VZTZ – De Mestkever

VZTZ - wk06Zondag 9 februari
Tweede deel van Breaking Bad gezien. Vond het wat langdradig, had wat meer vaart verwacht maar dat komt waarschijnlijk nog. Ga wel doorzetten, schijnt goede serie te zijn. ’s Avonds tortilla gegeten. Gewoon wat stukjes aardappel in de pan met geklutste eieren eroverheen. Lekker makkelijk. Toch nog steeds wat last van oog.

Maandag 10 februari
Naar stadje toe, boodschappen gedaan. Hierbij dringend verzoek aan alle winkeliers van Nederland: leer in Godsnaam jullie personeel de volgende zinnen uit te spreken wanneer er een nieuwe kassa geopend wordt: ‘De eerstvolgende in de rij mag bij deze kassa komen.’ Stond in de rij als eerstvolgende (met maar DRIE dingen) toen kassa naast me open ging. Twee hondsdolle imbecielen met overvolle karren doken erop af, als mestkevers op een open riool. Sneu. Gisteren per ongeluk gymshirt van dochter weggegooid. Nu moest ze gymmen in T-shirt waar met koeienletters ‘Texas’ op stond. Dochter was witheet.

Roti in römertopf gemaakt. Was nog lekker ook. Ging redelijk goed met oog maar het is nog niet over. Vervelend.

Dinsdag 11 februari
Rijbewijs is weg. Kan ‘m niet vinden. Weet ook niet wanneer ik dat ding voor het laatst gezien heb.
‘s Ochtends direct naar alle winkels toe waar ik gisteren geweest ben om te vragen of ‘ie daar misschien lag. Geen resultaat. Heb rijbewijs altijd in m’n achterzak. Is er vast uitgevallen. Kwam tot de ontdekking dat ene wenkbrauw hoger is dan andere. Vreemd. Oog traant nog steeds een beetje.

Woensdag 12 februari
Gewerkt. Met vriendin C. bij Nam Kee gegeten, mijn grote favoriet. Ik kom daar al sinds 1990 en nog steeds stromen de tranen me over de wangen bij de eerste happen, zo Godsgruwelijk lekker. Niet te laat naar bed.

Donderdag 13 februari
Gewerkt. Dochter belde. ‘Waarom ligt je rijbewijs op de grond in de badkamer?’ wou ze weten. Het ding bleek RECHTOP tegen de badkuip aan te staan. Is toch raar? Wat een geluk dat ik nog geen aangifte gedaan had. Me afgevraagd waarom Nederland het vingertje zo fanatiek opheft tegen Rusland terwijl hier een pedovereniging is toegestaan. Zou willen dat dáár eens flink tegen geageerd werd.

Vrijdag 14 februari
Weer naar huisarts voor oog. Dat zalfje helpt geen pest. Blijkt geen bacteriële infectie te zijn. Kreeg druppels en ’s avonds voelde oog opeens stukken beter. Klachten komen misschien omdat ik teveel onder m’n blauwe lamp zit bedacht ik. Zit rustig 90 minuten onder dat ding wanneer ik achter pc zit. Volgens handleiding is 30 tot 45 minuten genoeg. Als ik oog nu maar niet beschadigd heb. O God, wat heb ik gedaan. Naar Dronrijp toe, gewoon voor de gezelligheid. Wist nooit dat Eise Eisinga daar vandaan kwam. Daarna koffie gedronken in Franeker. Met manlief ‘s avonds uit eten en daarna 2 afleveringen Breaking Bad gezien. Zit nu dus op aflevering 4. Verhaaltje gepost. Veel wind vandaag.

Stuivend zand bij de zeedijkZaterdag 15 februari
Wind en regen. Het beukt en bonkt tegen het huis aan. Moet steeds aan De Drie Biggetjes denken. Naar dijk gegaan, werden bijna gezandstraald door stuivend zand. Abonnement op Netflix genomen. Alternatief gekookt: gehakt met kikkererwten, linzen en paprika in de oven. Was wel lekker vond ik. Man- en dochterlief aten met lange tanden. ‘Morgen eet ik biefstuk’, zei manlief na het eten. Dochter ging met vriendin naar McDonalds.

Zondag 16 februari
Net thuis. Was met manlief even naar Franeker toe, boodschappen gedaan. Man heeft voor zichzelf grote entrecote gekocht. Thuisgekomen met allemaal spullen die ik niet nodig heb. Wind is gelukkig gaan liggen. Word daar altijd wat onrustig van. Ga nu dit stukje posten.

25 gedachten over “VZTZ – De Mestkever”

 1. Heb het laatst ook met mijn bankkaart gehad, en natuurlijk als ik de nieuwe eindelijk in de bus had vond ik de oude terug. grrr.
  Stuur eens die Nam Khee naar België want hier smaken alle Chinezen hetzelfde. *saai*

 2. Gelukkig dat je oog wat beter is. Ja mijn weer was het ook niet, waaide zelfs te hard om te fietsen nog wel geprobeerd maar waaide bijna om met de wind volop in de polder dus maar weer terug gegaan. Had het van de week bij kassa’s. Stonden allemaal in verschillende rijen te wachten en opeens schiet er een mevrouw voor me en gaat afrekenen. Zo bizar dat ik helemaal verrast was. Zei tegen mijn zus heel hard ja zo kan je het ook doen, beetje aso maar goed die heb je ook nog. Mevrouw wist niet waar ze kijken moest en was gauw weg.

 3. Ja kassa’s en mensen….als ik veel heb laat ik weleens iemand voor die maar weinig heeft…soms doe ik het niet omdat de blik vd persoon het “eist”, dat negeer ik dan 😉

  Kon de HA niet direct het juiste geven *dat vraag ik me altijd af*

  Prachtige foto heb je kunnen nemen ondanks die storm (Y )

  Herkenbaar thuiskomen met spullen die men niet echt nodig heeft 😉

  Rebelse weer met genot gelezen..tot de volgende VZTZ 😀

 4. Tranen krijg ik meestal in het oog van een mooi verhaal of een prachtige sportprestatie. Maar dan is het ook verdiend vaak. Ook sommige muziek kan mij zeer ontroeren. En verder? Ik mag nooit alleen boodschappen doen. Je snapt wel waarom niet…

 5. We kennen het fenomeen, vrouw komt thuis met spullen die ze/we niet nodig heeft.
  En ja “gehakt met kikkererwten, linzen en paprika in de oven” of “McDonalds”…. in deze heeft je dochter de voorkeur ……

 6. even geglimlacht bij dat rijbewijsverhaal. Gebeurt dus blijkbaar niet alleen hier, hoewel dan met andere dingen. Doet me trouwens afvragen: waarom vinden we de zaken pas terug als we ze bijna vervangen hebben ?

 7. Bij ons is Man altijd van alles kwijt en ik kan het dan weer opzoeken haha.
  Gelukkig dat je oog weer wat beter is, lijkt me knap irritant.
  Cabaretier Sjaak Bral noemde in zijn oudejaarsshow de dochtertjes van Max&Lex de drie Biggetjes, daar moest ik gelijk aan denken 😉

 8. Ik vind dit leuk om te lezen maar waarom? Ik weet het niet juist dat persoonlijke eraan denk ik nu zo opeens.\ik hoop dat je oog snel nu hersteld lijkt me lastig droom je ook over je oog?

 9. Wat jij in een week meemaakt, lukt mij nog niet in een kwartaal. Wat een avonturen allemaal. Of draai je het fantasiekraantje wel eens open met je creatieve brein. Ook niets tegen, hoor. Dat doen er zo veel. In ieder geval erg leuk om te lezen allemaal.

 10. Smakelijk

  voorkeuren
  kunnen serieus verschillen,
  het ligt allicht aan de smaakpapillen

  een dure tongstrelende lekkernij
  is voor sommigen een vieze brij

  er zijn helaas ook lui
  die er in een keuken niets van bakken
  en daar levenslang hun tijd verspillen

  Met honger naar meer gelezen, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

 11. Altijd leuk om te lezen dat je niet de enigste bent die
  – wordt voorgedrongen
  -halve vuilniszakken make-up weg flikkert
  -niet kan koken
  -de deur van de huisarts plat loopt
  – kwijtgeraakte oprechten op de meest bizarre plaatsen terug vindt
  – etc.
  ;-D

 12. Ik geef je man groot gelijk, bonen liggen als blokken beton in je maag, dan liever een gezond stuk vlees waar je lichaam ook alle stoffen van weet te benutten, dat kun je van bonen niet zeggen.

 13. Even naar Franeker geweest. Mens wat moeten jullie gelukkig zijn. Even op en neer naar het mooiste stadje van Friesland, Nederland en het verenigde Europa. Je woont daar toch maar gelukkig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw