VZTZ – Het Voordeel

Zondag 26-07
Op tijd naar bed, waren alle drie beetje gaar na zo’n dag in de buitenlucht. Hopelijk is het morgen een beetje beter weer – dagenlang op Terschelling zitten met slecht weer schiet ook niet op.

Maandag 27-07
Wil bikini aan en op het strand liggen maar het is grijs, nat en koud. In plaats van mooie fietstochten te maken sjokken we nu van terras naar terras om onder de luifel aan ons zoveelste kopje koffie met cranberry-cheesecake te beginnen. Op alle foto’s staan we met natte haren, doorgelopen mascara en gele regenjassen – wat een triestigheid.

Dinsdag 28-07
Zouden pas morgen naar huis gaan maar gaan vandaag. Er is een grens aan wat een mens aan slecht weer kan verdragen. Vriendin M. kwam nog nachtje bij me logeren (ze woont in Amsterdam). Wou haar laten zien hoe je bananenbrood moest maken maar de Plus had geen amandelmeel meer. Heb het nu met kokosmeel gemaakt. Brood is finaal mislukt, verhoudingen klopten niet. Heb drilboor en zaag nodig om er doorheen te komen. Positieve is dat ik geleerd heb hoe het de volgende keer wél moet.

Woensdag 29-07
Ben hartstikke verkouden en dat midden in de zomer. Lees net dat Aegon 90 miljoen cadeau krijgt van klanten. Gewoon cadeau. Omdat veel mensen zich niet melden voor de compensatieregeling voor wat betreft de woekerpolissen. Wat ontzettend aardig van die mensen. Wat zal Aegon blij met ze zijn.

Donderdag 30-07
Droomde er via een megafoon omgeroepen werd: ‘Hoedt u burger – het licht gaat uit – het licht gaat uit.’
‘Wat gebeurt er als het licht uitgaat?’ vroeg ik.
De megafoon galmde: ‘Dan komt er oorlog. Dan komt er ellende, rampspoed en veel, heel veel armoede’.
‘Hij wil ons bang maken’ rilde een tandeloze oude man die naast me stond. ‘Hij is al een hele tijd zo bezig’.
Trok grijnzend aan het koordje dat boven mijn hoofd bungelde en het werd donker. Even viel er een doodse stilte maar wat gebeurde er toen? Niets, helemaal niets. Het leven ging gewoon door.

Vrijdag 31-07
Dochter is net de deur uit, gaat logeren bij vriendin in Den Haag. De bedoeling is dat ze morgenavond naar een optreden gaan van Chris Brown, de gek die Rihanna ooit ongenadig in elkaar beukte. Persoonlijk zou ik nooit naar een optreden van zo iemand gaan maar dochter is jammer genoeg te oud om het haar te verbieden. Toen ze de deur uitging hoorde ik mezelf allemaal dingen zeggen waarvan ik me ooit voorgenomen had ze nooit te zeggen:
‘Kijk goed uit bij het oversteken – Den Haag kun je niet vergelijken met Harlingen’ of: ‘Hou je drankje goed in de gaten’ of: ‘Niet zomaar met vreemde mensen mee naar huis gaan’, kortom: ik wist van gekkigheid niet wat ik moest bedenken. Waarom veranderen we allemaal in onze moeder op een dag?

Koningslied is veel te duur geworden. Ook dat nog. Het was een beschamend samenraapsel van onsamenhangende keelklanken en dan kost het ook nog eens meer dan een half miljoen euro???? Hoe kan dit?? Waar is dat geld heen?? Dat gedrocht had überhaupt geen cent mogen kosten. Schandalig dit.

’s Middags en ’s avonds op de bank. Dacht eerste dat ik verkouden was maar het is gewoon griep. Hartje zomer en dan dit. Tjonge jonge.

Zaterdag 01-08
Ex-collega T. heeft ruzie met haar beste vriendin. ‘Ik snap niet dat mensen altijd in de verdediging schieten als je zegt dat je bepaalde opmerkingen van ze niet leuk vindt’ zei ze. ‘In plaats van te zeggen: ‘Jeetje, daar had ik niet bij stilgestaan, ik zal erop letten’ wordt er een emotionele toestand van gemaakt waar de drama’s uit de Griekse oudheid bij verbleken. Zo vermoeiend.’
‘Sommige mensen hebben een kort lontje’, beaamde ik.
‘Sommige mensen hebben helemaal geen lontje’ verzuchtte T.

Rest van de dag op de bank. Alles doet pijn en heb 38 graden koorts.

Zondag 02-08
Oom H. gebeld, hij is jarig vandaag. ‘Hitler wilde één groot Europa, nou, dat is precies wat er nu gebeurt’, begon hij. ‘En ondertussen maar trekken en sjorren aan de Oekraïne- dat land willen ze ook heel graag inlijven. Moet je Van Baalen af en toe horen, het is walgelijk. ‘Europa zal jullie niet in de steek laten jongens’ krijste de gek een tijd geleden nog. Maar wat als Rusland aan Nederland ging sjorren? Of aan België? Dan was het janken geblazen.’
‘Ga je nou de hele middag ook zo tegen je bezoek praten?’ vroeg ik. ‘Dan wordt het nooit wat tussen jou en mevrouw Annie.’ (Oom H. woont tegenwoordig in een seniorenflat en vindt mevrouw Annie erg leuk). Pas toen kalmeerde hij enigszins.

Ga weer op de bank liggen. Voel me beter dan gisteren maar heb nog weinig zin om naar buiten te gaan. Zonde, want het is mooi weer. Aan de andere kant: ik kijk nu allemaal series waar ik steeds maar niet aan toe kwam. Zo hep elk nadeel se voordeel zullen we maar zeggen.

18 gedachten over “VZTZ – Het Voordeel”

 1. Toen ik geslaagd was voor mijn examen (late middeleeuwen) mocht ik twee weken met een vriendin naar Schiermonnikoog. Op welgeteld één middag na heeft het geregend. Ik krijg het weer koud als ik er aan denk.
  Dat Koningslied! Alle artiesten en de bedenken van het lied (kan ff niet op z’n naam komen) hebben gratis meegewerkt. Je snapt niet aan wiens strijkstok dat geld dan is blijven hangen.
  Weet je dat we gewoon spijt hebben dat wij geen woekerpolis bij Aegon hebben afgesloten? Hadden we nu mooi kunnen incasseren!
  Soms zou ik m’n dochter ook nog weleens aan de tafelpoot vast willen binden…
  Beterschap en een lieve groet
  Kakel

 2. Beterschap! Het was geen zomerweer, begin deze week… Vonden wij ook, hier in ons zeelands vakantiehuisje. Nu us het weer te war, masr de virige drie dagen waren heerlijk!

 3. Mijn dochter zit op dit moment op Schiermonnikoog, kijk dát is het betere werk, jij was gewoon op de verkeerde tijd op de juiste plaats.
  “Houden van” heeft voorál bij moeder en kind verhoudingen ernstige bijwerkingen;-)

 4. Ik had wel gratis een koningslied willen maken. Maar ze vroegen me niet.
  Zodoende heb ik maar één liedje geschreven tot nu toe in deze zomer. Maar dat had gelukkig wel enig succes alhoewel niet via het blog.

  Ik ben weer begonnen met bloggen hoewel het reageren me nog niet goed afgaat geloof ik. Ik hoop dat iedereen mij dan maar vergeeft.

 5. Ik snap ex-collega T. best … ik vind een dergelijke reactie ook doodvermoeiend. Ben je eens recht op de man af en en dan reageren ze op zo’n manier …. pffff
  Zoonlief zit nu op Terschelling en brandt zijn tent uit … kan je nagaan 🙂
  Beterschapjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw