VZTZ – De Kleine Ramp

Zondag 27-07
Terwijl ik dit opschrijf zit ik in het vliegtuig. Ik zal geen poging doen om te beschrijven hoe ik me momenteel voel – daar zijn geen woorden voor. De lichtjes ‘Fasten Seatbelt’ floepen om de haverklap aan. Het vliegtuig schokt als een gek. Er wordt een film vertoond: ‘Turbo’. Schijnt te gaan over een slak. Een SLAK.

Ik onderga het gelaten. Prop een kauwgumpje in mijn mond. En nog een. Heb 2 kleine flesjes wijn gekocht zonet. Kostte me een vermogen want aan boord is alles 60x duurder maar dat moet dan maar. Snap niet dat sommige mensen om me heen gewoon liggen te slapen.

Maandag 28-07
Thuis!!! Uiteindelijk ging alles goed en lag ik tegen half 5 in de ochtend in mijn eigen bed. Heerlijk! Uitgeslapen. Daarna even naar wat supermarkten toe. Plus de Action. Had daar wel behoefte aan na een weekje Kreta.
Rest van de dag wat gerommeld. Wasjes gedaan en dat soort dingen. Later in de tuin gezeten. Was hier de hele dag droog en redelijk zonnig. Moest ’s avonds weer zelf koken. Dat was wel even slikken. Wil permanent in hotel wonen. Nooit meer koken. Altijd keurig opgemaakte bedden. O God, wat heerlijk.

Heb gisteren op het vliegveld van Heraklion leuke vrouw ontmoet. Ze vertelde een verhaal over 2 vrouwen waar ze ooit veel van hield. ‘Mensen leer je niet altijd kennen in slechte tijden’, zei ze wijs glimlachend. ‘Je leert ze soms juist kennen in goede tijden. Dan pas zie je of ze een beetje voorspoed gunnen of niet.’ Had graag nog even verder met haar gepraat, zaten jammer genoeg niet in hetzelfde vliegtuig.

Dinsdag 29-07
Redelijk zonnig nu. Ga straks het stadje in. Heb net weer was opgehangen en badkamer kleine beurt gegeven. Yannina, waarom ben je niet met me meegekomen? Toen ik het je aanbood lachte je en zei je nee.. (Yannina was kamermeisje).

Aubergine met gehakt en aardappelen in de oven gemaakt. Was de bedoeling om nog even in Griekse sferen te blijven. Het was wel eetbaar maar dat van die Griekse sferen lukte niet helemaal.

Woensdag 30-07
Naar tuincentrum toe. In tuin gezeten. Aan telefoon met nicht. Verder weet ik het even niet meer. Weer hetzelfde als gisteren gemaakt. Was dit keer niet veel beter.

Donderdag 31-07
In de tuin gewerkt. Fietstocht met man gemaakt. ’s Avonds lang buiten gezeten. Eindelijk. Dat kan hier niet vaak want het waait hier altijd. 3 flessen glaasjes rosé gedronken. Ben nu helemaal gaar. Ga douchen en naar bed.
In bed nog stukje gelezen uit ‘De Klop op de Deur’ van Ina Boudier-Bakker. Heb ik jaren geleden al eens gelezen, vond het toen erg mooi.

Vrijdag 01-08
Bijna de hele dag in de tuin gezeten met kranten van vorige week. Moet nog hele stapel doorspitten, wat een werk. Heb gewoon geen tijd om te schrijven.

23.54 uur. Ga nu naar bed. Was vergeten slaapkamerraam dicht te doen, stikt hier nu van de muggen.

Zaterdag 02-08
Op tijd op. Boodschappen gedaan, huis opgeruimd. Ouders komen straks en later komen er nog een paar vrienden. Gaan bbq-en. Met dit mooie weer is dat altijd leuk.

16.40 uur. Dit is vreselijk. Het begint helemaal te betrekken. Heb net op Buienradar gekeken. ‘Wist je niet dat ze slecht weer voorspelden?’ zeiden vrienden. ‘Nee’, snikte ik. ‘Natuurlijk wist ik dit niet. Ik ga toch geen honderden satés maken als ik dit wél wist?’ Binnen gegeten.

Zondag 03-08
Drama. Dochter was de afgelopen nacht uit en liet haar bijna spiksplinternieuwe mobiel in het water vallen. Een iPhone 5S. Ze belde om 01.30 uur op. ‘Er is iets heel ergs gebeurd’ snikte ze. Hart bonkte in keel. Was bijna opgelucht toen ik hoorde wat er aan de hand was. Heb al met al weinig geslapen.

’s Middags met ouders naar stadje toe. Daarna naar huis en alleen maar in de tuin gezeten. Mosselen gegeten. ‘Ze komen toch wel uit Nederland hè?’ grapte vader tegen de kassière. ‘Ik weet het niet’, piepte ze benauwd. ‘Ik kan het wel navragen?’ Legde gauw uit dat het een grapje was. Mosselen waren erg lekker.

22.20 uur. Zojuist vriendin M. aan de telefoon gehad. ‘We gaan morgen op vakantie’, vertelde ze. ‘We gaan 10 dagen naar Zuid-Frankrijk met het hele gezin.’
‘Je mag Sam wel bij mij laten hoor’, opperde ik. ‘Gezellig. Dan ga ik leuke dingen met hem doen en vertel iedereen dat ik zijn moeder ben. Of beter nog: zijn oudere zus.’ Vriendin M. vond dat geen goed plan. ‘Dat gelooft trouwens niemand’ zei ze. Weet eigenlijk niet precies wat ze bedoelde.
Mis Kreta.

18 gedachten over “VZTZ – De Kleine Ramp”

 1. Ja dat is natuurlijk een ramp haha zo’n telefoon. Nou ja is ze daar niet tegen verzekerd of zo toch meestal. Anders wel een dure les. Ja vliegen het is mijn hobby ook niet moet ik zeggen. Het is weer goedgekomen toch……en in Nederland is het ook mooi.

 2. Goh ik heb vliegen altijd leuk gevonden.Lekker bij het raampje en genieten van de weidse vergezichten. Wilde altijd een plaatsje bij het raam.
  Jij hebt dus vakantie Kreta gehad.Daar ben ik noit geweest, moet wel heel mooi zijn.
  Gelukkig is het hier ook mooi weer.

  Groetjes, Ria

 3. Welkom Thuis en veilig geland .
  Als die Phone in het water is beland maar ze het nog eruit heeft kunnen vissen kan het helpen het ergens te leggen waar het heel warm is bijvoorbeeld oven (geen grapje zo heeft Ger ooit zijn Phone weer aan de praat gekregen) op 50 /60 ° gr batterij eruit deksel los en 20 tot 30 min in oven. Weet alleen niet met de huidige techniek of het lukt. Toen was nog geen Android of Apple 😉

 4. Wat een genot om weer naar de Action te kunnen gaan 😉
  Vliegen isbij mij ook niet favoriet. Gelukkig gaan wij volgende week met de auto op vakantie. Dan kun je ook zo lekker veel mee naar huis nemen haha.
  Verdronken aaifoon is inderdaad heel vervelend, ik vrees dat hij niet meer te redden is.

 5. De Action is net Kreta: bloedheet, vol met onplezierige mensen, vuil, rumoerig en retsina hebben ze niet. O, euh… wel schoonmaakazijn.
  Als je weer buiten bent dank je God op je blote knietjes dat je er een jaar lang niet weer heen hoeft.
  Welkom thuis!

 6. Welkom terug! iPhone in het water laten vallen … Heb je dat verhaal gelezen van die jongen van 16 in Duitsland, die zijn iPhone in een meertje liet vallen? Hij ging terug en pompte de hele vijver leeg. Hilarisch verhaal want het water werd naar de toiletten van de hengelvereniging gepompt. Hij wist niet dat die niet aangesloten waren op het riool. Dus feitelijk verplaatste het meer zich. Zij mobiel werd niet teruggevonden, wel mocht hij opdraaien voor de kosten. Ondernemend knaapje. Zou eigenlijk beloond moeten worden!

 7. Ben er ook sterkt voor…. zo’n kamermeisje, maar ja, als puntje bij paaltje komt wil ik toch weer niemand aan m’n spulletjes laten zitten…zó logische hé!
  Ben steeds vaker blij dat mijn kinderen 35 jaar geleden pubers waren , zónder telefoons en laptops en al dat soort spulletjes ….zó heerlijk rustig!

 8. Heerlijk idee inderdaad, iemand die elke dag voor je kookt, wast en bedden opmaakt. Al is lekker je eigen ding kunnen doen zonder pottenkijkers ook wel heerlijk!
  En dat gevoel om weer lekker thuis te zijn, maar stiekem toch nog een beetje dat vakantiegevoel te willen vasthouden, heel herkenbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw