VZTZ – De Verslaafde Omroep

Zondag 15-02
‘s Avonds nog even doorgegaan met Julia. Waanzinnige Wolmoed maakt Julia het leven flink zuur en heeft een partner in crime gevonden in de vorm van Reutelende Roderick. Moet even kijken hoe dat allemaal verder gaat. Heb op de een of andere manier nog steeds niet al teveel inspiratie. Vreemd. Gingen niet al te laat naar bed – beetje moe maar intens tevreden. Was werkelijk heel bijzondere dag.

Maandag 16-02
Vroeg op, begon direct maar te koken, dan heb ik die ellende voor de rest van de dag achter de rug. Stond om 8.30 uur al kip te bakken. Roti gemaakt, is lekker geworden. Daarna met ouders naar stadje. Bestelde bij Wally’s warme chocolade met extra slagroom – kreeg bijna halve emmer room. Kon er haast niet tegenaan eten maar voelde me wel verplicht om alles op te maken. Ga vanavond maar extra lang op de roeitrainer.

Dinsdag 17-02
Weer op tijd op, uitslag gehaald van MRI. Alles is goed, Goddank. Piep in oor kan daadwerkelijk van hormonen komen, aldus neurologe. Nu maar wachten tot ik een jaar of 70 ben, dan is het vast wel voorbij.

Toen even met ouders stadje in. Daarna gingen ouders naar vrienden toe en ik aan de slag in huis. Weet niet wat ik heb – ben maar bezig met ruimen. ‘Wat heb je toch?’ vroeg vriendin M. toen ze belde en ik vertelde dat ik weer twee volle vuilniszakken in de gang had staan. ‘Ga je binnenkort verhuizen of zo?’
‘Ik weet niet wat ik heb’, gaf ik toe, ‘ik vind het zelf ook wat vreemd. Zo opruimerig ben ik nooit geweest’.
‘Als dit aanhoudt moet je misschien een weekje ertussen uit’, opperde ze. ‘Misschien ben je wel manisch. Of heb je een bipolaire stoornis. Of kan het zijn dat…’ M. ging nog even door met opsommen wat ik allemaal zou kunnen hebben, tot hilariteit van Sammetje die ik op de achtergrond blij hoorde kraaien.

Woensdag 18-02
Ouders gingen naar huis en ik naar het werk. Bleef in Amsterdam slapen. Zat in tram achter 2 jonge mannen, type student. ‘De euro heeft gezorgd voor werkloosheid, ongelooflijk veel ellende en economische destabilisatie’, hoorde ik de een zeggen.
De ander knikte. ‘En niemand durft het toe te geven. Een ieder steekt z’n kop in het zand. We worden bestuurd door een stelletje incompetente hypocriete graaiers.’
Voelde opeens wat hoop. Als dit de toekomstige leiders worden komt het misschien ooit toch nog goed.

Donderdag 19-02
Las net dat Noorse gevangenen hier worden opgevangen omdat in Noorwegen een cellentekort is. Weet het niet hoor. Ligt het nou aan mij dat ik dit echt te idioot voor woorden vind??

Vrijdag 20-02
Wat een gedoe rondom Mark Verheijen, de VVD-er die buitensporig declareerde. Zou dat nu werkelijk de enige politicus zijn die flesjes wijn van een paar honderd euro declareert? Lijkt me stug. Ze zijn niet voor niets niet van het pluche af te slaan, de politici. Het bevalt daar veel te goed.

Met verbijstering gekeken naar de schade die door ‘voetbalsupporters’ in Rome is toegebracht. Wat is dit? Boetes van 45.000 euro zijn nog veel te weinig. Dat tuig zou de rest van hun leven moeten bloeden. Snap überhaupt niet dat er nog publieke wedstrijden gespeeld worden. Trap vanaf maandagochtend – achter gesloten deuren – tegen dat balletje en zend de hele mikmak op zondagavond uit. Iedereen blij.

Zaterdag 21-02
Kreeg ex-schoonmoeder op bezoek. Had zin in gevulde kalkoen, heb nu maar gevulde kip gemaakt. Was nog lekker ook.

Zondag 22-02
Lag hele stapel kranten op me te wachten, ben net klaar. Las fantastisch stuk van Jean-Pierre Geelen, over de seksverslaafde EO. Heb direct geprobeerd wat in het stukje staat:

‘Tik op de EO-site het woordje ‘seks’ in, en het levert 5.440 zoekresultaten op. Ter vergelijking met de andere grote confessionele omroepen: op de KRO-site is dat 216 keer, bij de NCRV 117 keer’.
Het klopt!!!

Ben het helemaal met je eens, Jean-Pierre Geelen:  ‘De EO is seksverslaafd. Laat God alsjeblieft ingrijpen.’

15 gedachten over “VZTZ – De Verslaafde Omroep”

 1. De hoogste tijd om de EO te bekeren! We hebben al genoeg overlast van ze gehad. Ik heb een trauma aan de Muzikale Fruitmand overgehouden.
  De piep komt door hormonen? Ik slaap al mijn hele leven slecht door hormonen. Alles geprobeerd, je wilt niet weten wat.
  Kreeg ik een adres van een klassiek homeopaat. Niet de eerste. Wel de laatste. Ik slaap! Wie weet iets voor jou?
  Liefs Kakel

 2. Geen EO maar S(eksistische)O(mroep) dus ….
  Fijn dat de uitslag van de MRI goed was, nu de pieptoon nog.
  Die opruimwoede komt vast door de vogeltjes die buiten vrolijk kwetteren, voorjaar is in the air 😉

 3. Ssssssssssssssss…………..

  waarschijnlijk hebben wij last van dezelfde hormonen
  in mijn linkeroor
  draait precies een diamantboor
  want al heel veel jaren heb ik last van hoge fluittonen

  Lenjef 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw