© Pixabay vintage-1499544_1280.jpg

VZTZ – Het Toetje

Maandag 16-05
Droomde dat ik met Rutte aan de bar zat. ‘Dat klootjesvolk denkt toch zeker niet dat we dat geleuter over een referendum serieus nemen?’ vroeg hij.
‘Ik weet het niet’ schokschouderde ik. ‘Misschien zou het toch wel leuk zijn als er nu eens wat duidelijkheid kwam’.
‘Duidelijkheid?’ Hij trok zijn wenkbrauwen ZO hoog op dat ze compleet onder zijn haar verdwenen. Staarde er gefascineerd naar. ‘Duidelijkheid? Het IS toch duidelijk?’

‘Mwah’ antwoordde ik. ‘Ik geloof niet dat…’
Rutte begon hysterisch te lachen. ‘Heb vertrouwen’ kwaakte hij terwijl hij zijn wenkbrauwen een voor een naar beneden trok. ‘Onder Het Beste Kabinet Sinds WOII komt het allemaal goed’.

Voelde meteen aan wenkbrauwen toen ik wakker werd. Ze zaten er nog.

Dinsdag 17-05
Ga voortaan echt opschrijven met welk lied in hoofd ik elke ochtend wakker word. Gisteren was het een of ander lied van K3 dat dochter vroeger erg leuk vond en vandaag is het ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’ van Het Goede Doel. Ergste is dat zo’n lied dan meteen de HELE dag in hoofd zit. Gruwelijk.

Heb me urenlang afgevraagd waarom we het hebben over dierenRIJK en mensDOM. Kan me er wel iets bij bedenken maar toch.

Zit splinter in wijsvinger. Krijg hem er maar niet uit, irritant. Begint nu echt pijnlijke bult te worden terwijl er aan de bovenkant niets te zien is. Straks moet m’n vinger eraf.

Woensdag 18-05
Man van M. had grappige opmerking: ‘Veel vrouwen denken dat ze NA het huwelijk hun man wel kunnen veranderen maar dat lukt niet. Althans: niet in mijn geval. Toch lieverd?’
Hij keek naar M. die demonstratief zuchtte.
‘Maar nu komt het’ zei man van M. Hierbij verhief hij lichtelijk zijn stem. ‘Veel kerels denken dat NA het huwelijk een vrouw NIET verandert. Nou, dat is dus een misvatting’.
‘Ik ben absoluut niet veranderd’ mompelde M. ‘Knoop in Godsnaam eens je hemd dicht. Aan die blote buik heeft niemand behoefte’.
‘Dat bedoel ik dus’ zei man terwijl hij braaf zijn overhemd dichtknoopte.

Donderdag 19-05

’s Middags naar stadje toe en bij Anna Casparii op terras gezeten met oom C. en nicht M. met haar gezin. Oom C. woont vanaf vandaag definitief in Harlingen – welkom, oom C.! Hoop dat je heel veel fijne en gelukkige jaren in Harlingen mag hebben. Aan Harlingen ligt het niet, dat weet ik zeker!

Lied waarmee ik wakker werd was van Brood & Vrienten: ‘Als je Wint’. Vervelende was dat ik de tekst niet kende.
‘Een feest is xxxxxxxx als jij niet bent geweest’ echode het steeds in mijn hoofd. Heb op het eind tekst maar opgezocht, was radeloos. Hou niet eens van Nederlandse liedjes..

Vrijdag 20-05
Afscheid van tante N. Was prachtige dienst, heel mooi. Weet zeker dat tante N. vanuit de hemel goedkeurend knikte. Weet ook zeker dat ze daarboven een heel mooi plekje heeft – tante N. was een goed mens. Dag lieve tante. Bedankt voor alle goede en mooie dingen. Ik hoop dat je goed aangekomen bent.  Weet dat we je missen en van je houden.

Vind het wel erg dat ik wéér tegen enkele mensen ‘gefelici’ zei om mezelf vervolgens als een gek te corrigeren. Weet niet wat het is. Is soort gebrek in mijn brein denk ik. Het woord ‘gecondoleerd’ schijnt mijn brein moeilijk te vinden.
Soortgelijk iets heb ik met het woord ‘bruiloft’. Heb het ooit gepresteerd om aan ex-collega H. te vragen hoe laat de begrafenis van zijn dochter begon. Pas toen ik zag dat hij asgrauw werd brulde ik: ‘Bruiloft – bruiloft’ maar ja – het leed was al geschied.

Zaterdag 21-05
Met dochter naar stadje toe. Bij ‘De Lachende Koe’ met haar vriendinnen wat gedronken. Wat is het daar leuk geworden! Had het nog niet gezien sinds de verbouwing.

Toen we weggingen hoorde ik in het voorbijgaan man tegen vrouw zeggen: ‘Toch, ik blijf erbij: alleen maar als je bijna hersendood bent kun je volhouden dat de EU en de euro een succes zijn’.
‘Ik ben het helemaal met u eens’ knikte ik de man bemoedigend toe. Vrouw keek beetje gepikeerd.

Las dat binnenkort grootste cruiseschip ter wereld naar Rotterdam komt. Kunnen 8000 mensen op dat ding. Lijkt me helemaal niks op zo’n boot. Is gewoon een stad maar dan zonder treinen en auto’s. Of zullen ze die daar ook op hebben?

Zondag 22-05
19.25 uur. Compleet veganistische maaltijd gemaakt, was lekker. Heb er wel een tijd voor in de keuken moeten staan dus zal dit zeker niet elke dag doen. Maaltijd bestond uit: geroosterde bloemkoolroosjes. Zelfgemaakte guacamole (avocado, olijfolie, verse basilicum, knoflook, citroensap en olijfolie). Gepureerde winterpeen met komijn, olijfolie en citroensap (was erg lekker). Gebakken aubergine. Gebakken ui, knoflook en gele paprika en daar toen de bloemkoolroosjes doorheen.

20.14 uur. Heb nu zin in patat.

20.50 uur. Net terug van McDonalds. Heb geen patat gehaald. Wel een cheeseburger en een heerlijke Ice Frappé. Ga morgen misschien weer veganistisch eten. Als dit het toetje is heb ik het er graag voor over.

11 gedachten over “VZTZ – Het Toetje”

 1. Gecondoleerd met het overlijden van je lieve tante. Ze zal wel blij zijn dat ze je broertje weer ziet.
  Dat gigantische cruiseschip lijkt me ook he-le-maal niets. Het is gewoon een drijvend flat en wie wil er nou in een varend flat verblijven?
  Erg, die terreurdeuntjes in je hoofd. Heb er geen ander woord voor.
  Lieve groet!

 2. Met een brede grijns gelezen. De vrouw van M. heeft wel gelijk dat niemand uitkijkt naar blote buik :-)Ja en dan Rutte. Wat zegt hij vertouwen???.
  Jou tante en je broertje zullen vast wel meegenieten van jou weekjes.
  Groetje en een leuke maandag, Ria

 3. Gestolen toekomst

  referendum klinkt als een oorlogsverklaring in de flaporen
  van fijn afgeborstelde, gewetenloze blinden en doven
  die van het plebs verwachten dat ze leugens geloven
  misschien worden sommige hoge heren als dieven geboren

  Lenjef 🙂

 4. Dierenrijk en mensdom…. héél veelzeggend ja, goh, is me nooit eerder opgevallen.
  Gecondoleerd met tante, ik ben ook al eens in de “felicitatieval” getrapt, het is ook een krankzinnig woord.

 5. Heerlijk leesvoer schotel je ons hier voor.
  Gef…condoleerd met tante E.
  Veganistische maaltijd lijkt me prima. Maar ik mis de kip in het recept.
  Rutte zou je een hele week alleen maar ‘Sinterklaas wie kent hem niet’ moeten laten zingen.
  Ik heb mijn ex niet veranderd en zij mij niet. Maar ik ben nog wel dagelijks onsterfelijk gelukkig dat ik haar dagelijks geschreeuw niet meer hoef aan te horen.
  En tenslotte:

  Ich bin ein Harlinger….

  Dag Rebelse… ik mis je verhalen.

 6. En ’t zal wel niet zijn, maar ik meld het toch.
  De nieuwe WE-300.
  Je weet maar nooit 🙂
  (sluipt weer weg)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw