© Pixabay ghosts-572038_1280.jpg

VDTD – De Pizza-oorlog

Vrijdag 29-07
Vriendin H. kwam langs. H. woont in Maastricht, zien elkaar dus niet zo vaak. H. zou om 11.00 uur komen, stapte om 12.30 uur binnen.
‘Je hebt geluk dat ik er ben’ zei ik chagrijnig. ‘Ik zou net weggaan, ik was vergeten dat je zou komen’.
H. lachte stralend. ‘Lieverd: tijd bestaat niet. Klókken bestaan’.
Gingen later pizza eten – toevallig wéér buiten Harlingen, in een stadje verderop. Pizzeria waar we zaten bleek 70 verschillende pizza’s op de kaart te hebben. 75 inclusief die met vis en 81 (EENENTACHGTIG!!!) inclusief de vegetarische. Keus was zó moeilijk, nam toen maar cannelloni. Daar waren maar twee soorten van.

Zaterdag 30-07
Heerlijke avond gehad en vreselijk gelachen – met z’n tienen in tuin gegeten en tot laat nagetafeld. Had het gevoel dat ik in een Bertolli-reclame zat, alleen de hoge cipressen ontbraken. En het Italiaanse voedsel. Wijn was er voldoende, zoveel dat vriendin H. steeds vrolijker werd.
‘Volgens mij heb je wat teveel gedronken’ merkte man van H. op een gegeven moment voorzichtig op.
‘Je weet wat ze zeggen Arthur’ grijnsde H. ‘De beste manier om een kater te voorkomen is om dronken te blijven’. Vervolgens schonk ze haar glas weer tot de rand toe vol.

Zondag 31-07
Om 01.00 uur naar bed en om half 5 wakker gemaakt door dochter die ‘vergeten’ was dat man en ik ook in huis woonden – althans, de klap waarmee ze de voordeur dichttrok toen ze thuiskwam deed dat vermoeden bij mij ontstaan. Kon daarna niet meer slapen van pure ergernis. Pubers. Grrrmppff.

Was eigenlijk van plan om dochter om 08.00 uur te wekken maar mocht niet van man. ‘Je moet geen kwaad met kwaad vergelden’ zei hij.
Ben het niet helemaal met hem eens. Kwaad met kwaad vergelden zou vaak de lucht flink opklaren. Luisterde in dit geval toch maar naar hem. Kind sliep tot 14.00 uur.

Nu 20.20 uur. Ga naar bed.

Maandag 01-08
21.05 uur. Net binnen, was even naar vriendin M. ‘Er is maar EEN de baas van Europa’ brulde man van M. vanachter de pc. ‘Weten jullie wie dat is?’
‘Jaa-haa’ zei M. ‘Dat zeg je elke keer’.
‘Ik ga het wéér zeggen’ glunderde man van M. ‘De enige baas in Europa is Erdogan. Die man heeft Europa volledig in de tang. Dat rijmt ook nog, hoor je dat?’
‘Dat rijmt niet sukkel’ snauwde M. ‘Ik zal je vertellen waar IK me druk om maak: om die prachtige boom die vergiftigd is. DAAR maak ik me druk om. Onder die boom heb ik nota bene m’n eerste kus gekregen’.
Man van M. mompelde iets dat klonk als: ‘O God’.

Dinsdag 02-08
Volgens oom H. ‘groeien we naar een situatie toe dat de burger heft in eigen hand neemt’.
‘De hele samenleving is ondertussen ontwricht maar de politiek denkt alleen maar aan pluchekleven en zakken vullen’ bromde hij. ‘Zelfs de zus van Annie zou het nog beter doen dan het stelletje %^&@ dat er nu zit’. (Zus van Annie, zijn vriendin, is een beetje…apart).

22.10 uur. Volgens mij ben ik dyslectisch. Las zojuist: ‘Te koop: 3D kippenvellen’. Vond het gruwelijk klinken en bovendien: wat moet je daarmee? Bleek te gaan om 3D KNIPvellen.

22.44 uur. Lees net dat er ‘Grote verschillen in tarieven ziekenhuizen zijn’ – in ene ziekenhuis betaal je bijvoorbeeld €546,11 voor bepaalde behandeling en in ander ziekenhuis €1209,72. Voor DEZELFDE behandeling. Had dit jaren geleden al kunnen voorspellen – dit was toch de bedoeling? Marktwerking was toch het grote toverwoord? We moesten toch financieel worden uitgekleed? Tjonge jonge.

Woensdag 03-08
Vroeg me vanochtend af: waarom gaan politici OP reces en gaat het volk mét vakantie? Reces zal wel verband houden met recessie maar ben er nog niet helemaal achter hoe dat precies zit.

Heb haar gisteravond weer helemaal verknipt. Grietje (m’n kapster) had haar laatst zó mooi schuin weggeknipt, wilde het alleen maar beetje bijknippen. Zitten nu paar krankzinnige hoeken van 90 graden en volgens vriendin M. lijk ik op Norman Bates.

Donderdag 04-08
Vriend P. (de filosoof) had interessante uitspraak vandaag. Hadden het over Europa en de unheimische sfeer overal hangt.
‘Ik weet één ding’ zei P. ‘Oorlog bepaalt niet altijd wie gelijk heeft – oorlog bepaalt alleen maar wie overblijft’.
‘Diepzinnig’ prees ik P. Moest toen, heel vreemd, direct aan pizzeria denken met z’n eenentachtig pizza’s. Jammer dat er geen pizza-oorlog bestaat. Zou beslist niet erg zijn als er maar 20 overbleven.

10 gedachten over “VDTD – De Pizza-oorlog”

 1. Pizza! Daar mag je me voor wakker maken. Nee, wacht, áls ik slaap mag je me nergens voor wakker maken…
  Wat een raar verhaal van die boom. En ik vraag me af hoe de gemeente op het bedrag van 19.500 euro is uitgekomen.
  Wederom een leuk weekoverzicht!

 2. hahaha die kippevellen.Man van M.kon wel eens gelijk hebben wat betreft Erdogan. In reces op reces op vakantie, verschil moet er wezen snap je. Lus nu eigenlijk wel een stuk pizza Hawaï.
  Weer genoten van jou week.
  Groetje, Ria

 3. De hele samenleving is ondertussen ontwricht maar de politiek denkt alleen maar aan pluchekleven en zakken vullen’
  Ik bleef haken bij deze zin van oom H. Want er komen helaas steeds meer ooms H. in de wereld. Past precies in het straatje van Trump. En daarom gaat hij winnen…. Het Pim-Fortuyneffect.

 4. Onnavolgbaar mooi overzicht. Erdogan baas van Europa? Nou, dan weet je zeker dat je de bak in draait: op bezoek of zelf in de cel, maar de bak in ga je. Droom:
  Trump en Erdogan op een eiland met alleen een paar dikke stokken. Vooruit: Poetin er ook bij. Uit dit stukje blijkt ook: mijn kind lijkt op de jouwe, qua slaaptijden. Alleen is zoon inmiddels 29. Ook zo benieuwd wanneer de volwassenheid doorbreekt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw