Pixabay Moon-1404506_1280

VZTZ – De Bruiloft

Maandag 05-10
Naar Terschelling – is misschien de laatste mooie dag van het jaar. Zaten boven op het dek, raakten in gesprek met 2 mannen. Ging over KLM en Air France. ‘En wéér hebben we een Nederlands bedrijf om zeep geholpen’, zei een van de mannen. ‘Onbegrijpelijk.’
Andere man knikte. ‘Het ergste is: we zijn er nog lang niet. Laten we hopen dat dit nooit met Action gebeurt, dan blijft mijn vrouw in elk geval tevreden.’ Kon me daar alles bij voorstellen.

Kwam op Midsland terecht in begrafenis. Kreeg kippenvel, ZO indrukwekkend. Heb dit nog nooit meegemaakt. Het héle dorp liep in een stoet achter elkaar door de straat en de kerkklokken bléven maar luidden. ‘Het heet Burenplicht’ vertelde een van de bewoners. ‘Dit vinden we heel normaal’.
Het was… prachtig.

Zat op boot terug toen ik app van kind kreeg: ‘Ik heb 2 gram voor 80 euro.’ Daarna appte ze: ‘Sorry, verkeerde, negeer dit bericht.’ Was helemaal in paniek. Bleek grap van kind te zijn: de bedoeling is dat de reactie van de ouders op Facebook gepost wordt. Nu sta ik dus bekend als hysterische moeder.

Dinsdag 06-10

Las dat de politiek DE oplossing heeft voor het geweld waarmee winkeliers te maken hebben: ‘Betere trainingen voor winkelpersoneel’. Vraag me af wat ik me daarbij mag voorstellen. Iedereen op judo en karate? Zou wel de oplossing zijn maar politiek kan ons duidelijk niet beschermen. Nederland begint steeds meer op het aardparadijs te lijken maar niet heus.

Vriendin A. schaamt zich kapot. ‘De vader van een goede vriendin is laatst overleden’, vertelde ze. ‘En omdat ik bijna haar hele familie ken, stuurde ik iedereen een berichtje om sterkte te wensen. Maar toen vroeg een van haar zussen: wat is er zo leuk aan het overlijden van onze vader?’
Vriendin A. rilde nog steeds bij de gedachte. ‘Ik dacht écht dat LOL ‘Lots of Love’ betekende’, fluisterde ze.

Woensdag 07-10
Gewerkt. Zat in de tram toen achter me een klein meisje zei: ‘Dat ik niet in de zon moet kijken weet ik, maar kan ik wel veilig naar foto’s van de zon kijken?’ Draaide me glimlachend om. Het kleine meisje bleek een tiener van jaar of 18 te zijn.

’s Avonds wat gedronken in stadje. ‘…80 miljoen betalen WIJ voor één schilderij’, hoorde ik man tegen vrouw zeggen. ‘Je zou dus zeggen: dat schilderij is van ons, van het volk. Vervolgens mogen we 17,50 euro betalen om naar het schilderij te kijken! Dan betalen we toch dubbel of ben ik nu gek?’
Is inderdaad vreemd.

Donderdag 08-10
Belachelijk gedoe met het koningslied. Hoe kan het dat dit lied, dat mijn nichtje van drie nog beter had kunnen schrijven, maar liefst € 574.463,- heeft mogen kosten? Teksten als ‘De dag die je wist dat zou komen’ of ‘Drie vingers in de lucht, kom op, kom op’ zijn in principe natuurlijk onbetaalbaar maar toch.

Ondertussen gaat de reorganisatie op kantoor bij vriendin L. rustig door. ‘Er zitten bij mij op de afdelingen opeens een paar externen’ vertelde ze. ‘Die werden daar op een dag zomaar neergezet. Ze zijn ingehuurd om onze processen goed in kaart te brengen. Je zou toch zeggen dat je als bedrijf zelf je processen wel kent maar nee, niet bij ons. Daar huren we een paar peperdure mensen van buitenaf in’.

Vrijdag 09-10
Heb vandaag geleerd dat China, de USA, Mexico, Duitsland, Frankrijk en nog een paar landen gemakkelijk in Afrika zouden passen qua oppervlak. Interessant.

Vriend P. is weer begonnen met roken. ‘Zonde’ schudde ik mijn hoofd. ‘Je was zo goed bezig. Je gaat toch nog wel naar de sportschool?’
P. grinnikte. ‘Ik kan niet alles tegelijk’.

Zalm en spinazie gegeten.

Zaterdag 10-10
Met hele groep uit eten bij Stoof vanwege verjaardag van R. Was geweldige avond – iedereen was blij en het eten was heerlijk. Misschien moeten we zoiets elke maand doen met z’n allen. Zal het eens in de groep gooien.

Zondag 11-10
Prachtig weer, lijkt wel lente. Was het altijd maar zo. Ben uit voorzorg toch alvast met blauwe lamp begonnen.

12.35 uur. Even doorgegaan met Julia. Reutelende Roderick presteert het regelmatig om in zijn neus te peuteren en diezelfde hand op Julia’s schouder te leggen en Wolmoed is des duivels als ze Julia hoort zeggen: ‘Toen ik hier net werkte dacht ik dat Wolmoed een ex-junk was’. Zit een beetje vast met Julia en Wolmoed. Zal vriendin L. vragen om meer inspiratie.

19.38 uur. Oom H. gebeld. ‘Wordt het al wat tussen jou en buurvrouw Annie?’ vroeg ik. Oom H. lachte geheimzinnig. ‘We gaan soms samen een hapje eten’ bekende hij.
‘Hebben jullie al gezoend?’ wou ik weten maar dat wou hij niet vertellen. Ben benieuwd. Voorvoel een nieuwe bruiloft.

17 gedachten over “VZTZ – De Bruiloft”

 1. Heb in het klein wel zoiets meegemaakt als er hier in de straat iemand is overleden, altijd fijn dat an iedereen in het plaatselijke rouwcentrum ( om de hoek) is.
  Kind is een lekkere druif;-)
  Ja hoor Nederland is écht het aardparadijs….. maar niet voor osn, alleen voor hen die het niet zo nauw met de wetten nemen.!
  Een gemene valkuil die moderne kreten , nooit gebruiken zonder de betekenis na te trekken dus;-)

 2. Oie dat appje van je dochter, wel grappig maar zou hem ook niet graag krijgen. Haha. Wat mooi zo’n begrafenis. Vroeger moesten wij altijd afstappen en stil blijven staan als er een begrafenis voorbij komt. Dat doe ik nog steeds (soms met het nodige ongeduld waar ik me dan weer voor schaam) uit respect.

 3. Het geschuif met die continentjes is boeiend. Ik had dit echt niet verwacht. Nederland zal dan wel niet echt het aards paradijs zijn, toch weet ik niet zo snel een plek op aarde te bedenken waar je beter kunt wonen.

 4. Deur tussen gisteren en morgen

  door bizarre omstandigheden, het gevolg van het verleden
  draaien soms voor- en andere deuren open
  die men normaliter snel voorbij zou lopen
  kan men binnen wandelen in een nieuw, onvoltooid heden

  De appel valt meestal niet ver van de boom, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

 5. Dochter heeft je erin laten trappen. Verschrikkelijk. Ik zou onmiddellijk op wraak zinnen.
  Ik houd me verre van kijken naar duurgekochte schilderijen en dat koningslied. L.O.L. (Lelijkste Onder de Liederen).
  Je stukje over Julia doet een vermoeden rijzen naar de toon van het verhaal
  Mooi, soms hilarisch overzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw