VZTZ – De Hippie

Bron: PixabayZondag 26-04
Ga morgen niet meer naar Amsterdam. Plan was om daar koningsdag (klinkt nog steeds idioot, kan er maar niet aan wennen) te vieren met groep vrienden maar vanwege de slechte weersverwachting is plan gewijzigd. Jammer. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Maandag 27-04
Werd om half tien wakker. Deed één oog open. Toen andere oog. Rekte me uit, kroop uit bed en trok de gordijnen open. Begon toen te gillen. Zag blauwe lucht. Zag zon. Zag geen grijze, regenachtige lucht zoals voorspeld was. Was te laat om nog naar Amsterdam te gaan. ‘Ik weet zeker dat we expres op het verkeerde been gezet zijn’, foeterde ik tegen man. ‘Ze wilden de mensen ontmoedigen om te voorkomen dat de stad vol zou lopen.’
Al voorspellen ze volgend jaar noodweer met windkracht 10, ik ga naar Amsterdam. Toch nog leuke dag gehad.

Dinsdag 28-04
‘Wat een immens verlies’, zei man van vriendin M. vanachter zijn krant. ‘Vreselijk, vreselijk’.
‘Over wie heb je het?’ vroeg M.
‘Over Baris’, mompelde man van M. ‘Wat een immens verlies. Niet te bevatten dit’.
M. rukte krant uit handen. Blijkt weer crimineel man te zijn vermoord. ‘Dit verlies is heel groot’, aldus advocaat.
‘Dat vind ik ook’, ging man M. verder. ‘Een waanzinnig groot verlies is dit. Er zouden veel meer van dit soort mensen moeten rondlopen. Daar zouden we standbeelden voor moeten oprichten. Medailles moeten ze krijgen. Wat zeg ik: we moeten ze met goud behangen en…’
M. gaf man gauw een toastje met brie.

Woensdag 29-04
Nationale Ontlurkdag, bedacht door Kliefje. Is oproep aan lezers om zichzelf te ontlurken. Net als bij Klief en vele andere bloggers is bij mij de discrepantie tussen het aantal lezers en reageerders megagroot. Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de onbekende lurkers, maar tegen de tijd dat ik dit post is de Ontlurkdag weer voorbij. Dat is dan weer jammer 😉

Donderdag 30-04
Verslapen. Moest om 10 uur beginnen, presteerde het toch nog om me te verslapen. Vreselijk. Strompelde om elf uur de afdeling op. Was gelukkig niet zo druk.

Gaat steeds slechter met tante. Snap niet dat mensen ziek moeten worden en maanden en maanden moeten lijden. Schandalig, wreed, barbaars. Wie onze lieve heer ook is, hij heeft een grote hekel aan de mensheid, dat is me inmiddels wel duidelijk. Iemand met een goed hart doet dit een ander niet aan. Die laat dit niet toe.

Vrijdag 01-05
Naar Kno-arts in verband met piep in oor. Moet er maar mee leren leven. Dat gaat ook goed, alleen heb ik elke avond regengeluid nodig om in slaap te vallen. Toch jammer dit. Hoe komt een mens hier nu zomaar aan? En hoe komt een mens eraf?

Zaterdag 02-05
Fiscus moet naam bekend maken van man die honderden zwartspaarders verraadde. ‘Heel goed’, fulmineerde ik. ‘Het is walgelijk, dit soort verraders.’
Vriendin M. keek me misprijzend aan. ‘Dat zwartsparen is een criminele activiteit hoor, ik weet niet of je het weet. Als wij zien dat iemand aan de overkant wil inbreken dan bellen we toch ook de politie? Het zou toch belachelijk zijn als de inbreker vervolgens wil weten wie gebeld heeft?’
‘Dat kun je niet met elkaar vergelijken’, vond ik. ‘Als er één instantie crimineel gedrag vertoont dan is het de fiscus wel. Ik hoop dat ze heel diep door het stof moeten. Dat ze torenhoge boetes krijgen. Dat ze….’
‘Jij bent altijd zo tegendraads’, zuchtte M. ‘Het is af en toe best vermoeiend’.

Onkruid gewied. Was Staatslot van laatst vergeten. Ging controleren of ik wat had en ja, ik heb wat gewonnen. Precies 1.50 euro. Als ik een heel lot had gekocht was het 7.50 euro. Het begin is er dus. Op naar de volgende trekking.

Zondag 03-05
16.10 uur. Grijs en regenachtig. Luisterde net met bedrukt gezicht naar onderstaand liedje.
‘Waarom kijk je zo somber?’ vroeg man toen hij kamer binnenstapte.
‘Omdat, telkens als ik dit soort muziek hoor, ik het gevoel heb dat ik al eens eerder op aarde ben geweest’, zei ik. ‘Dat ik in een vorig leven een hippie was. Volgens mij ben ik gestorven aan een overdosis drugs weet je dat? God, wat heb ik gedaan. Ik ben zo dom geweest.’ Het laatste klonk als een snik.
Man liep weg. Hij gaf niet eens antwoord. Vreemd.

25 gedachten over “VZTZ – De Hippie”

 1. Tja, Ontlurkdag mag dan voorbij zijn, ga het toch even wagen. Zie het als een voorschot op de volgende :). Die oorpiep is inderdaad een lastig beestje, weet hoe het technisch allemaal in elkaar zit met trilhaartjes en zo maar waar het vandaan komt is ook voor mij ’n raadsel. Na mijn laatste ooroperatie is het begonnen en blijkbaar is er niet vanaf te raken…zal wel god’s wil zijn zeker…
  Die god -of lieve heer- heb ik na deze week ook niet meer zo hoog zitten. Woensdag overleed de allermooiste mens die ik ken op amper 57-jarige leeftijd, welke god laat zoiets toe?
  Ben blij dat je toch nog kunt terugvallen op je leven als hippie :). Been there, done that, maar die overdosis heb ik nooit mogen proeven haha. Groeten

 2. O ja , ik verdenk de weervoorspellers óók vaak van banden met allerlei evenementen om bezoekersaantallen te reguleren.
  Het muziekje ken ik niet maar het hééft helemaal het sfeertje uit die tijd, ik voel me meteen weer even “bloemig”
  .

 3. Dat van die ontlurkdag kende ik niet, wat heeft Kliefje dat goed verwoord en de naam ‘lurken’, geweldig! Akelig zo’n piep in het oor en koningsdag gemist is natuurlijk niet zo leuk! Verder genoten van je wederwaardigheden 🙂 !!

 4. Wij zijn ook in het slechte weer getrapt! Geven “ze” op het journaal ook nog de weersverwachtingen voor over en week op. Voor de volgende dag lukt het ze al niet.
  Een groot verlies? *lacht schamperend* Opgeruimd staat netjes, zal-ie bedoelen.
  Heb pas nog een artikel in de krant gelezen over oorsuizen. Moest meteen aan jou denken. Een probaat medicijn stond er helaas niet in.
  Liefs Kakel

 5. Ik heb de indruk dat het hier in belgie dikwijls omgekeerd is proberen ze met een lang weekend mooi weer te voorspellen om iedereen naar zee te lokken achteraf hebben ze zich weer maar eens vergist

  1. Da’s volgens mij heel nationalistisch: het is niet de bedoeling dat jullie buiten Belgie op vakantie gaan (it’s the economy stupid) en om te voorkomen dat je de grens overpiept spannen ze samen met Nederland dat altijd wel een code Oranje Rood Wit Blauw afgeeft, zodat festivals intiem kunnen blijven en harmonieus. De harmonie zit hem ook in de kleding: poncho mee, géén paraplu is het advies:zelf(s) nadenken is verboden.

 6. Ja, ze doen het erom hoor! Allemaal een groot complot. Moet je opletten met Pinksteren en Hemelvaart, prachtig weer#not!!
  Wat irritant lijkt me dat, zo’n oor. Ken je die doosjes met sprinkhaan geluidjes? Is dat ook niet wat?

 7. Oorzuisen is vervelend, bij mij is het niet zo hard, ik kan het negeren. Ik heb weer wat nieuws: er rinkelt een belletje in mijn hoofd als ik mijn hoofd snel schudt! En dat was al voor ik naar Kreta ging met al die rinkelende schapen! 🙂 Ik ben er weer en het was er weer heerlijk! :-))

  1. Een belletje – daar ben ik ook zo bang voor hè, dat het erger wordt. Dit is nog te doen maar een belletje of een sirene of een boormachine – ik moet er niet aan denken! Ik heb nog steeds niet bij je gekeken terwijl ik zo benieuwd ben naar je reisverhalen en vooral: je foto’s! Ik kom gewoon tijd tekort. Binnenkort haal ik de schade in, beloofd!

 8. Ehhh windkracht 10 vind ik dan wel weer een stapje te ver. Ze zitten er tegenwoordig vaker naast dan vroeger. Maar dat komt omdat ze vroeger met een boerenverstand bekeken ipv met computers.

  Love As Always
  di Mario

 9. Het liedje speelt niet af helaas (auteursrechten of zoiets), maar als je als hippie bent gestorven aan een overdosis geeft het ook wel een paar voordelen…
  1. je hoeft niet te experimenteren met drugs, dat ken je al
  2. je leeft weer opnieuw, dus hé, waarom verdrietig dan?
  3. Er is blijkbaar leven na de dood (Jippie!!)

  🙂 Xx

 10. Mooi verslag. Ik pik er één item uit. De oproepen om elkaar te verlinken (belastingdienst). Het trof me. Enige tijd geleden stond in het blaadje van de woningbouwvereniging een oproep om de buren te verlinken. Ruik je iets verdachts Hennep) zie je vreemde mensen (stiekeme onderverhuur) of vermoed je andere ongeregeldheden, meldt ons dit dan anoniem.
  Worden wij een volk van verklikkers? Dat leerden wij vroeger wel anders op school, in boekjes, thuis. Een gezonde Hollandse jongen is recht door zee!!!!
  En nu… ik ken buren die achter elke scheet iets verdachts zien of fraude vermoeden. Moeten we tegenwoordig in eigen buurt op onze woorden gaan letten, moeten we de gordijnen extra open laten staan om te showen dat er echte, nette mensen achter wonen? Ergerlijk!!!!

 11. Haha ik ben weer helemaal bij en veel gelezen op jou leuke blog. Jipie ik ben nog steeds een hippie
  😉 😉

  Groetjes, Ria

 12. En zo zitten ‘ze’ er wel vaker naast met het weer. Wij gingen naar Katwijk aan Zee en hadden het mooiste weer van de wereld. Frisjes ja, maar daar voelden we niets van in die verwarmde strandtent en met een alcoholische versnapering in de hand 🙂
  Oudste kreeg ook zomaar ineens tinnitus … en wordt daar af en toe gek van. Naar bijeenkomsten geweest met overal hetzelfde verhaal: je kunt ermee leren leven. Maar ja, hoe doe je dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw