ‘Weet je dat wij, per hoofd van de bevolking, netto het meest van allen betalen in de EU?’ vroeg hij.
‘Jaaaaaa’ zuchtten M. en ik in koor. ‘Dat heb je al zo vaak verteld’.
Man van M. keek ons triest aan. ‘Gelukkig maar dat er nog mensen zijn die zich hiermee bezighouden’ besloot hij. ‘Ik voel me af en toe net als Mahatma Ghandi. Die zei: ‘First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win’.
M. keek haar man meewarig aan.

Zaterdag 28-11
Droomde dat ik in onbekend stadje liep, ergens in de jaren ’50. ‘Mijn zoontje wordt later dienaar’ zei charmante mevrouw met wie ik voor de deur van een kerk in gesprek raakte. ‘Hè Markje? Jij wilt later dienaar worden nietwaar?’ riep ze het ventje erbij.
Markje keek me boosaardig aan. ‘Ja’ knikte hij en grijnsde triomfantelijk.
‘In deze kerk?’ vroeg ik terwijl ik op het gebouw achter me wees.
‘Nee natuurlijk niet’ snauwde het kereltje. ‘Van Brussel. Dienaar van Brussel’.
Vreemde droom. Vraag me af wat het zou kunnen betekenen.

Twee afleveringen van Hell on Wheels gezien en tot laat met dochter aan de keukentafel gebabbeld.

Zondag 29-11
14.36 uur. Grijs en veel wind. Ga zo boodschappen doen, heb zin om even naar buiten te gaan. Net lang telefoongesprek met vriend P. (de filosoof) achter de rug. P. heeft een theorie: ‘Alles wat er nu gebeurt in de wereld is zorgvuldig geënsceneerd’, zei hij. ‘Alleen door een nieuwe wereldoorlog te veroorzaken kan de Nieuwe Wereld Orde worden gevestigd en dat is tenslotte wat onze Grote Leiders willen.’
Liet lange stilte vallen.
‘Ik weet het’, zei hij. ‘Mensen die verder denken worden als paranoïde en compleet gestoord weggezet. Onthoud wat ik zeg – op een dag begrijp je het’.
Denk dat ik het gauw ga vergeten. Maar dat weet ik nog niet zeker.

16 gedachten over “VZTZ – De Nieuwe Wereld Orde”

 1. Voorbije toekomst

  ons Avondland
  zinkt weg
  in door olie vervuilde velden

  broze aders waardoor de voorbije toekomst stroomde
  scheurden open omdat geen sterveling zich schroomde

  een mensenzee
  bloedt leeg,
  er waren veel te weinig helden

  Lenjef 🙁

 2. Tja, toen ik opgroeide was dat ook in een situatie als van een bijstand gezin, waarschijnlijk nog iets minder. Maar er waren er toen zóveel dat je niet beter wist, ik ben ik niet ongelukkiger door geworden, eigenlijk zijn er veel ergere dingen te bedenken die kinderen schaden dan niet veel financiële middelen hebben..

 3. Gisteren nog vroeg ik aan een bekende bijstandsmoeder, die mij prachtige door haar gemaakte foto’s liet zien, wat kost zo’n ding eigenlijk per maand. 35 euro was haar antwoord. Jaja
  Wat je vriend P zegt daar ben ik het helemaal mee eens.

  Groetjes, Ria

 4. Leuke dromen heb jij. Jammer alleen dat je niet even meer moeite doet om de betekenis te achterhalen. Nu blijven we gissen naar wat Markje daar nou mee bedoelde…. 🙂

 5. Er valt op het wereldtoneel inderdaad niets te lachen. Weinig tot geen lichtpuntjes deze week. Meestal weet je nog wel iets op te diepen wat goed is voor een (glim)lach, maar is dit keer niet gelukt.

 6. Je zou moedeloos worden van de krant en het journaal.
  We kennen allemaal wel mensen die het niet breed hebben, een vriend van ons is werkeloos en krijgt geen uitkering voor hij zijn levensverzekering uit laat betalen.
  Daar gaat de bank weer niet mee akkoord (want eigen huis). Een oplossing is ver te zoeken.

 7. niet om vrolijk van te worden bij alles wat je hoort
  Ook hier in België meer en meer mensen die hun werk verliezen … De ouderen moeten weg en de veel jongeren vinden geen vaste job alleen via interim

 8. Hmm. Moeilijk te reageren op zoveel gebundelde ‘Elend’… Ik vraag me ook af of ik me nu als sekteleider moet gaan zien haha. Ik ben niet zo van de vergezochte complottheorieën of the chemtrails (*grinnikt*), maar ben wel een soort van ‘wag-the-dog’-sceptica. Ik zoek achter alles wat ik zie en lees het motief, waarom datgene op déze manier gebracht wordt. Ik denk namelijk wel dat zaken in de media en in de politiek opzettelijk gestuurd worden (door wie is aan een ieder zelf om te ontdekken, vrees ik) om het eigen doel te steunen. En dat achter sommige politieke of wereldlijke gebeurtenissen méér zit dan ‘wij gemiddelde, makke burgers’ (mogen) weten of zouden kunnen verwachten. En nee, ik ben niet gestoord (maar dat is mijn zelfperceptie, dus niet objectief) en mijn sociale status is prima in orde, voor zover ik weet. En NWO is al meer dan anderhalve eeuw een begrip; niks ‘New’ dus. Als je maar zo objectief en open mogelijk blijft voor andere inzichten en visies, mag je best dingen met gezonde scepsis achtervragen, lijkt me.

  Oh en die borrel van Sandra (hierboven) vind ik altijd een prima idee, zelfs zonder theorieën 😛 (zo ben ik dan ook weer ^_^ )

 9. Filosofen en psychologen, ik het noem het altijd maar het duiderscollectief, kunnen heel wijze dingen zeggen. Maar als je daar dan zelf over gaat nadenken, stuit je op een massa gebakken lucht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw