VZTZ – De Bananenrepubliek

Maandag 22-02
Oud-minister Ben Bot was op tv en waarschuwde voor de gruwelen die ons wachtten in geval van een eventuele Brexit. Begrijp het niet. Hadden we het voor de EU zo slecht? Was het werkelijk allemaal kommer en kwel? We hadden het volgens mij juist vele malen beter.

Dinsdag 23-02
Met ouders naar stad toe. Bij Wallys wat gedronken – nam thee. Moet afkikken van warme chocolademelk met slagroom, begint abnormaal te worden. Kwam tot gruwelijke ontdekking dat er steeds meer volwassen mensen zijn die mijn zoon of dochter hadden kunnen zijn. Had ik vroeger nooit. Toen kon een volwassene mijn vader of moeder zijn. Later was een volwassene een leeftijdsgenoot. Maar een volwassene die mijn kind kon zijn???
‘En er komt een dag dat je om je heen kijkt en volwassenen je kleinkinderen kunnen zijn’ zei moeder mismoedig. Wou van narigheid maar meteen aan de Irish Coffee – deed het niet.

Woensdag 24-02
Gewerkt. ‘Kan iemand me uitleggen wat nu het voordeel van Brussel is?’ vroeg collega H. zich af. ‘Ik weet dat we alles aan Brussel mogen afdragen en dat Brussel heel graag onze pensioenpot leeg zou roven, maar wat hebben WIJ aan Brussel?’
Zaten met 13 man aan tafel maar niemand, werkelijk niemand, kon collega H. hier antwoord op geven.

Donderdag 25-02
Laatste dag op het werk! Moest bedrijf na 18 jaar verlaten in verband met reorganisatie – was boventallig. ‘Als hier een deur dicht gaat, gaat daar een raam open’ hou ik mezelf voor. Het zal wel ergens goed voor zijn maar jammer is het wel. In elk geval heb ik er een fijne tijd gehad en hoop dat ik het bij mijn – nu nog onbekende – toekomstige werkgever net zo fijn zal hebben.

Vrijdag 26-02
Wat worden we toch ongelooflijk voorgelogen de hele tijd. Nu blijkt dat het onderhoud van Bea’s bootje TONNEN duurder is dan aan ons, het simpele gepeupel, voorgehouden wordt. En maar draaien en liegen, de Overheid. Het is gewoon beangstigend. Nederland is meer en meer een Bananenrepubliek aan het worden. In elk opzicht.

Zaterdag 27-02
Man van vriendin M. had leuke droom. ‘Ik droomde dat ik met mijn familie in een paleis woonde’ vertelde hij met glazige blikken. ‘We hoefde geen belasting of huur te betalen en kregen miljoenen toegeschoven van het volk. We waren intens gelukkig’.
‘Het klinkt prachtig’ antwoordde ik zachtjes. ‘Maar ik denk niet dat een volk – geen enkel volk – zo gek zal zijn om zomaar een familie te onderhouden’.
Man van M. lachte smalend. ‘Ha! Je moest eens weten!’

Zag reclame op tv waarin verteld werd dat ‘steeds meer mensen hun geld nalaten aan vluchtelingen’. Ben ik nou gek of hoe zit het? Zijn er werkelijk, serieus, mensen die:
a – denken dat ik dat geloof en
b – mensen die dat doen???
Ik denk het niet. Niets ten nadele van de vluchteling, maar why the hell zou ik m’n geld nalaten aan de vluchteling? De overheid in Nederland zorgt prima voor hen. Dan laat ik m’n geld liever na aan de mensen in bejaarden- en verzorgingstehuizen.

Zondag 28-02
10.17 uur. Wasmachine draait voor de tweede keer – kwam zojuist tot de ontdekking dat er nog een was inzat van drie dagen geleden. Toen ik deurtje van de wasmachine opendeed rook het direct een beetje… mwah.

16.10 – net thuis. Heerlijke wandeling met man gemaakt, was prachtig weer. Op terras bij Doeksen gezeten (van daaruit gaat de boot naar Terschelling). Zit nu achter pc en ben foto’s aan het weggooien. Het loopt hier helemaal uit de hand. Alleen al in de maand juni van vorig jaar heb ik 642 foto’s genomen en zo gaat het de rest van het jaar ook. Mijn hele systeem loopt vast. Mag van mezelf nu van elke maand 50 foto’s bewaren – de rest MOET weg.

16.43 uur. Ex-collega T. heeft een heerlijke week achter de rug op het werk vertelde ze net. ‘Sinds onze teamleidster weg is gaan we allemaal weer met plezier naar ons werk’ juichte ze. ‘Voor die tijd waren we gewoonweg bang voor haar’.
‘Hoe is het mogelijk dat zo iemand zolang haar gang kon gaan?’ verwonderde ik me. ‘Waarom gingen jullie niet klagen?’
‘Omdat ze aanpapte met de juiste mensen’ antwoordde T. ‘Ze nxxkte zich een weg omhoog – de laatste twee jaar had ze een verhouding met onze baas dus ja – dan hou je je mond maar. Iedereen kotste van ‘r en niemand durfde wat te zeggen. Het was gewoon een slecht mens maar nu is het voorbij! Hiep Hoi!’
T. en haar man hadden die avond champagne gedronken vertelde ze ook nog. ‘Hij was ook heel blij voor me’. Wat een krankzinnige toestand.

18.20 uur en nog steeds licht! YES! Wat is dit heerlijk, geweldig, grandioos. Wat fantastisch, waanzinnig, zalig. Ben bijna uitzinnig van vreugde. Binnenkort kan blauwe lamp de kast in.

Hoorde trouwens vanochtend dat de werkeloosheid is 3.5 keer zo hoog als de overheid ons al die jaren heeft voorgehouden. Dat is dus de zoveelste Grote Leugen. Ik heb me vergist. Nederland is geen Bananenrepubliek aan het worden. Nederland IS een bananenrepubliek. En niet zo’n kleine ook.

15 gedachten over “VZTZ – De Bananenrepubliek”

 1. Succes met je nieuwe baan, ga je nu dichterbij huis werken?
  Laatst ongewild getuige van een gesprek waarin werd geklaagd over de opvang van vluchtelingen in de buurt: te klein, geen eigen spullen, geen privacy. Nou, dan moeten ze maar eens gaan kijken hoe mensen als mijn vader wonen: geen eigen meubeltjes in de tweepersoonskamer waar mijn pa en een mede dementerende slapen, geen enkele privacy en de enige eigen spulletjes zijn foto’s aan de wand en de kleding in de kast …..

 2. Cameron heeft tenminste nog een ruggengraat.
  Van mij mogen de Britten uit de EU stappen. Ben benieuwd welk land er volgt.
  Het lidmaatschap van de EU kost ons meer dan het opbrengt.
  Roos wordt 1 april 20 jaar. Twin-tig…begrijp niet hoe dat kan…
  Leuk, een nieuwe baan! Wat ga je doen?
  Liefs Kakel

 3. Wie weet wordt Rutte nog eens burgemeester van New Netherland In Big Europe
  Ik geniet elke week weer van jou week.
  Veel succes in je nieuwe baan

  Lieve groetjes, Ria

 4. Hoorde nóg een leugen vandaag over de te verwachte aantallen vluchtingen, men houdt achter de schermen rekening met bijna dubbel zoveel dan waar men mee naar buiten komt. Geef maar door aan al die mensen die nog een “erfgenaam”zoeken voor hun nalatenschap !

 5. En de boer, hij ploegde voort

  ons oude Avondlandje ligt op sterven
  wat zullen onze kinderen erven
  behalve torenhoge schulden
  omdat mooipraters hun zakken vulden

  Kun je nergens burgemeester worden, Rebelleke? 🙂
  Lenjef

  1. Lenjef, wat heb je dat weer prachtig verwoord. Echt. Je moet toch eens een bundel uitbrengen. En over dat burgemeester worden: op zich lijkt het me een heel goed plan. Ik ga eens kijken of er veel vacatures zijn 😀

 6. Gelukkig zijn er ook mensen die gelijk met ons langzamerhand ouder worden.
  Het benauwd mij ook weleens. Pfff..alles. Voel me bloeddruk alleen al stijgen als ik jou stukje zo lees. Gelukkig kan jij het aan om er nog wat meer energie in te steken.
  Ik hoop dat je snel een leuke baan vindt.

  P.s: Jij was die teamleider toch niet mag ik hopen;-)?
  Liefs, Narda

 7. Dank allen, voor jullie leuke reactie! Nog een fijne zondagmiddag (de lente hangt echt al een beetje in de lucht hè, merken jullie dat ook?!?) en alvast een mooie en goede (werk)week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw