VZTZ – De Lente

VZTZ - wk07Zondag 16-02
Weer 2 afleveringen Breaking Bad gezien. Begint nu eindelijk leuk te worden. Meer weet ik niet over deze zondagavond, ben ik vergeten.

Maandag 17-02
Werd wakker met enorme verticale kreukel in gezicht. Leek op Scarface. IJskoud water hielp niet. Na paar uur zat dat ding er nog. Wasjes gedaan. Karbonade gemaakt met kastanje, pruimen en mix van pompoen- en zonnebloempitten. Halve liter sherry eroverheen. Was erg lekker. Verhaaltje geschreven. Laat naar bed. Kon geen afscheid nemen van pc.

Dinsdag 18-02
Dochter is boos. Haar nieuwe trui kwam tien maten te klein uit de droger. ‘Koop die rotzooi dan ook wat groter’, mopperde ik. Ze vond dit ‘het meest stompzinnige’ dat ik ooit gezegd had. Moet nu nieuwe trui kopen. ‘En een reserve, voor het geval dat’, beet ze me toe.

Weer huis bezichtigd voor pa & ma. Ze kunnen onmogelijk elke keer even vanaf Rotterdam naar Friesland komen alleen om een huis te bekijken. Was niks, het huis. Jammer. Zuurkoolschotel met gehakt en rozijnen gemaakt. Was lekker.

Woensdag 19-02
Gewerkt. Na het werk met vriendin E. naar vriendin M. toe. Een hele fles Net iets teveel overheerlijke rosé gedronken. Hoe ik morgen op moet staan is me een raadsel. Gelukkig hoef ik niet zo idioot vroeg te beginnen, dat scheelt. Kon niet slapen vanwege de hik. Hield maar niet op. Hele systeem leek wel ontregeld. Net toen ik de EHBO wou bellen viel ik in onrustige slaap. Had gruwelijke nachtmerrie over ex-collega. Hij zat met arm in zijn neus te graven en siste me kwaadaardig toe: ‘Je bent te sloom, te langzaam en je stelt teveel vragen. Aan het werk jij, tempo.’
‘Jij leidt me teveel af met dat gegraaf van je’, mompelde ik. Voor straf moest ik de rest van de dag toekijken hoe hij met beide handen in zijn neus aan het wroeten was. Zijn vrouw zat naast hem en klapte uitbundig in haar handen. Werd gillend en zwetend wakker.

Donderdag 20-02
Ging toch nog redelijk goed vanochtend toen ik opstond. Weer gewerkt. Regenachtige, grijze dag. Meer niet. Keel voelt wat vervelend. Misschien moet ik geen kiwi met schil en al in smoothie doen?

Vrijdag 21-02
Uitgeslapen. Stad in, het leek wel lente! Lange wandeling gemaakt. Bij ‘Aan de Overkant’ heerlijke latte macchiato gedronken en kennis gemaakt met de nieuwe uitbater. Weer paar 100 foto’s gemaakt met nieuwe toestel.

Zaterdag 22-02
Weer uitgeslapen maar kreeg ogen niet open. Te lang geslapen denk ik. 9.5 uur achter elkaar is vrij fors. Smoothie gemaakt. Havermout geroosterd. Heb vroeger zo vreselijk ongezond geleefd, dit doe ik ter compensatie. En uit schuldgevoel. Zo van: sorry lichaam, voor al die flessen wijn en duizenden, duizenden sigaretten. God, wat was dat een heerlijke periode. Boodschappen gedaan en toen, om half 3, zweterig naar pijn. Hele lichaam deed pijn. Geslapen tot 18.00 uur. Daarna op de bank onder dekbed met manlief naar Mr. Selfridge gekeken en geweldige uitzending over The Beatles gezien. Tussendoor viel ik soms in slaap.

Zondag 23-02
Onrustige nacht gehad. Werd steeds wakker als ik me omdraaide, alles deed pijn. Toch geslapen tot half 10. Toen opgestaan, smoothie gemaakt. Zit nu achter pc. Zojuist gezellig telefoongesprek met  moeder gehad. Strompel zometeen weer naar de bank, met dekbed. Heb zin in aflevering ‘Mr. Selfridge’. Breaking Bad laat ik heel even liggen, ben nu in de mood voor mooie jurken en pracht en praal. Past net iets beter bij de gemoedstoestand waarin ik nu verkeer. Harde wind. De lente van eergisteren is ver te zoeken op dit moment.

22 gedachten over “VZTZ – De Lente”

 1. Ach arme jij, vervelend dat je ziek bent, al weet je het wel weer heel leuk te beschrijven.
  Ik bescheurde het ook om je “nachtmerrie”.
  Beterschap en groetjes!
  Petr@

 2. Ik heb bewondering voor mensen die smoothies maken. Helemaal als ze zich ietwat gammel voelen ! ’t Zou snel en makkelijk zijn, zo’n smoothie, maar zelf merk ik daar altijd erruggg weinig van : bij mij ist een klooifestival…

 3. Vlijtige week is het weer geweest.
  Hahaha kan dochter wel begrijpen 😉
  Zooo volgende keer andere wijn , alhoewel je uiterst goed je nachtmerrie kunt beschrijven…hmm andere wijn dus 😛

  Voor nu van harte beterschap xxx

 4. Om even op die kiwi in te haken. Ik ben er allergisch voor. Als ik er een eet krijg ik een druk op mijn borst en mijn keel voelt opgezwollen. Misschien volgende keer een bananen smoothie. Ik zou hem wel eerst pellen

 5. Het gaat veel over slapen en dat is lekker, dat ga ik straks ook maar even doen.
  Eerst nog één slaapmutsje.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Wat een nare droom over je collega. Je ouders kunnen beter even wachten op een open huizen dag begin april. Dan kunnen ze er een paar tegelijk bekijken. Beterschap, Partner ligt hier ook ziek te wezen … EN zielig natuurlijk, het blijft tenslotte een man. 🙂

 7. Nou, smoothies als berouw voor te veel drank en sigaretten in een eerder stadium van het leven…. Ik vrees met grote vreze dat je dan jezelf te veel straft! Zeker als je er een kiwi met schil en al stopt…….

 8. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie leuke en gezellige reactie! Nog een heel fijne dag (de lente hangt een beetje in de lucht, yes!)

 9. Leuk voor jezelf, zo’n weekoverzicht, denk ik. Ik heb natuurlijk geprobeerd te volgen. Maar alles waar TV aan te pas komt, daar moet ik afhaken. Ik heb namelijk geen TV meer in de woonkamer dus ik kijk alleen nog maar journaals en een enkele andere nieuwsuitzending. In bed. En soms slaap ik daarbij in. Erg he?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw