VZTZ – De Komst van Broertje

© Bron PixabayMaandag 02-02
’s Avonds met buurmeisje van lang, lang geleden en haar broer uit in Amsterdam. Buurmeisje ken ik al vanaf mijn 7de, hebben nog steeds veel lol samen. Had haar broer lang niet gezien, hij is even in Nederland op vakantie. Voelde allemaal als vanouds. Humor had het niveau van: ‘Wat heb je in Godsnaam om je nek hangen, is dat een badhanddoek?’ (Ik)
Buurmeisje: ‘Ach, we kunnen niet allemaal met een beddensprei rondlopen’, hierbij viezig naar mijn prachtige 🙂 sjaal kijkend. Alsof we weer 12 waren dus. Heerlijk.

Dinsdag 03-02
Naar het MCL toe, CT scan gehad. Interessant gesprek gevoerd met meneer in de wachtkamer. ‘Het wordt tijd voor een nieuw systeem’, zei hij. ‘Weg met deze zogenaamde elitaire kaste die er toch alleen maar op uit is zichzelf te verrijken om uiteindelijk in het bedrijfsleven een prachtbaantje toegeschoven te krijgen. ’ Had de rest van de dag wel met de man willen praten.

Kreeg meteen uitslag CT-scan, alles was goed. Wel fijn natuurlijk, maar de piep heb ik nog steeds.
‘Kan ook te maken hebben met de overgang’, zei vriendin M. toen ik het vertelde. ‘Veel vrouwen schijnen dan last van te hebben van oorsuizen’.
‘Overg…’  begon ik te sputteren. Bedacht me toen. Zou natuurlijk wel kunnen maar toch… Voel me nog steeds 16. Of 18. Hooguit 28 maar inderdaad, de natuur gaat wel door.

Woensdag 04-02
Broertje van dochter is geboren! Ja, eigenlijk halfbroertje natuurlijk maar daar doen we niet aan. Hij is dus gewoon broertje. Ben zo blij als een kind, heb het gevoel alsof ik zelf opnieuw moeder geworden ben. Welkom broertje van dochter, welkom op de wereld! We wensen je een fantastisch mooi, gezond, lang en zeer gelukkig leven toe. We hebben je nog niet gezien maar we houden nu al van je! Met broertje is alles goed.

Donderdag 05-02
Gewerkt. Kleding gekocht voor broertje. Wou hele winkel wel leegkopen maar leek me wat raar. Zo af en toe iets kopen is ook leuk, niet altijd dat overdrevene.

Daarna iets gedronken bij ‘Aan de Overkant’. ‘En nu is V&D aan de beurt’, sprak iemand aan de bar. ‘Snap werkelijk niet dat ze dit toestaan. Die zogenaamde hedgefondsen maken al die bedrijven kapot. Zo’n bedrijf wordt tot op het bot uitgekleed en berooid achtergelaten. Het is schandalig wat er gebeurt.’

‘Ik vergelijk het altijd met een verkrachting’, zei de vrouw naast hem. ‘Een bedrijf wordt bewusteloos geslagen, met geweld uitgekleed en gruwelijk, gruwelijk verkracht. Het zijn gewoon varkens, de mensen die hieraan meewerken’.
Man snoof. ‘Durfkapitalisten… Bah’. Hij braakte het woord bijna uit.

Vrijdag 06-02
Toch weer even verdergegaan met Julia. Om er zomaar mee te stoppen is inderdaad stom. Punt is dat ik wel wil schrijven maar niet meer zoveel achter pc wil zitten. Het begon als werken te voelen en andere blogs lezen begon OOK als werken te voelen. Dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk. Hou het voorlopig dus alleen maar bij schrijven, meer niet. Ik zal dus minder vaak bij jullie op bezoek komen maar dat betekent niet dat ik niet genoten heb van jullie schrijfsels! Het is alleen… dat het me te druk werd…

Zaterdag 07-02
Op bezoek bij broertje! Hij is zo lief en klein en schattig en prachtig – ben gewoon verliefd op hem! Ex-partner straalde en zag er gelukkig uit, zijn vrouw zag er werkelijk prachtig en gelukkig uit – geweldig om te zien. Dochter zat op bank en hield broertje vast. Hij sliep diep, is niet één keer wakker geweest.

Zondag 08-02
Roeitrainer gekocht. Wil definitief iets aan algehele conditie doen. Op die hometrainer ging ik steeds langzamer fietsen, stond uiteindelijk bijna stil. Sloeg nergens meer op.

’s Avonds weer House of Cards gekeken. In elke draaiende, manipulerende en konkelende politicus uit die serie herken ik een Kok of een Rutte of een, godbetert, Pechthold of een Samson of een Van Baalen of een Weekers of een Offermans of een Huffnagel of een Roosenboom of een Hemmes of een Rosenmöller of een Van Velzen of een Verkerk (NEGENZEVENTIG bijbanen!) of een Verdaas of een Van Rey of een… Zou de serie op Nederlandse politici gebaseerd zijn?

18 gedachten over “VZTZ – De Komst van Broertje”

 1. Gefeliciteerd met Broertje! Sommige dingen mag je best overdrijven…

  Fijn dat de uitslag van de CT-scan goed is, maar wat nu? Je krijgt de arts toch nog wel te spreken? Niet zomaar aannemen dat het de og is. Ben je belazerd! Oh, pardon. Afgelopen weekend stond er nog een artikel over oorsuizen in de krant. Ik moest nog aan je denken. Helaas las ik geen oplossing, anders had ik je zeker even gemaild.
  Ik blijf je toch wel lezen. Van mij ben je niet zomaar verlost…
  Hang in there 😉
  Liefs Kakel

 2. Wat fijn dat de uitslag goed is! Al weet je nog net niks. Hopelijk krijg je gauw duidelijkheid. Je voelt je tenslotte hooguit 28 ;-)) Wat het meelezen betreft ik lees en schrijf alleen wanneer het zo komt. Soms zomaar, soms alles, soms niets. Dat geeft mij alle ruimte om het leuk te laten. Kortom lekker doen waar jij je goed bij voelt! Liefs!

 3. Heerlijk he, zo’n lief klein ukkiepukkie in de familie? Toen mijn ex kinderen kreeg waren dat ook gewoon mijn kinderen! 😀 En nu ben ik Oma! Zo heerlijk zo’n klein donzig kruimeltje! Fijn dat de uitslag niets akeligs aan het licht brengt, maar je weet nog steeds niet wat het is, vervelend. Je moet doen wat je zelf wilt, schrijven, lezen, een pauze inlassen, alles moet kunnen. 🙂

 4. Behalve dan op die momenten dat je je geen 18 voelt weet je dus dat je geen18 meer bent…. voor de rest wel…..
  Ik vraag me altijd af wat ze met de andere helft doen van die half broer/zus…?.. en welke helft hebben ze overgehouden….. linker, rechter, …of onder of boven, …. voor achter ???? of is het schuindoormidden gegaan als een snede boterham ?!

 5. Fijn dat de scan goed was maar vervelend dat de pieptoon er nog is. Ik hoop voor je dat dit uiteindelijk weggaat.
  En tja, de overgang… Volgens mij zit ik er nog niet in, maar bij elk kwaaltje die ik heb lopen mensen in mijn omgeving te roepen dat het misschien wel de overgang is. Vind ik niet zo tof, haha.

 6. Helemaal eens met je conclusies aangaande weblog. Je bent ook niet de eerste. Mensen die prachtig kunnen schrijven willen eigenlijk alleen maar schrijven. Maar doe je niks terug op je blog dan blijf je eenzaam achter. Ik merk dat het me moeite kost dit alles te combineren met zo’n cursus kunstgeschiedenis. Alles wordt inderdaad een soort van werken.
  Gisteren maatregel genomen: bestuurslidmaatschap vereniging van parapsychologie opgezegd. Ga alleen nog stukjes voor ze schrijven. Scheelt tijd.
  Gaan meer met facebook werken. Daar pas ik voor.
  Ik ga wel door met de blog. Maar selectiever als het gaat om bezoeken.
  Hier wilde ik toch wel graag blijven komen als het mag.

 7. Tijdsperceptie

  schrijven is meestal een zinnige bezigheid
  geregeld de leegte vullen
  met letters die niets onthullen
  dáár zijn woorden voor nodig én vrije tijd

  Lenjef 🙂

 8. Gefeliciteerd met broertje en fijn dat alles ok is!
  Ook fijn te lezen dat je nog even blijft doorgaan met bloggen, ook al kom je ons niet bezoeken. Nou ja, dan bezoeken we jou wel.
  Dat oorsuizen is echt vervelend. Oudste heeft het ook en kreeg afgelopen week een paar gehoorbeschermers aangemeten. Om te voorkomen dat zijn gehoor verder beschadigd wordt. Hoe hij aan dat oorsuizen komt is vooralsnog een raadsel, zo heel vaak ging hij niet naar concerten en zo. Maar je kunt aan hem zien dat het strontvervelend is. Hij heeft vaak muziek (zachtjes) in de oren om te voorkomen dat het oorsuizen overheerst. Er schijnt een nieuw soort therapie te zijn, misschien dat oudste er aan mee kan doen. Cliché, maar het belangrijkste is dat mensen met deze irritante oorsuizingen moeten leren leven.

 9. Gefeliciteerd met broertje, moest even de link leggen maar doorlezend vond ik die ;). Ik snap dat reageren, komt bij mij er ook soms heel lang niet van. Maar daarom blijf ik het bloggen wel leuk vinden om te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw