VZTZ – De Nieuwjaarswens

Zondag 21-12
Vanavond hele tijd met ex-schoonmoeder aan de telefoon, ze is weer in Nederland. Ga nu naar bed, 00.13 uur. Heb al paar dagen irritante piep in oor, weet niet hoe dat kan. Kon er gisteren niet van slapen. Ga morgen maar weer even naar huisarts.

03.14 uur. God o God o God. Lag in bed maar kon niet slapen vanwege piep. Alsof miljarden overspannen krekels in oor aan het blazen waren, zo klonk het. Zit op dit moment aan keukentafel met iPad en groot glas Baileys. Fles is nu leeg. Wat zit er toch weinig in zo’n fles.

03.50 uur. Ben lichtelijk in paniek. Volgens internet heb ik Tinnitus.

Maandag 22-12
Naar huisarts. Wil geen piep in oor, is vreselijk. Heb antibiotica gekregen, is misschien keel- neus- of oor ellende. Hoop echt dat dit gauw over is.
Daarna alvast een begin gemaakt met kamer van ouders, ze komen donderdag.

Dinsdag 23-12
Met vriendin M. mee naar de kapster. We moesten tijdje wachten, was druk.  M. zat de hele tijd in boeken met kapsels te bladeren. ‘Weet u wat u wilt?’ vroeg de kapster toen M. eindelijk aan de beurt was. ‘Ja, ik ben eruit’ zei M. fier. Ze pakte stapel boeken en begon kapsels aan te wijzen. ‘Dit vind ik een leuk kapsel, zo wil ik het wel hebben. Of zo’ – hierbij pakte ze een ander boek – ‘of zo.’
Na het vijfde kapsel keek kapster kwaad. ‘Dat kan toch niet bij jouw haar? Dit zijn allemaal kapsels voor lang haar en jij hebt kort haar.’
‘Precies’, knikte M. ‘Dat is het probleem. Ik wil ook lang haar. Zoals op die foto’s’. Kapster perste lippen op elkaar en keek misprijzend.

Woensdag 24-12
Wat een nacht. Kon niet slapen vanwege piep en toen begon het ZO hard te regenen en te stormen – weet niet wat ik erger vond, de piep of het weer. Was om half vier nog wakker en luisterde naar al het natuurgeweld dat aan alle kanten op me afkwam. Ging uiteindelijk beneden op de bank liggen, viel wonderwel direct in slaap.

Donderdag 25-12
Zat, in afwachting van ouders, met half oog naar Sissi te kijken. ‘Ik moet altijd aan mezelf denken als ik Sissi zie’, zei ik tegen man die de krant las. Man keek me vanachter zijn krant verwilderd aan. Net toen ik wou uitleggen wat ik bedoelde arriveerden ouders.

Heerlijke dag gehad en veel over broer gesproken. Alweer een kerstmis zonder hem. Het zal nooit wennen. We missen je broertje. Zeker als we samen zijn missen we je zo gruwelijk veel dat het gewoon niet te bevatten is. Wou dat je erbij geweest was. Dat je gezien had hoe ik met scrabbelen het woord ‘inferieur’ maakte. Je zou me goedkeurend op de schouder geslagen hebben, dat weet ik zeker. En je zou met een knipoog gezegd hebben: ‘Dit was echt puur geluk, normaal gesproken kom je niet verder dan ui of ei.’

Vrijdag 26-12
2de kerstdag. Rustig dagje. ’s Middags nog even tochtje gemaakt, was prachtig weer. ’s Avonds gescrabbeld.

Zaterdag 27-12
Kerst 2014 is weer achter de rug, op naar het gewone leven. Met ouders stad in, was waterkoud. Wou iets kopen maar kon niets vinden. Kocht uiteindelijk maar een hemdje, wou absoluut niet met lege handen thuiskomen. Wat gedronken, nam warme chocolademelk met extra slagroom. Kreeg apart schoteltje met enorme berg.

Piep in oor is zo goed als verdwenen. Goddank.

Zondag 28-12
16.50 uur. Net thuis. Met moe naar stadje toe, alle winkels waren open. Bij ‘Aan de Overkant’ wat gedronken en zak olie- en krentenbollen mee naar huis genomen.
Kwam in de stad vriendin J. tegen.
‘Ik heb een nieuwe lippenstift’ zei ze. ‘Hoe vind je hem me staan?’
Ze keek me stralend aan en eerlijk is eerlijk, ze zag er geweldig uit.
‘Mwah’, zei ik. ‘Gaat wel. Heb je misschien slecht geslapen vannacht?’
Vriendin J. stompte me en liep lachend door.

Heb ondertussen al dagenlang niet achter pc gezeten, ben constant druk. Ouders blijven logeren tot na Oud & Nieuw, we zijn veel op pad en er is veel aanloop.

Al met al is dit de laatste VZTZ van het jaar. (Wat is zo’n jaar toch snel om). Wens iedereen die hier komt – een ook de mensen die hier niet komen – (behalve écht slechte mensen natuurlijk) – een heel mooi, goed, gelukkig en vooral gezond 2015 toe.
Dat 2015 maar een inspirerend jaar mag worden waarin veel mooie blogs zullen verschijnen en we met z’n allen flink mogen feesten fuiven lachen!

 

27 gedachten over “VZTZ – De Nieuwjaarswens”

 1. Ontzettend irritant, zo’n piep in het oor! Oudste heeft er ook zo’n last van, ‘k heb echt met hem te doen. In’t voorjaar gaan we met hem naar een bijeenkomst over deze ‘aandoening’ kijken hoe hij ermee kan dealen. Voor jou en de jouwen ook veel goeds en humor gewenst in 2015, Lilian!

 2. ‘Moge U een goede jaarwisseling ten deel vallen,’ zei mijn deftige buurvrouw.
  Ik vond het wel mooi klinken, dus deze is ook voor jullie.
  En mogen ons nog maar veel verhalen en VZTZ’s ten deel vallen! 🙂

 3. Luister, als je gedronken hebt, moet je niet op internet gaan zoeken naar oorzaken, dat is schadelijk voor herstel.

  Hebben jullie geen kappers in de buurt die haar eraan kunnen knippen. Wat slecht….

  Heb je weleens bedacht dat het ook aan je matras kan liggen dat je niet kunt slapen? Of het gebrek aan Baileys in huis.

  Ik moet zeggen.. ik denk dat broer gelijk had gehad. Die mis je op dat soort mensen inderdaad het meest. Jammer.

  Wens je vast een mooie jaarwisseling. Geniet van bij elkaar zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Voor jullie ook een goede jaarwisseling en het allerbeste voor 2015. FIjn dat die piep minder of weg is. lijkt me heel irritant. Zulke dagen zijn bij uitstek dagen dat herinneringen worden opgehaald, mooi toch dat het kan.

 5. Sisi ben ik echt op uitgekeken en wat fijn dat je de piep bent kwijtgeraakt de mijne piept al jaren lang dag en nacht door maar ik weet al niet meer anders hahaha alles went hoor. fijne jaarwisseling toegewenst hoor

 6. Dat heb ik nou altijd met Scarlett ‘O Harra.
  Wie weet samen keer samen fruitig fris roseetje op bloedheet zonnig terras in Amsterdam in 2015. Lijkt me leuk! Beetje lastig plannen alleen denk ik. Haha.
  Jij ook het allerbeste en zo hoor!

 7. Misschien behoor ik wel tot de echt slechte mensen, Rebelse. Zo lang heb ik je in de steek gelaten. Maar ik zit nu wel mooi in een opgeknapt huis te genieten van kou en regen buiten terwijl mijn schoonmoeder een knieschijf heeft gebroken, Maria voor haar moet zorgen en ik dus niet (omdat schoonmoeder Spaans ouderwets is) mag langskomen laat staan in een bed slapen met mijn vrouwke omdat we niet getrouwd zijn en dat ik toen dacht: dan wacht ik wel tot alles weer over is en probeer M. van afstand te steunen maar ondertussen zit ik dus in dit prachtige huisje (voor mijn doen) en geniet in mijn eentje van de feestdagen, het weer, de kat en…. ja wat nog meer…. de komende belastingen?
  Misschien behoor ik wel tot de echt slechte mensen omdat ik je zo lang in de steek hebt gelaten terwijl je toch zo leuk schrijft. En dat zich dat ooit uitbetaald als ik in de hemel kom en dat God een schrijfster met een priemende pen blijkt te zijn. Daar hebben we dat jochie die al klussend Rebelse in haar sop heeft laten gaarkoken terwijl ze een piep in de oren had, sist ze dan giftig. 500.000 weesgegroetjes omdat je ook al niet katholiek bent. En als Rebelse in de hemel komt mag ze pek en veren over je uitstrooien, ongelimiteerd qua tijd en hoeveelheid. Dat zal je leren.

  Ik droom er wel eens van dat ik nooit goed genoeg ben. Dat ik maar zo’n beetje leef en nare verhaaltjes mijn enige hoogtepunten zijn. Dat ik dus eigenlijk mislukt ben.
  Dat ik nu maar eens een serieus boek moet schrijven vol licht, warmte en liefde. Dat ik daarmee mijn ziel nog kan redden. Maar dat ik al tijdens die droom denk: zoek het uit, ik ga een spelletje spelen op de computer.

  Ik weet het zeker, ik ben een slecht mens. Maar ik hoop dat je me vergeeft. In positieve zin.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Haha Plato, ik moest wel even glimlachen om je uitgebreide reactie, dat snap je! Wat leuk dat je een Spaanse schoonmoeder hebt – dat is af en toe vast wel smullen van de paella dus? Verrukkelijk!
   Maar maak je verder geen zorgen Plato – je bent géén slecht mens en ik weet zeker dat dat boek van jou er gaat komen. Als er iemand kan schrijven ben jij het wel!
   Ik wens jullie ook een goed en vooral gezond 2015 Plato. Hopelijk verschijnen er weer veel mooie verhalen op je blog!

 8. Hallo Rebelse,

  Helaas weet ik alles van piep in het oor dus blij dat jij ervan af bent.
  Dank voor de nieuwjaarswensen. Gegrinnikt om jouw blog. Het is zeker een stuk leuker om scrabble te spelen dan surrogaat “Wordfeud”.
  Mocht je op Sissi uitgekeken raken, probeer dan eens “Dinner for one” (staat op youtube).
  Alle goeds

 9. Volgens mij is van kort haar lang haar maken in dit geval gewoon een kwestie van de verkeerde kapper. Als je maar genoeg wilt betalen vlecht men er zó een lange pruik in 😉
  Ik wens je een pieploos , gezond en gelukkig nieuw jaar

 10. oh ja dat ken ik: absoluut niet met lege handen thuis willen komen. Zo’n zielige vertoning. Gewoon op zolder verstoppen en bij de eerst zolderopruiming net doen alsof je geen idee hebt wie dat daar in hemelsnaam heeft neergelegd.

 11. Eind december…

  de traditionele
  geschenkentijd
  is weer aangebroken

  plots moeten mensen van alles kopen
  men ziet ze met gestrikte pakjes lopen

  vaak wordt snel
  op eBay aangeboden
  wat er werd ingestoken

  Moge gezondheid en geluk jouw gezellen zijn in het nieuwe jaar, Rebelleke.
  Lenjef 🙂

 12. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie leuke en gezellige reactie! Ik wens jullie een fantastische jaarwisseling vanavond en een heel mooi, goed en vooral gezond 2015!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw