© Pixabay halloween-478582_1280.png

VDTD – De Onduidelijkheid

Vrijdag 02-09
Hele dag bezig met huis schoonmaken, hield soort van vervroegde najaarsschoonmaak. Ben nu stram en stijf. Is echt treurig gesteld met m’n conditie.
Later op de dag dochter gehaald – ze heeft haar ontgroening achter de rug. Vorig jaar wist ze nog niet zeker of ze bij studentenvereniging zou gaan maar dit jaar leek het haar wel leuk.
‘Doe maar’, moedigde ik haar aan. ‘Is goed voor je latere carrière. Dan kun je, dankzij het wij-zijn-maatjes-gevoel ook fout op fout maken zonder dat het consequenties heeft, zo gaat dat in de politiek. Kijk maar naar Van der Steur’.

Zaterdag 03-09
Met dochter naar Leeuwarden. Mis V&D. Mis eigenlijk vooral La Place. Op terras aan het water wat gedronken en geluisterd naar groep studenten die het over de euro hadden.
‘Iedereen komt er steeds meer achter dat de euro een grote flop is’ zei een van de jongens.
‘Daar ben ik het totaal niet mee eens’ zei meisje. ‘De euro moet nog even…’ Kon de rest niet verstaan, iedereen begon door elkaar heen te praten.

Tahoe gegeten en gegrilde aubergine. Man at wat anders. ‘Dank je feestelijk’ zei hij toen ik vertelde wat we gingen eten. Hij haalde vlug een stuk vlees uit de vriezer.

Zondag 04-09
Zomergasten op tv met Rutte als gast. Na 1 minuut was ik uitgelachen, heb niet verder gekeken.

23.10 uur. Net binnen, was met man honden gaan uitlaten. Waait als een gek. Hele dag was herfstachtig. Van vriend J. oude foto’s toegestuurd gekregen, foto’s die zijn vader ooit maakte. Ga nog even de krantenkoppen op internet doornemen en dan naar bed.

Maandag 05-09
08.10 uur. Zojuist geweldig artikel gelezen op website van ochtendkrant over drogist die eucalyptus probeert te verkopen vanwege de ‘vervelende geurtjes die vrouwen daar beneden kunnen hebben’.
‘Hoe zit het met de mannen?’ vroeg journaliste zich af. ‘Waarom wordt er voor de mannen geen pot met lavendel op de markt gebracht?’ Haha, geweldig.

Met vriendin M. naar Bolsward. Reden binnendoor, M. achter het stuur. Zat iemand als een waanzinnige achter ons te bumperkleven – M. reed kennelijk net iets te langzaam. Bleek ouder echtpaar te zijn. Het wordt steeds gekker.

Dinsdag 06-09
23.40 uur. Net binnen – was pizza gaan eten met paar vriendinnen. ‘Wat ik nou zo vreemd vind’ zei vriendin A., ‘is dat we onze mannen bedanken als ze iets doen in huis. Ik betrap mezelf daar althans op, ik hoor mezelf soms roepen: ‘Dank je wel lieverd, dat je de ramen gelapt hebt’. Of: ‘Dank je wel dat je het vuil buiten hebt gezet’. Is dat normaal? Want ik hoor namelijk nooit: ‘Dank je wel dat je de vloer hebt gedweild’. Of: ‘Dank je wel dat je de keukenkastjes of de wc hebt schoongemaakt’.

Woensdag 07-09
15.20 uur. Net terug uit stadje, cadeau voor neef gekocht die morgen jarig is. Ter hoogte van Scapino hoorde ik twee meisjes: ‘Ik schaamde me dood – ik was echt VET gevallen maar gelukkig deed mijn telefoon het nog’.

‘Wat is die Jesse Klaver toch een lieve jongen’ verzuchtte vriendin M. zojuist naar aanleiding van het feit dat hij wil dat we ‘nivelleren’. ‘Het is een mooi idee om mensen met veel geld te verplichten anderen financieel te helpen’.
‘Grandioos plan’ brulde man van M. die, als door een wesp gestoken, van zijn stoel opsprong. ‘Maar dan moet het Koningshuis ook meedoen. Is heel Nederland in één klap uit de zorgen. Wat zeg ik? Heel Europa is direct uit de crisis’.
M. kneep lippen samen en zei niets.

Donderdag 08-09
Ben beetje misselijk, heb gevoel dat vloer wat schommelt. Was naar verjaardag neef R. en wijn smaakte verrukkelijk.
Was niet zo druk, neef had geen zin in groot feest. ‘Ik ben 50 geworden’ verzuchtte hij. ‘Dat is geen reden voor een feest. Het is eerder iets voor een herdenking’.
Rest van de avond ging over voeding en politiek. ‘Ik zag Samson laatst op tv’ zei jarige neef. ‘Die man is ondertussen toch echt een wandelend schandaal. En maar roepen dat het zo goed gaat met de economie’.
‘De verkiezingen komen eraan hè’ zei buurman van neef. ‘Het is permanent één grote, mistige toestand in de politiek waarbij het wemelt van onduidelijkheden maar de verkiezingsretoriek is altijd hetzelfde’.

23.50 uur. Ga naar bed. Was supergezellige avond maar hoofd voelt nu ook mistig en vaag. Eén ding is in elk geval duidelijk: ik had dat laatste glaasje wijn zojuist niet moeten nemen.

7 gedachten over “VDTD – De Onduidelijkheid”

 1. Taakverdeling

  het bazige vrouwtje
  verdeelde elke dag
  de uit te voeren taken

  zij ging shoppen in exclusieve zaken
  hij moest koken en alles proper maken

  zij deelde ze uit
  maar hij lag na een poos
  met veel geluid
  met een ander onder een laken
  dat zijn vrouwtje koos

  Lenjef 🙂

 2. Het is altijd de laatste hè, die je de nek om doet!
  Er breken drukke tijden voor je aan met er verkiezingen.
  Jij houdt me vàst wel op de hoogte.
  Adem in*******
  en adem uit*************
  Je kunt het!

 3. Als ik aan Rutte denk, word ik al niet goed. Laat staan als- ie ook zijn mond nog opendoet. Kan het woord transparantie, en: we zoeken dit uit tot op de bodem, niet meer horen.
  Je was in ieder geval zat omdat je ervan genoten hebt (-:

 4. Ik maak me niet druk om de verkiezingen. We weten inmiddels al dat het Rutte 4 gaat worden. Hou de borst droog en het glas nat Daar kun je straks ook de bodem in zien. Als je een leuk terrasje bezoekt heb je geen krant meer nodig

  Ik geniet hier van jou weekje 🙂

 5. Dank allen, voor jullie reactie! Voor straks alvast welterusten – ik hoop trouwens dat jullie de afgelopen dagen flink genoten hebben van het mooie weer – en morgen gezond weer op (zoals Sonja Bakker altijd zei 🙂 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw