© Pixabay background-1475670_1280.jpg

VDTD – De Lange Zomer

Vrijdag 10-06
Gisteren straaljagercrash bij Bitgum. Heftig. Geluk dat het zo goed is afgelopen, had ook anders gekund.

16.10 uur. Even naar de Hema, had visolie capsules nodig. Wilde mobieltje gebruiken, was batterij WEER leeg. Je moet ze zo vaak opladen, die dingen – ze liggen meer aan de oplader dan wat anders. Als je een smartphone hebt heb je eigenlijk gewoon een vaste aansluiting.

Wat een gedoe rondom het EK. Snap niet dat er zoveel mensen heengaan. Thuis op de bank kijken is veel leuker volgens mij. ‘Dat klinkt wel erg oubollig hoor’ waarschuwde vriendin M. toen ik dit zei.
‘Met veel bier, wijn en bitterballen’ schoot ik in de verdediging maar toch – M. bleef bedenkelijk kijken.

Zaterdag 11-06
Ben beetje verbaasd. Nichtje ging naar verjaardag van vriendinnetje maar ‘ze moest geld meenemen voor de patat’. ‘Misschien hebben ze het moeilijk’ zei ik nog maar het gezin is volgens nichtje net terug van vakantie en in de zomervakantie gaan ze ook weer met z’n vijven weg ‘dus zo moeilijk hebben ze het niet’.
Geld mee voor een patatje… Is toch raar?

’s Avonds heel even naar vriendin M. Man van M. zei dat hij ‘erover nadenkt een politieke partij te beginnen’.
‘En dan?’ lachte M. ‘Constant roepen dat we uit de EU moeten? Dat schiet lekker op. Uit de EU stappen is veel te duur’.
‘Erin blijven is nog duurder volgens mij’ zei ik.
‘Ja, maar de EU heeft ook z’n voordelen’ vond M. ‘We kunnen in elk land met de euro betalen, we…’
Man van M. reageerde als door een adder gebeten:
‘Túúrlijk heeft de EU z’n voordelen. Heel veel zelfs. Hoge huren, langer doorwerken, hoge zorgkosten, pensioenpotten waarin door de overheid binnenkort naar hartenlust gegraaid zal worden, volledige afbraak van onze welvaart kortom: allemaal voordelen’.
M. keek me schouderophalend aan. ‘Hij moet hoognodig eens een hobby zoeken’ mompelde ze.

Zondag 12-06
Aanslag op homobar in Orlando. Waarom??? Snap het niet. Wil mooie, vredige wereld maar dat schijnt niet te lukken.

Maandag 13-06
Koningspaar komt vandaag o.a. naar Harlingen. Zal ze jammer genoeg niet zien – ga met moeder mee naar ziekenhuis. Zie het allemaal wel bij Lucky TV – verheug me er nu al op.

19.15 uur. Zit in trein vanaf Rotterdam op weg naar Leeuwarden. Lees net dat Rutte ‘totaal, totaal tegen referenda’ is. Verbaast me ‘niets, helemaal niets’.
19.50 uur. Is echtpaar achter me komen zitten. Hoorde eerst de hele tijd wat gesmoes maar hoorde net man duidelijk zeggen: ‘Agaath, ik vind het echt niet erg dat jij zo veel praat. Als jij het maar niet erg vindt dat ik niet altijd luister’.
Wat Agaath zei kon ik niet horen – het klonk als sissen.

Dinsdag 14-06
07.25 uur. Net wakker. Droomde van Juncker. ‘Kunt u me vertellen hoe hoog het democratische gehalte van de EU eigenlijk is?’ vroeg ik.
Juncker keek verbaasd. ‘Democra… democra…’ Hij liep blauw aan en begon te schuimbekken. ‘Bent u helemaal GEK geworden?’ vroeg hij toen, lachend.
Ben nu gewoon chagrijnig.

14.42 uur. Leuk!!! Kreeg reactie van Greenpeace op stukje in de HC over TTIP en e.e.a. is me nu een stuk duidelijker. (Had enkele weken geleden geschreven dat ik niets snapte van de onderhandelingsdocumenten). Weet nu in elk geval dat er in Europa ruim 1300 giftige stoffen verboden zijn en in de VS slechts 90!!!
Treurig.

Woensdag 15-06
Vreemd weer. Niet koud maar zo wisselvallig. Vreselijk gelachen met vriendin E. Vriendin E. is flink aan het daten geslagen – ze wil weer een man in haar leven. ‘Je komt wel rare mensen tegen hoor’ vertelde ze. ‘Veel mannen willen maar één ding en ze kunnen nog grof zijn ook. Laatst had ik afgesproken met iemand en toen hij me zag zei hij direct: ‘Sorry, je bent niet m’n type’.’
E. was werkelijk verbijsterd.
‘En toen?’ wilde ik weten.
‘Ik legde m’n krantje neer, deed mijn bril af en zei: ‘Is het misschien omdat ik kan lezen?’
E. glimlachte triomfantelijk.

Donderdag 16-06
Mooi weer. Huis opgeruimd, morgen komen ouders logeren. Gezellig. Dochter is ook al paar dagen thuis dus de familie is zo goed als compleet. ‘En mijn vakantie is begonnen, dus tot september ben ik veel thuis’ zei ze opgewekt toen ze eergisteren binnenstapte. ‘Dan hoef ik eindelijk niet meer te koken – weet je hoe vervelend dat is, elke dag koken?’
Zucht. Het wordt een lange zomer.

9 gedachten over “VDTD – De Lange Zomer”

 1. Verlof

  velen vertrekken
  uitgeblust naar zee
  waar hongerige meeuwen eeuwig schreeuwen

  willen van de vrijheid en bruinende zon genieten
  terwijl ze zichzelf met verdovende drank volgieten

  zodat ze nadien
  terug, nog suf
  de ingeslagen weg hervatten naar de middeleeuwen

  Lenjef 🙂

 2. Je moet er niet aan dénken wat er allemaal had kunnen gebeuren met die straaljager en dan voorál met de plek waar hij neerkwam.
  Nee natúúrlijk weet jij niet hoe vervelend iedere dag koken is;-)
  Vriendin E is knap ad rem,

 3. Een toch wat stroef weekje, zo te lezen. Natuurlijk schrijf je er weer over met een van humor doortrokken pennetje (toetsje) maar toch… ik hoor je denken: en na het EK krijgen we Wimbledon en als we dat overleven is de Tour er al.

 4. Hoop dat je moeder niet voor iets ernstigs naar het ziekenhuis hoefde.
  Ben heel benieuwd of Engeland voor brexit gaat kiezen. Zo ja, dan wil ik dat voorbeeld volgen. Zo niet, wil ik nog steeds uit “Brussel” weg.
  Dat EK zal me jeuken. Af en toe werpt Lief een blik op de tussenstand van wedstrijden. Verder gaat dat groene laken aan ons voorbij. Ik wacht op de Tour…
  Lieve groet

 5. Dank allen, voor jullie reactie! Nog een fijne dag – hopelijk spoelen jullie niet weg? Ga nu duikpak aantrekken en nog even de tuin in. Op die manier is het nog wel te doen… 😀 Nog een fijne dag (en alvast een heel goed, gezellig en droog weekend!).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw