VZTZ – De Hartverzakking

Zondag 02-03
Begonnen aan stukje voor krant. Kwam niet veel uit de pen (kun je dat nog zeggen eigenlijk? We schrijven toch nauwelijks meer? Maar om te zeggen: kwam niet veel uit het toetsenbord klinkt ook zo idioot vind ik). Weer aflevering gezien van Mr. Selfridge.

Maandag 03-03
Weer opgeruimd en stapel lp’s apart gelegd voor de Kringloop. Ze staan bij de deur, breng ze morgen weg. Heb niet eens een platenspeler meer in huis. Natuurlijk gaan niet alle lp’s weg. De afdeling jeugdsentiment hou ik.

Naar huisarts voor oog. Morgen worden foto’s van hoofd gemaakt. Heb jaren geleden een Pansinusitis gehad waarbij letterlijk alle holtes in hoofd (ook oogholtes) ontstoken waren. Het werd per toeval ontdekt dankzij rode en tranende ogen want van het hele pan-gebeuren had ik niets gevoeld.
Weer spruitjes en gegrilde zalm gegeten. Is makkelijk recept en ook nog gezond.

Dinsdag 04-03
Me vanochtend met ogen dicht opgemaakt. In verband met ernstige vorm van hypochondrie bereid ik me altijd op het ergste voor. Stel dat het niet goed is met ogen, hoe maak ik me in de toekomst dan op? Resultaat was bijzonder afschrikwekkend.

Schrok heel erg van het bericht dat de zoon van huisarts Tromp (Tuitjenhorn) nu ook overleden is. Koolmonoxidevergiftiging. Weduwe Tromp verliest dus binnen enkele maanden haar man en kind. Hoe veel leed kan een mens verdragen? Waarom zit het leven soms zo gruwelijk wreed in elkaar?

’s Middags naar de stad. Bij thuiskomst badkamer weer grondig schoongemaakt. Sinds ik hoorde dat deze bezigheid gelijk staat met een uur fietsen is badkamer tegenwoordig spic & span.

Woensdag 05-03
Gewerkt. Toen ik ’s ochtends de deur uitging kreeg ik bijna een hartverzakking. Kat had namelijk dode rat voor de deur neergelegd. Rat had formaat reuzenmiereneter. Stapte er bijna op. Zeldzaam hard gegild. Manlief schrok zich wezenloos. De rest van de buurt waarschijnlijk ook. ’s Avonds in A’dam blijven slapen en met drie vriendinnen pizza gegeten. Vooral A. en ik genoten intens van de witte wijn.

Uitslag van foto’s is goed. Ga allergietest doen denk ik.

Donderdag 06-03
Weer gewerkt. Zat in tram en realiseerde me dat ik de enige was die niet met mobieltje speelde.
‘Vroeger verscholen mensen zich achter de krant’ – was antwoord later van dochterlief toen ik haar vertelde dat het ‘vroeger’ anders was. Probeerde gevat en snel antwoord te geven maar lukte niet.

Vrijdag 07-03
Lichaam voelt alsof ik van de trap gevallen ben. Ben sinds vanochtend met huis bezig. Boenen, poetsen en schrobben. Ouders komen morgen paar dagen logeren, wil huis dus schoon, fris en gezellig hebben. Overwoog zelfs de gordijnen nog te wassen. Ook met dochter naar kapper. Dochter was daarna verdrietig – er is teveel vanaf gehaald zegt ze. Zie het verschil niet. In plaats van 70 cm is haar nu 60 cm. Zojuist even naar aflevering Mr. Selfridge gekeken. Ga straks douchen en op tijd naar bed.

Zaterdag 08-03
Had idiote droom. Droomde dat ik in Parijs liep en dat handtas gestolen was. Vond handtas terug in portiek. De inhoud lag op de grond. Droomde dat ik op handen en knieën de inhoud terug propte in handtas. Alles was er: portemonnee, paspoort, zelfs snoertje van mobieltje. Merkte dat ik onrustig werd toen ik vervolgens bezig was een legging, laarzen en winterjas in handtas te proppen. ’Had ik dat allemaal bij me?’ vroeg ik me verwilderd af. Toen ik afwasborstel zag liggen schudde ik mezelf wakker.

Ouders kwamen op tijd. Even stadje in en gezellig kopje koffie op Noorderhaven gedronken. ’s Avonds tong gebakken, vers afgehaald bij de visafslag. De arme beestjes zwommen vanochtend nog. Wil daar niet teveel bij stilstaan.

Zondag 09-03
Was bijna vergeten dit stukje te posten, zo druk heb ik het. Vanochtend gebakken eieren met spek gemaakt. Toen met pa, ma & manlief naar Workum en Hindeloopen. Vond het laatst zo leuk, wou dat zij het ook zagen. Was veel drukker dan vorige keer door dat mooie weer. Overal op terrasjes gezeten – leek wel zomer! Naar huis, zijn net klaar met eten. Vond en passant pak melk in aanrechtkastje. Was het gisteren al kwijt, dacht dat ik het in de winkel had laten liggen. Ga nu naar beneden, scrabbelen. Mannen kijken nog even naar sport geloof ik. Hoop dat het morgen weer zulk weer is!

21 gedachten over “VZTZ – De Hartverzakking”

 1. Zeer productieve week ,eigenlijk elke week bij jouw 😀

  Wat erg triest dat het gebeurd, dat mensen veel verdriet op hun pad krijgen en jij weet hoe het voelt en ik heb het ook van dichtbij meegemaakt …

  Kat bedoelden het goed, helaas plank mis geslagen 😉

  Ik hoop dat je voor je ouders gauw een leuk optrekje vinden dan heb je ze echt dichtbij,geniet van hun bezoek !

 2. Enige hypochondrie is met ook niet vreemd, ben ook altijd bang dat het ergste me overkomt. Gelukkig viel het mee bij je. Kan inderdaad best een allergische reactie zijn. Denk bij mij ook heb het altijd twee keer per jaar bij de wisseling van winter naar voorjaar en van herfst naar winter. Altijd aan een oog. Alles went 😉 en bij mij helpen homeopatische druppels goed. Afwisselend weekje zo.

 3. Ik moet toch dochterlief twee keer gelijk geven. Het gaat juist om die tien centimeter.. Dat is bij je haar eraf te veel en bij de krant had hij wel tien centimeter korter mogen zijn vroeger… aan alle kanten.

  Love As always
  Di Mario

 4. ”Begonnen aan stukje voor de krant.” Laatst moest ik iets met de hand schrijven en zag hoe lelijk mijn handschrift geworden was. De zegeningen van de pc, zullen we maar zeggen. Verder had je weer een drukke week. En ja, idioot dromen doe ik ook zoals je gelezen hebt.

 5. Weer een week voorbij, knap dat je dit samengevat uit het toetsenbord hebt getoetsenbordt ??? pennen, gepend, toetsenbord, getoetsenbordt ???
  Als je idioot gaat dromen kan het daarover wel.
  Fijne week, leuke logeertpartij voorzover deze de week nog in beslag gaat nemen.

 6. Duidelijk onzichtbaar

  sterven is al eeuwen de bron van verdriet
  omdat rond al wat leeft
  de dood een net weeft
  soms is het zo fijn dat geen mens het ziet

  ‘Toen ik ’s ochtends de deur uitging kreeg ik bijna een hartverzakking.’
  Soms zie je een glimp van het net, Rebelleke. 🙂

  Volgens mij kreeg jij ooit een gouden pen van Sinterklaas.

  Lenjef

 7. Het was me met recht het weekje wel, RV! Lief en leed wisselden elkaar weer af. Wat een alerte opmerkingen maakt die dochter van je toch steeds. Wil ze in de politiek?

 8. Het was me het weekje wel, druk druk druk!
  Gelukkig wel een goede uitslag van de foto’s! Maar ja toen kreeg je een hartverzakking, het zit je ook niet mee.;-) Wees maar blij dat poes hem niet mee naar binnen had genomen.

 9. Poetsen in plaats van fietsen, nuttig hoor! Brengt die arme poes een cadeautje voor je mee, ga je staan gillen! Niet eens een bedankje… 😉 Goed dat je een allergietest laat doen; door het vroege voorjaar bloeit er al zoveel, dat kan best de oorzaak zijn.

 10. Haha, ik hoorde je gewoon gillen om die rat. Misschien zou ik ook wat meer moeten poetsen en boenen, maar dat vind ik zo zielig voor mijn schoonmaakster, dan heeft zij niets meer te doen. 🙂

 11. Ik ben ook nog nooit in Hindeloopen geweest, moet ik misschien tóch ooit nog eens doen als jij het zo mooi vindt. Je treft het dat je zulk mooi weer hebt nu je ouders er zijn!
  En dat het scrabbelers zijn is oergezellig!

 12. Druk weekje. Hindeloopen en Workum zijn mooi. Een paar jaar geleden heb ik ze aan Maria laten zien. Alle elfstedenstadjes trouwens en daarbij nog een aantal andere waaronder Harlingen. Allemaal mooi en gezellig. Heerlijke dagen.

 13. Sommige mensen houden een dagboekje bij, jij een weekboekje. Als je dat dan optelt komt je er ineens achter dat je eigenlijk enorm druk bent. Ik doe het wel eens door te kijken naar waar we allemaal naartoe zijn gereden. Dan schrik je soms. Omdat we tegenwoordig ook zo druk zijn met van alles en nog wat. Een ding is natuurlijk top, de gezondheid. Die viel toch mee, ook al is een allergietest wellicht ook niet alles, beter dan een of andere heftige ziekte met alle gevolgen van dien. Mag ik je daarmee even feliciteren?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw