Pixabay 7FF0D31E-A56E-4EF2-BC2D-B761A4AE1ABB

VZTZ – De Bloempot

Maandag 24-08
Even op bezoek bij vriendin M. Baby Katinka was ZO aan het gillen, oren begonnen bijna te bloeden. Ondertussen was man van M. kleine Sam aan het vertellen hoe de wereld in elkaar zit. ‘De overheid is immoreel jongen’, vertelde hij. ‘Er zitten een stelletje parasieten die ons totaal leegzuigen. Weet je hoe duur de benzine in Saoedi-Arabië is? Iets meer dan een dubbeltje. Reken maar uit, de winst die dat schore…’
Hij zweeg nadat M. hem een vernietigende blik toewierp.
‘Kom jongen, we gaan even naar buiten’, besloot hij moedeloos.

Dinsdag 25-08
Oud fototoestel gevonden. Fotorolletje zit er nog in. Spannend. Familie uit België is gearriveerd i.v.m. de Visserijdagen. In stadje gewandeld en op terrasjes gezeten.

Woensdag 26-08
Visserijdagen! Overdag gewerkt. ’s Avonds stadje in en pizza gegeten. Hadden het over de bijna-aanslag in de Thalys.
‘En dan durft zo een advocaat te zeggen dat de man slechts een ‘arme zwerver is die honger had en geld wou hebben om eten te kopen’. Hoe durft ze’ zei oom C. woest.
‘Ach ja’, glimlachte tante K. fijntjes. ‘De meeste advocaten doen alles, maar dan ook alles voor geld. Het zijn net politici of managers.’

Donderdag 27-08
Net thuis, was met vriendin A. naar Leeuwarden. Ze paste een (veel te strakke) jurk met allemaal touwtjes en veters.
‘Hoe staat-ie?’ wou ze weten.
‘Mwah’, antwoordde ik weifelend. ‘Ik weet het niet. Als het de bedoeling is om een rollade te imiteren is ’t wel okay.’
‘Misschien moet je de dingen eens anders verwoorden’, adviseerde A. hatelijk. ‘Je vangt namelijk meer vliegen met honing dan met azijn.’ A. liep gebelgd weg.
‘Waarom zou ik veel vliegen willen vangen?’ vroeg ik quasi verbaasd maar A. deed alsof ze me niet hoorde.

Gaan straks met z’n allen de stad in. Verheug me op de patat en de wijn en de bitterballen en de mosselen en de muziek en de… Kan nog wel even zo doorgaan. Lang leve de Visserijdagen!

Vrijdag 28-08
Schijnt iemand ernstig mishandeld te zijn de afgelopen nacht, vre-se-lijk. Ging stad in en liep met gemengde gevoelens langs café waar mishandeling plaatsvond.

Zat even later op terrasje met Belgische familie en keken naar het ringsteken. De een na de andere prachtige sjees kwam voorbij. Zwaaide uitbundig naar elk prachtig uitgedost stel dat op de sjezen zat. Alles ging goed en toen sloeg, vlak bij ons, een van de paarden op hol. Paar slachtoffers zijn per ambulance weggevoerd. Wens de gewonden veel sterkte, hoop dat het allemaal goed komt.

Zaterdag 29-08
Slachtoffer mishandeling is overleden. Verschrikkelijk. Heel veel sterkte nabestaanden. Niet dat het iets verandert, maar er leven ontzettend veel mensen met jullie mee.

Toch even in het rad geweest. Hield in het begin eerst beide ogen dicht, keek daarna met één en vervolgens met twee ogen. Toen ik me ontspande was het opeens voorbij. Wou nog een keer maar voor man hoefde het niet meer. ‘Zonde van het geld’ vond hij. ‘Je hebt al die tijd met dichtgeknepen ogen gezeten’.

Zondag 30-08
Visserijdagen zijn weer voorbij. Het waren vreemde dagen dit jaar, helemaal niet de Visserijdagen zoals we die gewend zijn.
Hele dag in de tuin gewerkt – onkruid gewied en alvast zaadjes van stokrozen geplant met het oog op de komende lente. Dat er eerst nog een herfst en een winter moet komen vergeet ik het liefst.

19.17 uur. Vriend P. belde. P. heeft de afgelopen weken doorgebracht op een cruiseschip
‘Was het leuk?’ vroeg ik.
‘Geweldig’, vertelde hij opgewekt. ‘Enige minpuntje was toen ik op een avond erg moest plassen. Ik had wel wat veel gedronken’ voegde hij er voorzichtig aan toe. ‘Enfin, terwijl ik stond te plassen keek ik om me heen en dacht: ‘Wat doen al die mensen toch in mijn hut?’ Het bleek dat ik op de gang in een bloempot stond te plassen.’

21.45 uur. Wil eigenlijk nog e-mail sturen naar Zalando met de vraag hoe het kan dat, zelfs nu ik een bloes van dochter OP DE HAND gewassen heb om narigheid te voorkomen, dat ding toch gekrompen is. Dochter denkt inmiddels dat ik het erom doe. Wil ook moeder nog even bellen. Wil aflevering Game of Thrones met man kijken en met dochter bijpraten.

Ga in plaats daarvan douchen, haar wassen en op tijd naar bed. Ben gaar. Het is mooi geweest voor vandaag.

10 gedachten over “VZTZ – De Bloempot”

  1. Wat een domper op die dagen zeg, die mishandeling. Bah. Wat bezielt de mens.

    Ga je een keer met mij winkelen? Ik twijfel vaak of ik iets moet kopen of niet, en dan zegt zo’b verkoopster altijd ‘wat staaat ie leeeeeuk!”. Zeer ongeloofwaardig.

  2. Dit soort advocaten zijn geen haar beter dan de criminelen !
    ja vreemd maar ook ik moest aan jou denken toen ik over dat ongeluk bij het ringsteken hoorde, zó groot is Harderwijk nou ook weer niet en het is toch heel waarschijnlijk dat je erbij was. Die mishandeling wil je al helemaal niet bij zijn natuurlijk, triest dat die man overleden is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw