VZTZ – De Geestelijke Stampede

Zondag 22-06
Zat ’s avonds gezellig op de bank met dochterlief. Informeerde hoe haar avondje uit gisteren verlopen was. ‘Geen alcohol en sigaretten?’ vroeg ik zo neutraal mogelijk.
‘Nee’, antwoordde ze zeer beslist. ‘Alleen maar een pilletje’.

Maandag 23-06
Boodschappen gedaan. Was opgevouwen. Voetbal gekeken. Kip Tikka Masala gemaakt. Wat gecomputerd. In de tuin gezeten. Eigenlijk heel rustig dagje.

Dinsdag 24-06
Grijs dagje, heeft zelfs geregend. Boodschappen gedaan. WEER was opgevouwen. Ook nog ijskast schoongemaakt, oven gereinigd, vloer gedweild, boekenkast gefatsoeneerd, glas naar de glasbak gebracht, kranten gesorteerd, eten gekookt, enfin, ga zo maar door.  Wanneer win ik nou eindelijk die 10 miljoen?

Woensdag 25-06
Gewerkt. In A’dam gebleven. ’s Avonds bij de Japanner gegeten met 2 nichtjes. Het was wederom zo gruwelijk lekker – bij de eerste hap stroomden de tranen over m’n wangen van puur geluk. Begonnen met ‘Wilde Zwanen’ van Jung Chang. Nee, dat is geen gerecht. Dat is een boek.

Donderdag 26-06
Viel laat in slaap. Had gisteravond na paar glaasjes wijn nog een kopje koffie genomen. Stom van me. Stuiterde de rest van de nacht door de kamer. Hoofd was compleet op hol geslagen, woedde een Stampede in mijn hoofd. Schaapjes tellen hielp ook al niet. Elk schaapje veranderde in een hondsdolle hyena. Was op het eind doodsbang.

Gewerkt. Collega M. had roti gemaakt. Gesmuld. ’s Avonds thuis, achter pc.

Vrijdag 27-06
Beetje emotioneel dagje. Vanochtend vroeg naar het hospice van broer toe. Gewoon tijdje stil op een bankje gezeten voor de deur van zijn kamer. Daarna naar de kerk. Grote kaars gebrand. Was rest van de dag wat van slag.

Zaterdag 28-06
Boodschappen gedaan. Bij de groenteafdeling stonden twee meisjes te praten.

‘Ze vindt het echt niet leuk hoor, wat je allemaal zegt’, zei meisje nr. 1. Meisje nr. 2 lachte. ‘Dat mag ze vinden, niets mis mee. Maar wat IK me afvraag: waarom is ze zo bovenmatig geïnteresseerd in wat ik te melden heb? Ze hoeft toch niet te luisteren? Maar nee, ze wil graag weten wat ik te zeggen heb. Elk woord dat ik uit zuigt ze op – een uitgedroogde spons is er niets bij – maar dan vervolgens klagen dat ze het niet leuk vindt? Ik vind dat raar. Het is net zoiets als zeggen dat je ergens het eten niet lekker vindt maar je gaat er telkens weer heen.’
Toen ze wegliepen reed ik er achteraan met m’n karretje. Kon de rest helaas niet volgen.

Zondag 29-06
Als een baby geslapen – volgens mij 11 uur achter elkaar zonder te bewegen. Als een soort zombie in comateuze toestand. Is zorgwekkend. Las ooit dat je ook in je slaap moet bewegen omdat je anders hartstilstand kunt krijgen. Ga voortaan wekker zetten ’s nachts.

Ga opschieten. Terwijl ik dit schreef: ‘Ga voortaan wekker zetten ’s nachts’ belde moeder. Ouders komen straks deze kant op, samen voetbal kijken. Gezellig. Moet nu gauw hun kamer uitmesten. Dochter gebruikt de kamer zo af en toe als kleedkamer. Ziet eruit alsof er een bom is ontploft.

23 gedachten over “VZTZ – De Geestelijke Stampede”

 1. Tja een week kan heel wisselvallig zijn.
  Gevuld met verassingen , herrineringen gepaard met vreugde en pijn.
  Afsluiten met een voetbalavond en wijn.

  Geniet samen xxx

 2. Nee, dat is geen gerecht….! ’t Is maar zo’n simpel weekverslag, maar ik lig in een deuk. Alleen de vrijdag, dat is naar. Het lijkt wel of er vooral in juni veel mensen dood gaan. Goed wat je hebt gedaan; gewoon alleen maar zitten, op die plek, op die dag. Het helpt een klein beetje.
  Zet jij maar een wekker hoor: dood wakker worden is ook niks.
  Ben trouwens wel benieuwd naar Wilde Zwanen. Altijd geaarzeld om eraan te beginnen. Laat eens weten wat je ervan vindt?
  Fijne week weer!

 3. ik denk toch niet dat van heel stil te liggen slapen gans de nacht je een hartstilstand zou kunnen krijgen.
  En Japans heb ik nog nooit gegeten, zo te lezen vind jij het wel lekker

 4. Ach, na zo’n wedstrijd kijkt niemand meer naar hoe het huis eruit ziet. En anders houden ze echt niet van voetbal. Je ligt echt niet stil hoor in de nacht, je beweegt wel, maar je wordt er niet wakker van.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Je raakt me zo met wat je schrijft over ‘gewoon zitten’.
  Een vader (of moeder) verliezen is al zo aangrijpend, laat staan je broer.
  Hopelijk hebben jullie ook genoten van de wedstrijd, ondanks, ondanks en dankzij.
  Ik in ieder geval weet van dr blog.
  (Ondanks en dankzij).

 6. Mooi even zo stil zitten op het bankje waar hij misschien ook nog wel op gezeten heeft!

  Voetbal kijken is óók een probaat middel tegen stilliggen in je slaap, heb Henk na de wedstrijd van gisteren diverse keren moeten wakker maken omdat hij “maaiende” was (wat slecht voor mijn gezondheid is) of bijna uit bed donderde…..

 7. “Alleen maar een pilletje.” Oho ho ho, viel je toen flauw achterover in de kussens??
  Maandag: eigenlijk een heel rustig dagje. Grapjas!
  Mijn schoonmoeder had een tegeltje in de woonkamer hangen, dat precies op jou van toepassing is: ’t Is altijd wat.
  Heel veel sterkte met je broer…
  Liefs Kakel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw