© Pixabay desert-749692_1280.jpg

VDTD – De Diepzinnigheid

Vrijdag 23-09
Ben van plan diepzinnig weekoverzicht te schrijven ditmaal. Wil mooie, filosofische gedachten neerpennen, geen flauwekul.

Vriendin M. is beetje verbaasd. ‘Een vriendin met wie ik 10 jaar geleden gebrouilleerd raakte zoekt via via weer contact. Niet eens rechtstreeks’ vertelde ze.
‘Via via liet ze zelfs weten dat ze graag had dat ik op haar feestje kwam. Is toch raar? Als je zo een behoefte aan me hebt bel me dan zélf op – ik ga daar toch niet op haar – indirecte – verzoek heen?’
‘Maar dan hoefde het voor jou misschien ook niet meer’ vond J., buurvrouw van M.
M. dacht even na. ‘Klopt’ zei ze toen. ‘Het hoeft voor mij niet meer. Niet omdat ik kwaad ben of wrok koester maar omdat het over is – het gevoel is weg. Ze behoort tot een ver, grijs verleden waar ik met een glimlach aan terugdenk’.

Zaterdag 24-09
Dochter kwam thuis met huisgenoot J. Ex (vader van dochter) plus echtgenote plus (half)broertje van dochter kwamen ook. Had Rendang gemaakt, was lekker. Hebben nog heerlijk buiten kunnen zitten, werd alleen wel vroeg donker en koelt tegenwoordig al gauw af.
Kregen het even over de Algemene Beschouwingen van de afgelopen dagen. ‘Het was een beschamende vertoning, dat gejank van de oppositie over het ‘pleur op’ van Rutte’ vonden we unaniem. ‘Het was misschien het meest heldere en duidelijke dat de man in zijn hele carrière gezegd heeft. Meestal is hij maar wat wollig aan het brabbelen’.

Zondag 25-09
Dagje naar ouders in Rotterdam. Moe had bitterkoekjespudding & rollade gemaakt, was heerlijk. ’s Avonds stukje Heel Holland Bakt gezien.
‘Het is allemaal wel een opgeklopte toestand hoor’ vond pa die met half oog meekeek.
Man knikte. ‘Ze kunnen het programma liever ‘Heel Holland Bakt Lucht’ noemen’ vond hij.
Moe en ik lieten ons niet afleiden.

Maandag 26-09
Las net hoe duur een pakje Marlboro in – bijvoorbeeld – Mongolië is: 0,80 cent. In Kirgizië 0,66 cent. Ongelooflijk, hoeveel de overheid naar binnenharkt met de belasting op sigaretten. Op zich niets mis mee, maar de roker die ziek wordt van het roken heeft in principe zijn eigen ziektekosten al dubbel en dwars betaald.

Gaat goed met geen/héél weinig suiker eten. Na de Bounty van laatst hou ik het aardig vol. Voorlopig.

Dinsdag 27-09
Hahaha – Zorgpremie gaat met bijna 10 euro omhoog. Wat worden we toch constant ongelooflijk voor de gek gehouden – op Prinsjesdag werd ons nota bene nog verteld dat… Enfin. Is eigenlijk niets nieuws onder de zon. We worden nou eenmaal constant beduveld.

Pannetje soep naar oom H. gebracht, hij is weer paar dagen alleen. ‘We moeten weer gewoon een ziekenfonds hebben’ bromde hij. ‘Die zorgverzekeraars graaien miljarden bij elkaar en Joost mag weten waar het heengaat. Bij de patiënt komt het in elk geval allemaal niet terecht’.
‘Nou….’ protesteerde ik maar oom H. was onvermurwbaar.

19.10 uur. Las dat er al 10 jaar gesproken wordt over rotonde bij winkelcentrum op Kimswerderweg. TIEN jaar.
Hoe gingen die gesprekken dan, die tien lange jaren? Was dat gewoon gezellig keuvelen in de trant van:
‘Even over die rotonde…’
‘Ja?’
‘Moeten we daar niet eens uit zien te komen?’
‘Eeeeh…’.
‘Is wel een goed idee toch, die rotonde?’
‘Nou en of’ (instemmend gemompel).
‘Mooi. Dan zijn we het daarover eens. Nog koffie iemand?’
‘Jaaaa!’ (enthousiast geroep).

Zo zo. En dat tien lange jaren. Knap hoor.

Woensdag 28-09

Met vriendin L. (L. logeert paar daagjes bij me) naar Leeuwarden. Hoorden twee meisjes zeggen: ‘Ik heb in de klas een meisje die op Aruba gaat wonen’.
‘Ik kan hier zo chagrijnig van worden’ bromde L.
‘Snap ik’ knikte ik. ‘Ik zou ook wel op Aruba willen wonen’.
‘Dat bedoel ik niet’ snauwde L. ‘Ik heb het over het feit dat iedereen zegt: een meisje die. Het is: een meisje DAT. Je zegt toch niet: die meisje? Waarom dan wel: een meisje die?’

Lodewijk Asscher wil ‘pestcultuur op werk tegengaan’. Lijkt me goed plan. Heb ooit vriendin gehad die door haar teamleidster tot op het bot getreiterd werd, alleen omdat teamleidster blauwtje had gelopen bij de man van die vriendin.

Donderdag 29-09
Grijs & Regenachtig dagje, best gezellig voor een keer. Heb huis schoongemaakt – kwam daar laatste tijd nauwelijks aan toe door mooie weer.

Man van M. wil nieuwe stofzuiger kopen. ‘Deze valt altijd om als ik stofzuig’ klaagde hij. M. kon niet eens antwoord geven, zo verbaasd was ze.

Heb dagboek net overgelezen. Voornemen van vorige week is hopeloos mislukt. Kwam geen enkele mooie, diepzinnige gedachte tegen. Integendeel: toen ik begon te tellen kwam ik uit op nul. Triest resultaat.

6 gedachten over “VDTD – De Diepzinnigheid”

  1. Vandaag ook maar eens een ‘lekker sopje’ gemaakt en mijn poetsdrift botgevierd. Was wel weer eens nodig, na al die luie weken.
    En die illustratie, rechts… weird! 🙂

  2. Nou misschien niet écht diepzinnig maar wél waar is; ” maar de roker die ziek wordt van het roken heeft in principe zijn eigen ziektekosten al dubbel en dwars betaald.”. Je hád er nog aan toe kunnen voegen “en gaat dan óók nog vroeg dood, dát niet bespaard zelf een heleboel geld en lost het bejaarden probleem op ” goed beschouwd zou de overheid het roken moeten stimuleren.

  3. Heerlijk weekoverzicht . Oom H. heeft helemaal gelijk .Het ziekenfonds moet weer terug komen. Die geldverslindende ziekenkostenverzekeraars worden alsmaar rijker via de rug van zieken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw