VZTZ – De Droom

Zondag 06-04
’s Avonds gescrabbeld met manlief & ouders. Kregen discussie over het woordje ‘ces’ (muzieknoot). Is zelfstandig naamwoord volgens pa & manlief dus, zeiden ze, ‘cesje’ mag ook. ‘Net als do-tje, re-tje, mi-tje, fa-tje en solletje natuurlijk?’ vroeg ik enigszins hatelijk. ‘Moet kunnen’, aldus pa.

Maandag 07-04
Om 05.45 uur op. Dochter gaat naar Parijs en vertrok om 07.00 uur met de bus. ZEVEN uur! Dat verzin je toch niet? Wou haar thuishouden en ziek melden maar ze wou liever naar Parijs.

Taalunie gebeld à la 80 cent per minuut in verband met ‘cesje’. ‘Het klinkt idioot’, vonden ze ook, ‘maar we kunnen eigenlijk zo snel geen argument bedenken waarom het niet zou mogen’. Pa en man hebben dus vooralsnog gelijk. Sjonge jonge.

Ouders gingen samen op pad, bleef thuis.

Dinsdag 08-04
Pa en ma vandaag weer naar huis. Stil in huis opeens. ’s Middags naar ziekenhuis i.v.m. uitslag mammogram. Alles is goed, goddank. ‘In verband met het onbekende gen (BRCA3) houden we je goed in de gaten’ aldus arts. Dat hopen we dan maar. Zit nu achter pc met glaasje wijn en glas smoothie. Neem om de beurt een slokje van elk glas. Prullenbak van pc leeggegooid. Zat 75 GB aan nonsensdingen in. Ruimt lekker op. Wou dat het ook zo met m’n kledingkast ging. Geen zin om te koken vandaag. Ga tosti eten straks.

Woensdag 09-04
Gewerkt. Na het werk uit eten met manlief. Stikte bijna in graatje van sliptong. De tranen stroomden over m’n wangen. ‘Gaat het?’ vroeg de meelevende serveerster. ‘Nou en of’ snikte ik terwijl ik tranen depte aan tafellaken. Volgens manlief was ik onverstaanbaar en klonk het als ‘gggrrahhh’.

Donderdag 10-04
Gewerkt. Stil in huis zonder dochterlief. Op werk salade gegeten. Zit nu achter pc met glaasje wijn voor m’n neus.

Vrijdag 11-04
Met manlief naar winkel, nieuw matras gekocht. Ging echt niet met matras van laatst. Dat bewaar ik nu als logeermatras. Nog meer rotzooi in huis dus. Uitslag allergietest is binnen. Blijk alleen maar allergisch te zijn voor graspollen. Gaat trouwens redelijk met ogen. Naar pasgeboren lammetjes gaan kijken verderop. Prachtig.

22.30 uur – ga nu de deur uit, dochter afhalen van de bus!

Zaterdag 12-04
Idioot gedroomd. Zat een vrouw naast me te huilen met haar hoofd op mijn schouder. ‘Het spijt me dat ik je zo verraden heb’ snikte ze. Ik streelde haar haar. ‘Het geeft niet’ suste ik haar. ‘Huil niet – ik heb je allang vergeven.’ Bespottelijk. Hoe komt een mens hierbij? Werd met een nobel en edel gevoel wakker, dat dan weer wel.

Naar stadje toe in verband met Vlootdagen. Was bijzonder druk en gezellig. Daarna naar Franse ex-schoonmoeder toe (ze woont om en om in Nederland en Frankrijk). Heerlijk bijgepraat, daar blijven slapen.

Zondag 13-04
Gingen de afgelopen nacht pas om een uur of drie naar bed. Veel te laat. Schoonmoeder had vanuit Frankrijk allerlei overheerlijke wijnen meegenomen, wilde ze allemaal uitproberen. Ga vanavond heel vroeg naar bed, dat weet ik wel.

19 gedachten over “VZTZ – De Droom”

 1. Geweldig dat je uitslag goed was van de mammografie, je zit toch altijd in de rats in afwachting van.

  Hahaha kun je zo slecht tegen je verlies ? Heerlijk

  Hoop dat je dochter het heel fijn heeft gehad in Parijs, ben er ooit echt in een vogelvlucht geweest te kort maar veel gelachen .

  Wat fijn dat je het zo goed kunt vinden met je ex-schoonmoeder, is ook fijn voor je dochter en tja wijnproeven en niet uitspugen…..

  Een hele fijne nachtrust voor straks 🙂

 2. Fijn die goede uitslag!
  Met Wordfeud heb je dat soort gekibbel niet, daar is het zoals het is. Hooguut denk je soms: hoe komen ze aan die idiote woorden??! Wist je dat ‘ctje’ een goedgekeurd woord is?

 3. O die discussies over woordjes haha zo herkenbaar. Fijn dat de uitslag goed was. En wat leuk dat je nog zo goed omgaat met je ex en familie, ik ook gelukkig maar ik zie dat zo vaak heel anders.

 4. weer een week met een beetje van alles, een goede uitslag dat is veel waard hé , en weet je mijn man en ik zijn ook gaan uit eten, heb wel geen slibtong genomen 🙂

 5. Hoop dat je tevreden bent met de uitslag van de onderzoeken.

  Dochter had gelijk, gewoon gaan, weg, de kansen grijpen!
  En ik vind je pa mooi flexibel met zijn cesje, nu kun jij de volgende keer een solletje leggen.

 6. Gezellig spelletje is scrabble toch….. Ik wist niet dat de woordwaarde van “Ruzie” à la 80 cent per minuut is.
  Parijs mams…. Parijs mams… Parijs !!!!!!!!!!!!!!!!!!! wat zou jij doen ?
  En nu ze thuis is…. wat was het lekker rustig …….. ben je toch blij dat ze weer veilig thuis is.
  En gezellig uit eten, ….heb je bij de excuses een gratis dessert gekregen ???? Of bleef het bij leedvermaak….
  Blijft leuk die veelbewogen weken van je te lezen…..

 7. Goed dat de uitslagen positief waren, dat van die graspollen is ook wel te overleven. Parijs. Mmmmmmmm, ik was toch liever… naar Parijs gegaan, wat denk jij.

  Love As Always
  Di Mari

 8. Gefeliciteerd met de positieve uitslaq van de test. Was weer een bewogen week. Dat cesje blijft even hangen… Voor muzieknoten is een notennotering. Hoe schrijf he dan een cesje op de notenbalk? Nog erger: hoe speel je die dan? Ik zou maar volhouden dat het fout is!

 9. Wat een lekker weekje, over het algemeen. Ik heb ook wel eens van die rare dromen, dat je je vervolgens de hele dag afvraagt waar het over ging.

 10. Hoewel ik graag schrijf, haat ik scrabble. Gewoon omdat ik op die momenten niet zo vindingrijk ben en de discussies die erop volgen. Dan liever Risk. Om eens goed te ruzieen als je iemand legitiem aanvalt (cfr. Poetin) 🙂

 11. Gggrrahhh was leuk. Die droom ook. Eigenlijk alles, zeker op de manier waarop je het beschrijft. De lichtheid van het zware leven. Slaap lekker!!

 12. Weer heerlijk om te lezen, maar vooral dat de uitslag goed was. En graspollen, ach, valt te overleven. Pa en man hadden vroeger zeker een cesje voor spelling? Doe jij maar reetje, mietje en tietje de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw