© Pixabay car-1485685_1280.jpg

VZTZ – Het Defect van Neef F.

Maandag 18-04
Heb net lang gesprek gehad met tante G. Spreek tante G. niet zo vaak meer, is jammer. Ze zit vol (levens)wijsheid en mooie uitspraken, heb me voorgenomen haar wat vaker te bellen.
‘De betrekkelijkheid van het bestaan rust soms zwaar op me’ zei ze. ‘Die klokt tikt steeds harder maar ik wil nog lang niet weg. Ik zou willen dat ik 120 jaar mocht worden’.
‘Wat is nou je grote geheim?’ vroeg ik.
‘Genieten’ zei tante G. ‘Van elke gewone dag. Misschien JUIST wel van die gewone dag. Dat zijn achteraf de mooiste dagen’.
Kan nog heel wat van tante G. leren.

Dinsdag 19-04
Wijnproeverij bij nichtje M. en man E. Nichtje woont bij mij in de straat – hoefden dus niet zo ver. Was superleuke avond, had wat mij betreft hele nacht mogen duren. Moesten diverse wijnen proeven, variërend van ‘het is niet slecht’ tot ‘geef mij maar meteen de hele fles, een glas erbij hoeft niet’. Als sluitstuk kregen we creamer – cognac met slagroom. Ga ik morgen meteen proberen te maken, was gekmakend lekker.

Woensdag 20-04
Dacht bij het wakker worden direct aan de creamer van gisteren. Ben nu druk bezig met cognac en slagroom te mixen maar resultaat is niet hetzelfde. ‘Zonde van de cognac’ zei echtgenoot net tegen me maar ik ga stug door. Wie weet lukt ’t in de loop van de dag. Dan ben ik voor de rest van m’n leven happy, dat weet ik nu al. De 120 kilo die ik dan ongetwijfeld aan zal komen neem ik op de koop toe.

Zat net naar Pauw te kijken, kon het niet langer aanzien. Tofik Dibi pleitte voor behoud van de wachtgeldregeling. Tuurlijk – hij heeft zelf ook 3.2 jaar mogen chillen. Ben nu echt 100% overtuigd: ga de politiek in. Dan kun je je baan zonder reden opzeggen en lekker niets doen en je krijgt nog een paar duizend per maand toegeschoven ook. De burger betaalt dus dat zit wel goed.

Leeuwarder Courant, 21-04-2016Donderdag 21-04
Oom H. kwam op visite met onder zijn arm de Leeuwarder Courant. ‘Moet je kijken’  snoof hij verontwaardigd. Hij wees op artikel waarin stond dat ‘Harlinger Huizen onverkoopbaar zijn’.
‘Een directielid bij nota bene Delta Lloyd schijnt vrienden afgeraden te hebben hier een huis te kopen vanwege de giffabriek’. (Oom H. noemt de afvalfabriek per definitie de giffabriek).
‘Ik ben blij dat ik al zo oud ben weet je dat?’ zuchtte hij. ‘Zelfs zoutzuur wordt genoemd! Er staat Harlingen nog heel wat te wachten. Tjonge jonge’.
Was er zelf ook even stil van.

18.40 uur. Prince overleden!!! Hoe kan dit? Waarom nu al? Waarom??? Ben echt beetje geschokt. Heb zoveel genoten van zijn muziek – dit is verschrikkelijk.
R.I.P. Tafkap. No, you will ‘never take the place of my man’ (was bekend liedje van hem) maar één ding kan ik je wel vertellen: tot in lengte der dagen zal ik genieten van je liedjes. En mijn ‘Raspberry Beret’ (ander liedje) bewaar ik voor altijd. Al word ik 100.

Vrijdag 22-04
Man stapte net kamer binnen – hij kwam af op m’n gelach. ‘Wat is er zo lollig?’ wilde hij weten.
‘Ik ben bezig met Wolmoed & Roderick’ legde ik uit, ‘en ik heb er net weer wat regels aan toegevoegd. Wil je ze horen?’
Man knikte.

‘Toen de mobiele telefoon van Roderick ging keek Wolmoed naar de naam die op het schermpje oplichtte. ‘Je vrouw’ zuchtte ze terwijl ze Roderick het apparaat overhandigde. Ze zuchtte. Dat mens belde wel 10x per dag terwijl dat echt nergens voor nodig was. Snapte die vrouw nu werkelijk niet dat ze Roderick alleen maar gebruikte voor haar carrière? Dat ze, met Roderick aan haar zijde, Julia misschien wel kon breken? Julia, dat, dat… Wolmoed kon niet eens een woord bedenken dat erg genoeg was om Julia te beschrijven.
‘O Tom’ dacht ze. ‘Was IK maar degene die in jouw armen mocht liggen. Was IK maar degene die naast jou wakker mocht worden. In plaats daarvan moet ik genoegen nemen met dit… dit…’
Weer kon Wolmoed geen woord bedenken, ditmaal een woord dat erg genoeg was om Roderick te beschrijven.
Hij had het gisteren gepresteerd om, zelfs tíjdens de daad, in zijn neus te peuteren.
Toen ze kreunde van walging grijnsde hij wellustig. ‘Lekker?’ gromde hij.
‘Heerlijk’ snikte Wolmoed terwijl ze een kokhalsneiging onderdrukte. ‘Meer dan heerlijk. God, wat ben je toch een waanzinnige man’.

Man grijnsde breeduit. ‘Arme Wolmoed’ lachte hij terwijl hij de kamer uitliep.

Zaterdag 23-04
Naar verjaardag van dochter van vriendin S. Was leuk. Vriendin L. had goede tip voor de jarige (meisje is 17 geworden). ‘Als er ooit een jongen in je leven komt die tegen je zegt: ‘Je moet eigenlijk op dieet want je bent te zwaar’ moet je tegen hem zeggen: ‘Ik stel voor dat jij HEEL gauw uit mijn leven stapt. Dat scheelt me direct 75 kilo’.’
Geweldig advies.

Zondag 24-04
20.15 uur. Net thuis, hele middag naar verjaardag van vriendin M. (Andere M. – niet de moeder van Sammetje en Katinka). Was leuke middag.

Ga nu doesjen en daarna nichtje nog even bellen. F., man van nichtje, is boos. Nichtje was gisteren met hem mee naar een personeelsfeestje en toen hij een grapje maakte zei ze tegen zijn collega’s: ‘Let maar niet op hem. Dit is zijn gevoel voor humor, daar is hij mee geboren plus nog heel wat andere defecten’.
Nu vindt hij dat ze hem voor schut zette. ‘Voor ál mijn collega’s!’ schijnt hij woedend geschreeuwd te hebben.

Snap niet dat hij de humor van die opmerking niet van inzag. Volgens mij is dat een van de defecten waar ze op doelde. Misschien is het evenwel beter als ze dat niet tegen hem zegt. Neef F. is al kwaad genoeg.

7 gedachten over “VZTZ – Het Defect van Neef F.”

 1. Misbaksels

  aan de meeste stervelingen mankeert er hier of daar wel iets
  zelfs met een hersteld defect
  is geen mens perfect
  we zijn een afgedankt prototype, daarom zegt dit velen niets

  Lenjef 🙂

 2. Hmmm creamer … klinkt lekker ‘lobbig’ 😉
  Ook bij mij was de schok best groot toen ik over het verlies van Prince hoorde. ‘Diamonds and Pearls’ was mijn favoriet. Zat trouwens naar de film ‘Purple Rain’ te kijken … beetje vreemde film wel. Dacht ik anders over toen ik 18 was 😛

 3. Juist toen ik jullie wilde bedanken voor jullie reactie kreeg mijn pc een zenuwinzinking. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem (haar?), kan ik jullie bedanken voor jullie reactie en tevens zeggen: voor straks alvast welterusten! (en natuurlijk een mooie en goede (werk)week!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw