© Pixabay vintage-1485686_1280.jpg

VZTZ – De Opmerking

Maandag 02-05
Had vannacht vreemde droom over Pechtold. ‘We zien je nooit meer op tv de laatste tijd’ vroeg ik aan hem. ‘Hoe kan dat?’
‘Ik schaam me zo’ snikte hij.
‘Schaam je je?’ zei ik verbaasd. ‘Je hebt je nog nooit in je hele leven geschaamd terwijl je daar alle reden toe had – waarom nu dan opeens wel?’
‘Dat weet je heus wel’ snikte hij nu nog harder.
Bizar.

Vriendin M. heeft leuke ontdekking gedaan. ‘Als mannen zeggen: ‘Er is niks aan de hand’ of ‘nee, ik ben niet chagrijnig’ menen ze het meestal ook nog. Snap jij dat?’
Grappig. Ga er eens op letten.

Spitskool gemaakt. Was lekker, ga ik vaker eten. En smoothie gemaakt met banaan, andijvie, kiwi, verse gember en nog een paar dingen die ik nu vergeten ben.

Dinsdag 03-05
Weet niet meer wat ik gedaan heb. O wacht, ik weet het wel. Weer gebeld met tante G. Kregen het over haar buurvrouw die VIER kinderen heeft en met alle vier ruzie heeft.
‘Als je met ALLE vier kinderen ruzie hebt kan dat toch onmogelijk aan die kinderen liggen’ zei tante G. ferm. ‘Dan ligt het aan jou, dan doe je overduidelijk iets niet goed’.
Was het helemaal eens met tante G. Jammer dat veel mensen dat besef niet hebben. Die denken altijd maar dat het aan de ander ligt.

Woensdag 04-05
Net naar Dodenherdenking gekeken. Was weer heel indrukwekkend – zat met brok in keel te kijken. Dacht aan alle mensen die gesneuveld zijn, alle mensen die gevochten hebben voor ONZE vrijheid.
‘Welke vrijheid?’ vroeg man van M. later smalend. ‘Vraag eens aan de Joden in Nederland en West-Europa hoe vrij ze zich voelen, dan merk je vlug genoeg hoe het tegenwoordig met onze vrijheid gesteld is’.
Moest de rest van de avond aan die opmerking denken.

Donderdag 05-05
Gevaren. Hele dag op het water met S. & M., was prachtig weer. Gezicht is nu helemaal rood. ‘s Avonds belde vriend P. (de filosoof). ‘Ik heb besloten geen tv meer te kijken’ verkondigde hij plechtig.
‘Hoezo niet?’ vroeg ik.
‘Omdat mijn intelligentie constant beledigd wordt als ik zie wat we voorgeschoteld krijgen’ fulmineerde hij.

Vrijdag 06-05
Weet niet wat ik heb. Lichaam is beetje van slag. Teveel zon gisteren? Of de broodjes kip-kerrie te lang in de zon laten liggen? Vreemd. Hoe dan ook: huis en tuin in orde gemaakt. ’s Middags kwam ook C. nog even langs, later kwamen ouders.

Zaterdag 07-05
Was hele nacht misselijk. Weet bijna zeker dat het aan broodjes kip-kerrie lag. Of aan de broodjes eiersalade. Hadden geen koelbox mee, moeten we de volgende keer toch maar wel doen.
In de loop van de dag voelde ik me gelukkig wat beter. Met moe naar stadje, mannen bleven thuis, waren aan het vissen. Bij Trekpleister hoorde ik twee meiden, jaar of 18:
‘Volgens Bianca moet ik niet altijd zo aarzelen. Ze zegt dat ik veel te onzeker ben’.
‘Vind je dat zelf ook?’ zei haar vriendin.
‘Weet ik niet…’ twijfelde meisje.

Zondag 08-05
Moederdag. Net als vorig jaar met ouders naar Bergen en Egmond aan Zee. Heb net even op blog gekeken wat er een jaar geleden allemaal gebeurd was – kwam opmerking tegen van heer op terras die zei dat prins Bernard de ‘duurst betaalde gigolo uit de geschiedenis is’. Moest er nu, jaar later, weer om lachen. Was heerlijke dag.

Maandag 09-05
Moest gisteren eigenlijk stukje posten, is er niet van gekomen. Nu schrijf ik maar gewoon door en tegen de tijd dat ik wat meer tijd heb zet ik stukje wel online. Is beetje jammer maar kan even niet anders.

Mammogram gemaakt. Waarom moet het zo pijnlijk? Blijf erbij: als de gevoelige delen van mannen op deze manier zo geplet werden was er allang een andere – compleet pijnloze – oplossing bedacht. Oplossing was misschien ZO leuk dat ze ernaar uitkeken.

Dinsdag 10-05
Kon direct uitslag halen – was God zij dank goed. Moest veel aan lieve vriendin K. denken die paar weken geleden slechte uitslag kreeg. Kop op he K.! Het komt allemaal goed!

Pa heeft paling gevangen.

Woensdag 11-05
Vriendin A. verbaast zich over de gang van zaken bij haar op het werk. ‘Die reorganisatie dendert maar door’, verzuchtte ze. ‘En het meest afgrijselijke is: de grootste idioot krijgt baantjes toegeschoven waarvan je denkt: hoe bestaat het? Sommige collega’s kunnen hun naam niet eens foutloos schrijven en hebben het IQ van een mestkever maar dat schijnt niet uit te maken. Snap jij dat nou?’
‘Nou en of ik het snap’ zei ik. ‘Veel bazen kicken op slaafs en onderdanig. Hoe kruiperiger hoe beter, zo werkt het nu eenmaal. Als ik jou was zo ik het ook maar eens zo proberen’.
A. zei dat ze ‘nog liever toiletten schoonlikt dan zo diep te zinken’.

Pa heeft weer paling gevangen.

Donderdag 12-05
15.39 uur. Was hangt te drogen, droogmolen draait als een gek, zoveel wind staat er. Irritant – hou niet van wind. Ouders zijn vanochtend weer vertrokken – hebben heel gezellige dagen gehad. Zit nu in tuin met laptop op schoot en moet weer glimlachen om conversatie van gisteravond toen oom H. even op bezoek kwam. (Buurvrouw Annie, zijn vriendin, logeerde bij haar dochter).
Kregen het over vroeger, toen de vrouw van oom H. nog leefde.
‘We hadden een bepaalde harmonie binnen ons huwelijk bereikt’ zei oom H. ‘Ik gaf per definitie toe dat ik fout zat en dan gaf zij me daarin gelijk en zo was de balans weer hersteld’.
‘Goed opletten’ stootte ik man aan. ‘We moeten proberen ook naar dat niveau te gaan’.
Man keek me grijnzend aan. ‘Reken er vooralsnog niet op’.
Oom H. knikte man somber toe. ‘Ze zijn allemaal hetzelfde jongen’ mompelde hij. ‘Allemaal’.

Moest die laatste opmerking even laten bezinken. Besloot het als een compliment te beschouwen. Dat leek me het beste. Zelfs nu, de volgende dag, denk ik er nog steeds zo over. Zou trouwens ook niet weten hoe ik het anders moet bekijken.

10 gedachten over “VZTZ – De Opmerking”

 1. Euh…. Zelfs nu, de volgende dag??? Het is toch nog steeds donderdag 12 mei… Zo niet ben ik de verkeerde dag thuis gebleven van het werk… ;-/

 2. Hé heerlijk hier weer even te zitten gniffelen Vriend P heeft het helemaal goed heeft het helemaal goed. Wat Pechtold betreft geen slapende honden wakker maken. Ik ben blij met zijn afwezigheid. Waar haalt oom H die wijsheid toch vandaan.:-)

  Groetje, Ria

 3. Begrensde vrijheid

  het eilandje dat vele verstarden vrijheid noemen
  zakt steeds dieper weg in de vervuilde oceaan
  je hoort al golven tegen de fundamenten slaan
  ’t is veel te laat om de ondergang te verbloemen

  Lenjef 🙂

 4. Heerlijk weer, met jouw vrienden en familiekring blijf je uit handen van de psychiater, zoveel wijsheid om je heen móet wel voor een stabiel leven zorgen;-),

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw