VZTZ – De Gehandicapte Aardappel

VZTZ_WK17Zondag 20-04
’s Avonds geprobeerd iets serieus te schrijven. Wil mijn boek beslist voor mijn 90ste af hebben. Tempo dus. Ook 2 afleveringen van Breaking Bad gezien. Begin het steeds leuker te vinden.

Maandag 21-04
‘Blauw Blauw Blauw.’ Met die woorden in mijn hoofd ging ik de deur uit. Wou behangpapier met iets blauwigs. Zag het al helemaal voor me. Warmbruin laminaat, blauwig behang en witte meubeltjes. Het Nirvana lag binnen handbereik. Weet niet hoe het kan maar stond in de winkel opeens met lichtroze behang met daarop felrode klaprozen bij kassa. Pas toen ik moest pinnen bemerkte ik mijn fout. ‘Ik doe het niet’, schreeuwde ik bijkans tegen de onthutste verkoopster. Rende terug om ander behang te zoeken. Kwam thuis met beige behang.

Dinsdag 22-04
Hele dag bezig in kamer – 1 muur geschilderd, die krijgt geen behang. Dat ging goed. Manlief deed de randjes. Wordt vast wel leuk. Zelf paar kopjes Latte macchiato gemaakt, prima gelukt.

Woensdag 23-04
Hele nacht rechtop in bed gezeten. Komt door al die koffie van gisteren, ben ik niet gewend. Om half 6 besloot ik maar op te staan. Gewerkt. Had geen zin om te schrijven – wou horizon verleggen. Probeerde te schilderen maar dan op laptop. Denk dat er veel toekomst in digitale kunst zit. Heb op één avond 2 grote werken afgekregen. Zijn best goed, al zeg ik het zelf. Eén heet ‘Who’s Afraid of Black, Purple and  Pink.’ Voor andere schilderij moet ik nog een naam bedenken. Voel me intens gelukkig met al deze inspiratie. Stel dat het me lukt om schilderijen te verkopen??
‘Ook als het niet lukt is schilderen uitstekende bezigheidstherapie’, zei manlief toen ik hem belde en vertelde van toekomstplannen.

Nieuwe afdeling is trouwens leuk.

Donderdag 24-04
Als een baby geslapen, 9 uur achter elkaar. Weer gewerkt. Heb ook naam gevonden voor andere schilderij. ‘De Nacht’. Zo heet het. Wat Barnett Newman kan moet mij ook lukken.

’s Avonds naar huis. Probeerde literatuur te schrijven. Begon zo: ‘Toen hij met de laptop in bad stapte en geëlektrocuteerd werd was zijn laatste gedachte:’ Daar haakte ik af. Wist even niet wat zijn laatste gedachte zou zijn. Zou het zijn: ‘Shit, had ik de stekker er maar uitgetrokken?’

Vrijdag 25-04
Hoefde manlief niet te helpen met behangen. ‘Alsjeblieft niet’, zei hij. Ging toen maar stad in. Gewandeld, foto’s gemaakt, ijskoffie gedronken bij Hema. In römertopf Rendang gemaakt – was lekker. Gewoon kilo runderlappen in blokjes knippen, 3 pakjes Rendang boemboe erbij, scheut water et voilà. Ideaal. Rijst en sperziebonen konden helaas niet in römertopf, die moest ik apart koken. Ga nu aflevering Breaking Bed kijken. Misschien wel twee.

Zaterdag 26-04
Koningsdag. Ga meestal naar Amsterdam maar wil iets aan m’n weekend hebben. Naar A’dam gaan betekende pas morgen naar huis strompelen en de rest van de dag met zak ijs tegen voorhoofd aan op bank liggen. In plaats daarvan ’s ochtends al vroeg met manlief de stad in. Was leuk. Daarna door naar Franeker. Veel gelopen, op terrasjes gezeten en rotzooi gezien. Wat een troep hebben mensen toch. Naar huis en later met vriendin M. weer naar de stad. Lang op Noorderhaven gezeten en toen pizza ergens gegeten.

Zondag 27-04
Regen. Al klaar met eten. Om 18.00 uur zat de warme hap erin, heerlijk. Geen gedoe met keuken voor de rest van de avond, hooguit moet ik daar zijn om de kurkentrekker te pakken.
Ontdekte aardappel in vorm van hartje. ‘Wat mooi’, fluisterde ik ontroerd. Dochterlief bekeek aardappel argwanend. ‘Dit is een gehandicapte aardappel hoor’, waarschuwde ze. ‘Die kunnen we niet eten, dat ding is ziek.’ Aardappel ligt nu in vensterbank. Vind het zielig om ‘m weg te gooien maar eten kon ik ‘m niet meer.

22 gedachten over “VZTZ – De Gehandicapte Aardappel”

 1. ‘De Nacht’, daar ga je rijk van worden. Mark my words. Het evenaart de kwaliteit van Newman. Wat zeg ik, het overtreft Newman. Je kunt ook eens proberen onderaan een streepje rood te zetten en rechts een streepje wit.

 2. Zo zie je maar weer: wat de een een handicap noemt is eigenlijk gewoon een heel mooi individu, uniek in zijn soort. Ghihi. En doe maar een fotoblogje van je muren, want ik geloof niet zomaar dat beige mooier is dan blauw of roze klaprozen.

 3. Ik vind die weekverslagen van jou hilarisch!
  Ik denk dat je binnen gaat lopen met die kunstwerken 😉
  Toen ik het filmpje kijken, begint Jezus te zingen krijg ik ondertiteling erbij:
  “Wat kosten dakkapellen?”
  Ik dacht toch echt dat het echt ergens anders over ging 😉

 4. Rendang enak ya 😀
  Geweldig je ging voor blauw, stond met roze en ging met beige .
  Uit de Kunst …Ik zeg maar zo waaron zou jij het niet ver schopen met jouw Kunst 😉
  Alhoewel het soms overkomt dat je week te kort is voor je agenda, komt het toch ontspannend over (Y)

 5. het was weer een beetje van alles de afgelopen week, nog goed dat je vlak voor het pinnen tot het besef kwam dat blauw toch niet de juiste kleur was

 6. Al met al was het weer een vermakelijke week (voor mij althans). Zit ook middenin een schilderklus, ik help mee bij mijn zusje om al het donkere hout wit te krijgen. ARGH!

 7. “Toen hij met de laptop in bad stapte en geëlektrocuteerd werd was zijn laatste gedachte:” ik houd van korte verhalen 😉 en da’s een kort verhaal !!!!!

 8. Mooi overzicht. Het laat zien hoe jij toch regelmatig met jezelf en je omgeving in een niet altijd onprettige maar toch vaak redelijk onontwarbare knoop zit. Ik kan me dat liever niet van manlief wel voorstellen. Toen je de deur achter je dicht deed, zo filosofeerde ik tijdens het lezen, moet hij opgelucht doei hebben gebruld terwijl hij nerveus vanwege je hulpaanbod, zijn eigen neus insmeerde met plaksel.

  Enfin, je bent niet slecht, je bent zelfs leuk. Maar er is teveel op de wereld. En dan ook nog literatuur door middel van een electroshoc? Maar goed, je hebt de tijd tot je 90e.
  Dag Rebelse, telkens als ik je lees denk ik vol symphatie aan je. Laten we samen maar een boek schrijven. Titel: Rebelse filosofen op oorlogspad.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Plato, ik ben helemaal VOOR, ik vind het een uitstekend idee, samen een boek schrijven! Wedden dat het in 18 talen vertaald zal worden, onze bestseller?!? 😀

 9. Een gehandicapte aardappel. Omdat hij een hart heeft. Is de mens al zo ver gezonken dat hij alles wat een hart heeft, gehandicapt noemt?
  Wat Barret lukt, lukt jou ook. Misschien nog beter, want jij kunt er een beter verhaal over schrijven.

 10. Oeps dat impulsieve behang kopen kan ik me iets bij voorstellen, had voor 1 kamertje 3x twee rollen voor 1 muurtje gekocht..vreselijk thuis vond ik het niets meer.
  Ja die kunst, ik weet het niet hoor, zou maar gokken op je boek 😉

 11. tjee… ik ga dat boek van je niet meer lezen. jammer. gelukkig waren er wel zo’n twintig beginsels. er gaat ook vast iets met kunst in voorkomen, zoals een geheel lege doch felrode pagina. ook een paar hoofdstukken met zonder een enkele hoofdletter bevobbeld.
  of een deel zonder leestekensofspatieringdatleestzoheerlijkweg.
  of kun je misschien versneld ouder worden?

 12. Roze had ook geweldig leuk geweest net als het veilige beige,…..:-) en dat is een love aardappel geen gehandicapte, wijs jouw dochter maar terecht, komt alleen voor in liefdevolle gezinnen!!!

 13. Druk druk druk. leuk om te lezen, ik doe het een beetje rustig de laatste tijd. Mooi stukje video. De enigste opera die ik vind te pruimen

 14. Rebelse Huisvrouw

  Dag allen, dank voor jullie reactie en voor straks: welterusten en morgen gezond weer op! (De laatste zin komt van Sonja, heb ik niet bedacht maar klinkt altijd zo leuk vind ik 😀 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw