VZTZ – De Achterwaartse Salto

Bron: PixabayZondag 07-06
Zengevoel kwam uiteindelijk wel, maar had misschien meer met de rosé te maken. Nog lekker buiten in zon gezeten. Dochter belde vanuit Spanje. Ze lag in bed met een voedselvergiftiging. Vreselijk. Mijn kind zover weg en dan ook nog ziek. Nu ga ik toch haar kamer opruimen en gezellig maken voor als ze straks thuiskomt. Was het eigenlijk niet van plan maar haar voedselvergiftiging laat de moeder in me op hol slaan.

Maandag 08-06
Ben helemaal stram en stijf na fietstochtje van gisteren. Treurig. Moet echt een beetje aan conditie gaan werken, dit kan zo niet. Kon me zelfs in mijn slaap nauwelijks omdraaien van stijfheid.

Kamer van dochter opgeruimd en van top tot teen schoon gemaakt. Was er al heel lang niet geweest omdat ik kamer ontwijk, maar de schade viel mee. Had het erger verwacht.
’s Middags naar tandarts. Dit keer was ik op tijd, alleen op de verkeerde dag. Dat was nou weer jammer. Afspraak blijkt morgen te zijn.

Dinsdag 09-06
Kan me niet indenken, dat iemand die zelf graag hogerop wou komen, zegt dat ze zich ergert aan mensen die graag hogerop willen komen. Het KAN haast niet. Heb het over Bussemakers, de vrouw die kennelijk een mentale inzinking had en daardoor wartaal uitsloeg. Anders kan ik de opmerking: ‘iedereen wil altijd maar hogerop’ en ‘met een vwo-diploma wil iedereen naar de universiteit’ niet verklaren.

‘En dan die opgewekte nieuwsbrieven die we ontvangen!’ klaagde vriendin L. over de reorganisatie op haar werk. ‘Er vervallen een paar honderd banen maar we krijgen brieven waarin staat ‘dat we het met z’n allen fantastisch doen’ en on top of that wordt er weer een megaparty georganiseerd. Dit is geen reorganisatie uit nood – dit is een luxe reorganisatie. Binnenkort worden er weer allemaal jonge en vooral goedkope mensen aangenomen, let maar op.’
Hoor tegenwoordig niet anders om me heen. Triest en treurig, deze maatschappij.

Dochter terug uit Spanje. Heerlijk.

Woensdag 10-06
Zat in tram naar het werk. Voor me zaten 2 oudere dames. ‘Ik heb van de kinderen een iPhone voor mijn verjaardag gekregen, maar nu weet ik niet hoe ik hem moet restarten’, zei een van de vrouwen.
De ander keek nadenkend. ‘Is het niet gewoon Control-Alt-Delete?’

14.40 uur. Zie net dat Nick & Simon met een eigen glossy komen. Weer zo’n waanzinnig goed plan. Hier zat heel Nederland echt op te wachten. ‘Mensen die dit lezen moeten er vrolijk van worden’ zeggen ze. Nou, dat is ze nu al gelukt. Ik zit hier met een brede smile. Als we een beetje boffen komt Dries Roelvink straks ook met een glossy en dan is ons geluk compleet.

18.22. Worden weer blij gemaakt met een sigaar uit eigen doos zie ik. Belastingverlaging? Please. Een schamele poging om het wakkere volk weer gauw in slaap te sussen bedoelen ze. Met een staatsschuld van bijna 500 miljard euro geloof ik nergens meer in.

Donderdag 11-06
Werden iets over drieën gebeld met goed nieuws: dochter is geslaagd voor het VWO. Vlag opgehangen, foto’s gemaakt in het kader van ‘dit is leuk voor later’ en traantje weggepinkt van ontroering. Gisteren ging ze nog naar de basisschool en morgen… Enfin.
Ex kwam ’s middags, samen met zijn vrouw en broertje (hun zoontje van nu 4 maandjes). Noem hem nog steeds ‘broertje’, klinkt lief. Hij is tenslotte broertje van dochter. Hele middag in tuin gezeten en buiten gegeten, had roti gemaakt. Nu 22.39 uur. Ex + gezin zijn net weg, ga zo slapen, ben helemaal gaar na vandaag.

Vrijdag 12-06
Even op kantoor bij vriendin A. Haar chef is op vakantie dus kan ze bijkomen van de afgelopen maanden waarin ze constant tegen hem aankeek terwijl hij in zijn neus zat. Moest lachen toen een collega met bezorgd gezicht naar haar toe liep. ‘Wil je Susan even helpen?’
‘Susan?’ vroeg vriendin A. ‘Wat is er met Susan?’
‘Nou, heel veel’, antwoordde collega. ‘Maar het enige dat JIJ moet doen is haar helpen met haar computer.’

Zaterdag 13-06
22.31. Ga naar bed, ben beetje misselijk. Heb aardbeien met slagroom gegeten, heb heel bekertje slagroom van 200 ml. in m’n eentje opgemaakt. 1207 calorieën zijn dat zag ik op de verpakking. Rest van de zomer geen aardbeien met slagroom meer.

Zondag 14-06
Grijs en somber dagje. Naar Leeuwarden, jurkje gekocht in de uitverkoop. Heb al paar dagen last van stijve nek en schouders. Ga nu onder rode warmtelamp zitten. Blijf net zolang zitten tot ik moeiteloos zes keer achter elkaar achterwaartse salto kan maken. Moet lukken.

15 gedachten over “VZTZ – De Achterwaartse Salto”

 1. Hogere sferen in handbereik

  ik vraag me al een poos af, dit doe ik zo nu en dan
  waarom zetten sommigen het licht op groen
  om naar Zen verlangende oefeningen te doen
  als je deze toestand ook met alcohol bereiken kan

  Lenjef 😀

 2. Gefeliciteerd met je dochter, altijd heerlijk als ze geslaagd zijn. En wat fijn dat het zo ook met haar vader gevierd kan worden. Zuinig op zijn. Laat weten als het helpt die rode lamp ga ik er meteen een aanschaffen. Pfff

 3. Gefeliciteerd met slagen dochter! Bussemakers is een raar mens..toen ik haar opmerking hoorde rolden mijn ogen er zowat uit…nog net niet…en verder heb ik met je week meegeleefd, heerlijk geschreven!

 4. Aardbeien mogen toch wel??? Gefeliciteerd met je dochter overigens. Weer een stapje verder bij je vandaan. Zo ging het en zo gaat het en zo zal het altijd gaan.

 5. Belasting verlaging is net als een drol stront, trap er niet in… !
  Proficiat met dochter, volgens word klein meisje groot.
  Kan je ziek worden van aardbeien met slagroom ? ik dacht dat je daar enkel maar buikpijn van kon krijgen ?

 6. Gefeliciteerd met de “geslaagde dochter” , feestje natuurlijk! Ze heeft dus óók de voedselvergiftiging overleefd én een schone opgeruimde kamer, het is bijna méér dan een teener aan kan aan goed nieuws

 7. Van harte met je dochter! Koop lekker aardbeien met slagroom om het te vieren.
  Weet ze al wat ze voor vervolgopleiding gaat doen?
  Vast naar de universiteit…
  Control-Alt-Delete 😀
  Liefs kakel

 8. Ik ben wat laat maar gefeliciteerd met je dochter!
  Ik loop altijd met een grote boog om de slagroom heen, maar de aardbeien springen gewoon in het wagentje, die hebben bijna geen calorietjes. Een beschuitje nutella met aardbeien is ook erg lekker trouwens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw