© Pixabay background-1426655_1280

VZTZ – Het Voornemen

Maandag 21-12
Vriendin M. + man + kindjes kwamen ’s avonds eten. Ben vrij deze week en al helemaal in kerststemming. ‘Gedraag je je wel als we met kerst bij m’n ouders zijn?’ vroeg M. met een angstig gezicht aan man toen die vertelde dat hij eigenlijk een hekel had aan kerst.
‘Ik doe m’n best’ zei man van M. ‘Maar als ze me zuurkool te eten geven kan ik niks garanderen’.
Moet nog steeds lachen als ik aan blikken van M. denk.

Dinsdag 22-12
Ga straks even naar interessante documentaire kijken over de moord op Pim Fortuyn. Heb hele situatie toen altijd bijzonder verdacht vreemd gevonden, ben gelukkig niet de enige. De waarheid zal wel nooit achterhaald worden, net zoals de moord op JFK.

Naar Amsterdam Light Festival geweest. Was mooi maar viel me wel op dat zoveel mooie grachtenpanden niet verlicht waren. Zijn nu natuurlijk allemaal kantoorpanden. Zo zonde.

Ben VERBIJSTERD door het feit dat er geen verkeerscontroles meer gebruikt mogen worden om boeven te vangen. Nederland is werkelijk een open inrichting geworden. Boeven mogen dus met lijken en machinegeweren rondrijden als ze dat willen, ze worden toch niet opgepakt. Sjonge jonge.

Woensdag 23-12
Kreeg veel familie op bezoek – deden soort van vervroegde kerstavond. Zaten uiteindelijk met z’n twaalven aan tafel. Was blij dat het vlees al klaar was – had vorige week al twee kilo Boeuf Bourguignon gemaakt en ingevroren. Oproep aan de Kerstman: als kerstcadeautje wil ik nu eindelijk eens een dienstmeisje/kokkin/schoonmaakster. Dat wens ik elk jaar maar ik krijg alleen maar parfum of een boek. Hou daar toch eens mee op!

Donderdag 24-12
Macintosh zo goed als failliet, V&D zo goed als failliet – wat gebeurt er toch allemaal in Nederland? Maak me wel zorgen. Als al deze winkels hun deuren sluiten zal de verloedering op straat pas écht toeslaan. Moet er niet aan denken. Heb godverdegodver nog cadeaukaart van V&D waar 50 euro op staat – met deze kaart had ik geen haast omdat ik hem pas kortgeleden gekregen heb en hij dus nog jaren geldig was. Dacht ik.

Met ouders naar stadje toe. Nog paar laatste kerstcadeautjes gekocht en laatste boodschappen gedaan. ’s Avonds gescrabbeld. Kregen – natuurlijk – weer discussie. Ditmaal over het woord ‘wieder’. ‘Iemand die zijn tuintje wiedt is een wieder’ vond een van de mannen. Pffff. Word hier zo moe van.

Vrijdag 25-12
Eerste kerstdag. Werd om 04.15 uur wakker en ontdekte dat dochter nog niet thuis was. Was meteen klaarwakker. Ging toen maar kerstverhaaltje schrijven, moest toch nog gebeuren. Toen kind thuiskwam verzocht ze me vriendelijk ‘niet altijd zo hysterisch te doen’. ‘Is het normaal dat je me 32 keer appt, sms’t en belt?’ vroeg ze vriendelijk.

Had voor het kerstdiner bijna elk stukje servies gebruikt dat ik in huis had. Meestal kwak ik het eten in grote pannen op tafel maar met kerst doe ik alles keurig in schalen. Al met al had ik dus een gigantische berg afwas. Pas toen de afwasmachine tot de nok toe volgestouwd was kwam ik erachter dat ik vergeten was afwastabs te kopen. Wat een hel.

Zaterdag 26-12
Tweede kerstdag. ’s Middags met moeder naar ‘The Second Best Exotic Marigold Hotel’ gekeken en glühwein gedronken. Oom H. even gebeld. Buurvrouw Annie stond in de keuken en maakte hutspot. Leuk, dat ze het zo gezellig hebben samen. ‘Ik merk de laatste tijd wel dat ik ouder word weet je dat?’ zei hij.
‘Meen je dat nou?’ vroeg ik. Oom H. maakt altijd uitermate kwieke indruk.
‘Ja’ zei hij kordaat. ‘Vroeger, als ik het licht uitdeed, was het omdat ik romantische plannen had. Nu denk ik: even zuinig aan jongens’.

Zondag 27-12
Vroeg me bij het wakker worden af of ik goede voornemens moest maken voor het nieuwe jaar. Besloot het niet te doen. Heb geen zin mezelf te belasten. Besloot dus vooral géén goede voornemens te maken. Wil het nieuwe jaar ontspannen beginnen.

14.25 uur. Grote schaal appelflappen gebakken. Belde vriendin M. om te vragen of ze zin hadden in appelflappen. Man van M. nam op. ‘Stoor ik?’ vroeg ik.
‘Welnee’ gromde hij. ‘Wat we ook van plan waren te doen – het kan allemaal wel wachten tot volgende maand. Of volgend jaar’. M. rukte telefoon uit zijn handen. ‘We komen eraan’ zei ze opgewekt.

Ga nu dus weer richting keuken. Kerstmis 2015 zit er in elk geval op. Het waren leuke dagen. Nu nog even Oud & Nieuw afwerken en dan gaan we – Goddank – weer richting voorjaar. Wens iedereen alvast een bijzonder fijne jaarwisseling en een heel mooi, goed, gelukkig en vooral gezond 2016. Hoop dat al jullie wensen uit mogen komen en dat het ons lukt met z’n allen de wereld een beetje mooier te maken. Ga er wel m’n best voor doen. Heb dus in elk geval één goed voornemen.

12 gedachten over “VZTZ – Het Voornemen”

 1. Nederland wordt idd een grote inrichting. Criminelen krijgen een lichte taakstraf en burgers het voor hun kiezen. Heb altijd een hekel aan V & D gehad maar failliet hoeven ze nou ook weer niet te gaan.
  Meerderjarigen zijn nog erger dan pubers. Echt!
  Tot blogs in het nieuwe jaar. Aan goede voornemens doe ik niet meer sinds de eeuwwisseling. Een van de weinige dingen die me uitstekend bevalt 😉
  Lieve groet

 2. Een héél goed voornemen om geen goede voornemens te maken, is ook heel makkelijk om je eraan te houden want dat lukt me al meerdere decennia 😉
  Inderdaad té gek voor woorden dat criminelen op deze manier met een wéér lagere pakkans rekening kunnen houden, en het tóch al altijd:”onze eigen schuld” dat ze binnen konden komen als je niet in fort knox woont.

 3. Stervende echo’s …

  goede voornemens ontbloten meestal de zwakke kantjes
  vaak een constant gebrek aan wilskracht
  verborgen achter weggelachen onmacht
  velen zijn helaas van kwakzalvers soms de beste klantjes

  Lenjef 😀

 4. Een complot rond Pim Fortuyns dood? Mmh. Moet ik kijken.

  Kerst is gelukkig weer voorbij, vind het een vreselijke tijd,. Hoewel ik er dit jaar goed doorgerold ben geloof ik. Voorjaar lijkt al begonnen met deze temperaturen. Heerlijk 🙂

 5. Je kan altijd nog je dochter huisarrest geven… of werkt dat tegenwoordig niet meer ?!
  En goeie voornemens, ik heb er al jaren maar eentje…. ….

 6. Ja goede voornemens doe ik niet aan. Goede wensen wel voor jou en die je lief zijn een geweldig 2016 en leuke blogs om te lezen blijven schrijven. Kleine tip, heb geen afwasmachine maar met elkaar afwassen na het opeten is reuze gezellig kan ik je verzekeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw