VTZT – De Fruitschaal

Zondag 23-02
Rest van de avond onder dekbed op de bank gelegen. Weer twee afleveringen van Mr. Selfridge gezien, leuk. Droge pannenkoek gebakken, had verder weinig trek. Nog steeds veel wind.

Maandag 24-02
Even naar vriendin M. toe, verderop in de straat. Zouden eigenlijk stad in maar zo fit was ik nog niet. Van half 2 tot half 6 gebabbeld en thee gedronken. De fles wijn lieten we dicht. Dat zou nog niet goed voor me zijn. Spruitjes gemaakt. Vind ik pas sinds 2 jaar lekker. Daarvoor at ik ze niet. In koekenpan met een klein beetje boter en bodempje water worden ze het lekkerst. Stuk gegrilde zalm erbij. Dat was de maaltijd. Dronk bij het eten ook geen wijn. Wil echt even gezond doen de komende tijd.

Durf het haast niet tegen manlief te zeggen, maar ben niet tevreden over nieuwe matras. Is veel te hard. Wat een ellende. Zie er bijna tegenop om naar bed te gaan.

Dinsdag 25-02
Met aanstaande echtgenote van O. gezellig pizza gegeten. O. is ex-partner en tevens biologische papa van dochterlief. We zijn al heel lang uit elkaar maar zijn altijd goede vrienden gebleven. Enkele jaren geleden heeft O. C. leren kennen en volgende maand gaan ze trouwen. Hoop dat O. en C. altijd gelukkig zullen zijn. Pizza was heerlijk.

Woensdag 26-02
Gewerkt. Was mooi weer. In de pauze even naar buiten, wandelingetje gemaakt. Was gezellig op het werk. Hangt op de een of andere manier de laatste tijd een opgeruimde, opgewekte sfeer op de afdeling, weet niet hoe dat komt. Lente misschien? ’s Avonds thuis en op tijd naar bed.

Donderdag 27-02
Weer gewerkt. Na het werk naar huis en toen… Weet ik niet meer.

Vrijdag 28-02
Huis opgeruimd. Krat vol spullen naar de Kringloopwinkel gebracht. Staat veel te veel troep in huis, word er gek van. Had echt zin om dingen weg te doen. Zelfs fruitschaal uit Spanje weggebracht. Ding stond maar in de kast en ik gebruikte ‘m nooit.

Zaterdag 01-03
Dacht bij wakker worden direct aan fruitschaal. Wil ‘m terug. Heb 2.500 kilometer met dat ding in de auto afgelegd, heeft emotionele waarde. Naar Kringloopwinkel toe, schaal is al weg. ‘Weet u nog aan wie jullie hem verkocht hebben?’ vroeg ik. Mevrouw achter de kassa keek me vreemd aan. Volgende keer minder impulsief spullen wegdoen. Weer boodschappen in Franeker gedaan en Latte gedronken bij Planetarium Café. Bruine bonen op zijn Surinaams gemaakt (bonen in pan kiepen en opwarmen maar (nee, dat is een grapje)). Gezellig met moeder aan de telefoon gehangen, even ouderwets gelachen. ’s Avonds even op bezoek bij vrienden. Paar glaasjes wijn gedronken (kleine glaasjes).

Kanon op het dakZondag 02-03
Vanochtend naar Leeuwarden met manlief, kijken voor nieuw matras. Dacht dat het koopzondag was vandaag. Bleek niet het geval te zijn. Toen heerlijke wandeling gemaakt bij het strand en even bij ‘de boot’ gekeken. Huisje ontdekt met kanon op dak. Nooit eerder gezien. Was heel zonnig maar toch stond veel wind. Bij de boot wat gedronken en gegeten.

Nu net thuis. Beide ogen zijn rood. Vooral rechter. Dit kan toch niet? Voor de zekerheid zojuist maar weer hooikoortspil genomen. Krijg hier wat van. Ga nu aan verhaaltje beginnen voor de krant van vrijdag.

19 gedachten over “VTZT – De Fruitschaal”

 1. Spuhruitjes. Walgelijk.
  Hoop dat je gauw opknapt, dit halfgare gedoe is maar niks.

  Heb gewandeld met dochter en 2 kleinkinderen. Bweuh, wat een honden.
  Maar ééntje loslopend, baasje rende als een gek achter hem aan. Hond won.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Dat vond ik ook altijd Letterzetter. Het was zelfs zo erg dat dochterlief een jaar of wat geleden thuiskwam van school en zei: ‘mam, op school hebben ze het allemaal over spruitjes maar wat zijn dat?’
   Ik zei: ‘dat zijn dingen die je hier nooit in huis zult aantreffen.’
   En het kind wou het toch proberen dus maakte ik ze voor haar en nu is het wekelijks feest! 😀

 2. O nee, haha, dat je die fruitschaal ging terughalen! Als je hem terug had gehad, had hij weer jaren ongebruikt in de kast gestaan. Zo moet je maar denken 😉
  Leuk stukje weer!

 3. Nou hooikoorts, dat kan best met het zonnige weer van afgelopen dagen (of regende het nou ook nog tussendoor?). Vanmiddag zag ik een grote hommel (vast de koningin) tegen ons raam aanvliegen, ik denk dat de natuur gewekt is.
  Pfff wat een verhaal van die fruitschaal maar ik denk dat Regina gelijk heeft 😉

  1. Rebelse Huisvrouw

   Ik had het allemaal opgenomen Margo, staat op harde schijf. Het is best leuk om te zien (maar Downton Abbey vond ik beter!)

 4. Heb jij weer, mis je ineens een schaal die je nooit gebruikt. Je lijkt Dinnetje wel als ik eens wat verwijder uit het huis. Nooit gebruikt ze hem… totdat ik hem weg doe.

  Love As Always
  Di Mario

  ps… en dan kan ik heel onschuldig kijken hoor… ligt hij echt niet in die andere kast.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Herkenbaar. Doen we dat allemaal niet?!? 😀 Wat ook helpt is iets per ongeluk laten vallen en zeggen: ‘hè, wat jammer nou’ 😀 😀

 5. Te koop…

  soms doet een mens dingen weg die herinneringen zijn
  dode materie met latent emotionele waarde
  een stukje verleden waarvoor iemand spaarde
  de kans dat onze erfgenamen alles bewaren is erg klein

  Weer met veel plezier gelezen, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

  1. Rebelse Huisvrouw

   Dat is het hem ja. Die latent emotionele waarde. Wat zitten mensen toch vermoeiend in elkaar af en toe. Het gaat uiteindelijk maar om een schaal! Weer mooi gesproken Lenjef!

 6. Ehh nog steeds wind, buiten of je buik 😉

  Spruitjes lekker beetje suiker erbij hmmm

  Fijn dat contact met je ex goed is en met zijn aanstaande (Y)

  Bruine bonen lekker met spek en uien en melkbrood voor te soppen *krijg honger*

  Heerlijk lekker uitgewaaid en zo te zien weer mooie foto’s gemaakt 😀

 7. Heb ook nog steeds een tranend oog, zal toch wel in het weer zitten denk ik zomaar.
  Mag ik nog even terug komen op je reacties uitschakelen. Ik heb dat ook wel eens overwogen. Ook omdat ik zelf best veel schrijf en het gevoel heb dat andere bloggers en volgers zich dan een soort verplicht voelen om te reageren. En voor mij is ook gewoon het schrijven voor mij het belangrijkste. Het is dubbel voor me. Toen ik zag dat je reacties uitgezet had, had ik dit dus willen zeggen haha. Maar toch krijg ik soms zulke lieve en leuke en ook soms praktische reacties dat ik het toch niet zal willen missen. Omdat het ook zo leuk is soms om te ervaren dat mensen zich in je verhaal herkennen, soms ook kritiek hebben (ook heerlijk ) en soms zelfs een beetje op mijn kop geven als ik zeur wat is soms zo lekker vind. Kortom het blijft open staan bij mij en gelukkig bij jou ook weer zodat ik nu even lekker terug kon leuteren. 😉

 8. Ik deed eerder ook van alles weg, en een paar maanden later had ik het nodig.
  Of een leuk stofje wat me overbodig leek en nu zo goed van pas zou komen.
  Ik doe nooit meer iets weg!

  Spruitjes vind ik ook heerlijk, ik eet zo een pond op een dag.

 9. Dat verhaal van de fruitschaal is geweldig. Dat had ik kunnen zijn. Haha. Ik wil ook opruimen, de voorjaarsschoonmaak, maar dan zonder schoonmaken natuurlijk. 🙂

 10. Hier staat de zolder propvol omdat ik altijd bang voor dat moment dat jij had na het wegdoen van de fruitschaal;-) Je kunt er ook vergif op innemen ( als je dat toevallig in huis hebt dan) dat iemand iets nou juist héél goed kan gebruiken nadat het 10 jaar op zolder heeft gestaan maar nét weggedaan is!
  We komen dit jaar zéker geen wind tekort, het houdt maar niet op met waaien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw