© Pixabay vintage-1480642_1280.jpg

VZTZ – De Antidemocraat

Maandag 29-02
’s Middags even naar oom H. Op 3 naast elkaar geplakte A4-tjes had hij met koeienletters 3.700.000.000.000 geschreven.
‘Wat is dat in Godsnaam?’ vroeg ik terwijl ik ernaar wees.
‘DAT is 3.7 BILJOEN euro’ zei oom H. ‘En DAT zit er op dit moment in de pensioenpot’. Oom H. klonk zeldzaam grimmig. ‘Dat is geld dat ze van de oudjes af hebben gepakt door middel van List & Bedrog. De overheid zit hier met ingehouden adem op te azen. Als het aan hen ligt komen ze ons hoogstpersoonlijk zélf dat spuitje geven zodat het graaien kan beginnen’.
Oom H. was kwaad. Heel kwaad. Zo kwaad had ik hem nog nooit gezien.

23.50 uur. Ga slapen. Net stukje Pauw gekeken. Halbe Zijlstra was een van de gasten. Ik kan niet anders zeggen: het klonk allemaal goed, wat de man zei. Hij zei dingen als: ‘We tolereren intolerantie en dat moeten we niet doen’. Sjonge jonge. Als ik niet wist dat de verkiezingstijd eraan kwam zou ik hem nog geloven ook.

Dinsdag 01-03
Nieuwe combimagnetron gekocht. Wilde eentje hebben die ook kon stomen. ‘Dat is gezonder dan die microwavegolfjes’ legde ik uit aan man toen hij opwierp dat onze oude combi nog maar 6 jaar oud is en het prima doet.

Woensdag 02-03
Beetje nagedacht over mijn toekomst. CEO bij een groot bedrijf worden lijkt me wel wat. Veel dure etentjes, reizen, feestjes, champagne en geld. Ga eens op vacaturesites kijken of er CEO’s gevraagd worden.

15.34 uur. Hm. Heb nog geen enkele vacature gezien waar ze het hebben over dure etentjes, reizen en feestjes.

22.03 uur. Heeft er dan echt niemand een CEO nodig die wil reizen en feesten?

Donderdag 03-03
O God. O God o God o God. De nieuwe combimagnetronstoomoven blijkt geen maaltijden te stomen – de stoomfunctie van dat ding beperkt zich tot STOOMREINIGING. Hij stoomt wel maaltijden, maar dan gewoon via de magnetronfunctie en dat wilde ik nu juist NIET. Godverdegodver. Hij is al helemaal geïnstalleerd en de oude is net verkocht via Marktplaats. Durf dit haast niet tegen man te zeggen.

Vrijdag 04-03
Dacht bij wakker worden direct aan nieuwe magnetron. Wil deze miskoop verdringen – denk niet dat ik ooit in mijn leven zo een grote – en dure – vergissing begaan heb.

104 uur. Oom H. belde. ‘Ik heb me vergist’ zei hij. Hij klonk heel timide.
‘Waarin heb je je vergist?’ vroeg ik. Op de achtergrond hoorde ik buurvrouw Annie schaterlachen.
‘In het bedrag dat ik laatst noemde, met al die nullen. Dat is niet het bedrag dat er in de pensioenpot zit. Het zijn een stuk minder nullen. Annie kwam erachter’.
‘Dus die A4-tjes heb je van de ijskast gehaald?’ wilde ik weten.
‘Beslist niet’ zei hij. Hij klonk opeens een stuk fermer. ‘Alleen: ik heb een paar nullen verwijderd. De rest van het verhaal blijft hetzelfde’.

Zaterdag 05-03
Heb besloten toch blij te zijn met nieuwe combimagnetron. Zal best handig zijn om hem schoon te kunnen stomen.

Dochter uit Groningen gehaald, ze was behoorlijk grieperig. Wilde haar wat opvrolijken, pakte 2 muntstukken van 50 cent en hield beiden tegen een oor.
‘Wat doe je in Godsnaam?’ vroeg dochter met hoog opgetrokken wenkbrauwen.
‘Zo kun je ook luisteren naar 50 Cent’ grijnsde ik.
Dochter lachte niet. Ze glimlachte niet eens. Enige dat ze zei was: ‘Wat ben jij toch ontzettend zielig’.

Zondag 06-03
Met verbazing gekeken naar Buitenhof. Thierry Baudet was er, samen met ene Rob Riemen. Was vreemdste discussie die ik in lange tijd gezien heb.
Meneer Riemen bleek een compleet op hol geslagen neo-liberaal te zijn die ervan overtuigd was dat de EU stond voor De Enige Ware & Pure Democratie. Ook zei hij dingen als: ‘Als je anders denkt, ben je een antidemocraat’.

Later kwam hij in de discussie telkens op hetzelfde terug: ‘Als je tegen de EU bent, ben je eigenlijk een fascist’. Zo letterlijk zei hij het niet, maar tegen de EU zijn betekende feitelijk dat je een nationalist was en ja: als je een nationalist bent, ben je in de optiek van de heer Riemen automatisch een fascist.

Kortom: als je niet in hetzelfde gelooft als meneer Riemen en consorten ben je gevaarlijk. Als je anders dénkt bent je gevaarlijk. Zó democratisch is dus de EU van de heer Riemen.

Bedankt voor deze duidelijke uitleg meneer Riemen. Ik weet meer dan genoeg.

17 gedachten over “VZTZ – De Antidemocraat”

 1. O God. O God o God o God. De nieuwe combimagnetronstoomoven blijkt geen maaltijden te stomen – de stoomfunctie van dat ding beperkt zich tot STOOMREINIGING.

  Ik lig in een breuk… Sorry..

 2. Heb weer wat geleerd van je blog:
  Er bestaan magnetrons met stoomreiniging (-:
  Ik ben een fascist.
  Leerzame avond, haha.
  Lieve groet

 3. Blind en doof

  de door het klootjesvolk
  gekozen gespuis,
  kampioenen in het gepensioneerden beroven

  hebben een sterke voorkeur voor blinden en doven
  omdat men zo’n mensen alle kleuren kan beloven

  zoals gratis
  zwarte sneeuw
  die men zelfs in een occasie combimagnetron kan stoven

  Lenjef 😀

 4. Ik stem de volgende keer gewoon op de tegenpartij, de vraag is nu wie is die tegenpartij nog… de rechts regeert nu ook met links, of is het andersom,… ? nee had toch bij het juiste eind, want Samson haalt voor de zoveelste keer weer bakzeil bij de bakboord koers van Rutte (ja daar is hij weer).
  En de pensioenen …. wie heeft die nog nodig, werken tot je 82 ste, en op je 81 ben je kapot.!!!

 5. Oom H heeft wel gelijk. Kok en kornuiten hebben destijds de pensioenpot leeggehaald met miljarden die door de a.s. gerechtigden bij elkaar waren gespaard. Dus mocht er nog eens geld over zijn: terugstorten die handel! En dat kwartje van Kok ook.

 6. Nééhee, dat feesten en eten staat nóóit in de advertentie….. ze zijn niet gek, wél naief want ze denken nog steeds dat niémand dat weet en houden dat dus geheim.
  Ga maar snel solliciteren hoor!
  Geld in de pensioenpot is gespaard door werknemers en zou waardevast zijn….. er wordt van álle kanten van gejat en ons pensioen holt achteruit.
  Van de AOW zou ik het kunnen begrijpen, dát wordt opgebracht door de werkenden van nu , al hebben wij dat in onze tijd natuurlijk óók gedaan voor anderen , onze generatie (die half jaren 50 ging werken) zelfs nog voor de eerste generatie die AOW kreeg en dus zelf nooit had hoeven betalen. Nooit een probleem gevonden hoor, die generatie verdiende het gewoon. .

 7. Oom H heeft gelijk er zit genoeg in die pot. Verder ben ik het eens met rietepietz, helemaal niks aan toe te voegen. Leuk dagboek weer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw