Integere Rutte

Bron: Wikimedia Commons

‘En daarom zeg ik: dit kabinet is waarschijnlijk een van de aller- allersterkste kabinetten sinds de Tweede Wereldoorlog.
We hebben namelijk een Weekers, een Ploumen, een Bussemaker en in deze zelfde categorie hebben we nog véél meer mensen rondlopen.

 

Zeg nou zelf: dat is niet niks. Nee, ik vind het niet zo raar om dat over jezelf te roepen hoor. Officieel moet de geschiedenis uitwijzen of ik gelijk heb, maar ja, ik ben zelf ook historicus en dan kun je het wel een beetje inschatten hè.’

Je kunt veel over Rutte zeggen maar de man heeft ontegenzeggelijk humor en niet zo een klein beetje ook. Nou wisten we dat allang natuurlijk, we zien hem niet anders dan breed grijnzend op de tv, maar telkens weer sta je ervan te kijken dat hij ZO lollig uit de hoek kan komen.

Als ik Rutte zie, begin ik tegenwoordig automatisch te glimlachen. Het is een soort reflex, ik kan er niets aan doen. De humor die de man heeft werkt aanstekelijk en wat ik ook beslist vertederend begin te vinden is zijn ongebreidelde fantasie.
Neem nou een uitspraak van ergens in 2012:

‘Economische groei komt niet van de overheid. Groei komt van de hardwerkende Nederlanders. Van mensen die elke dag weer de handen uit de mouwen steken en echt iets van hun leven willen maken. Maar dan moeten we ook zorgen dat we deze mensen niet in de weg zitten met klemmende regels en te hoge belastingen. Voor de VVD is het glashelder: wie werkt moet dat terugzien in de portemonnee.’

LOL! Het was een grapje!!!! Want ondertussen wordt ons de strot permanent dichtgeknepen met de meest onbenullige regelgeving ooit en is het enige dat we in de portemonnee zien de bodem. Laten we het dus maar niet hebben over ‘klemmende regels en te hoge belastingen’.

Als niemand iets positiefs meer over je te melden heeft roep je het maar zelf, zo werkt dat kennelijk. Dus blijft de VVD hoopvol gestemd en vol goede voornemens.

De VVD wil namelijk voortaan een integere partij zijn. Dat nieuws werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt door de Partijvoorzitter, Benk Korthals.

Benk Korthals is de man die zelf tussen 2002 en 2012 350.000 euro aan wachtgeld ontving en hij was dus bij uitstek geschikt om dit goede nieuws bekend te maken. Omdat ze niet helemaal zeker weten bij de VVD in hoeverre deze belofte zal werken – een Jos van Rey ligt ze nog altijd een beetje zwaar op de maag – moet voortaan een integriteitsverklaring ondertekend worden.

Dit zal zo ongeveer de tekst zijn:
‘Als oprechte VVD-er beloof ik voortaan:
Altijd eerlijk te zijn.
Niet te jokken.
Me niet schuldig te maken aan frauduleuze zaken.
Mijn beloftes na te komen.
Mijn uitspraken gestand doen. (Hoe zit het met die 1000 euro Mark???)
Altijd een integer politicus te zijn.’

Persoonlijk dacht ik altijd dat een integere politicus een Contradictio in terminis was maar nee, dat is het dus niet. De handtekeningen zullen het bewijzen, let maar op.

Juist wanneer Rutte – heel even – serieus probeert te zijn, krijgt hij de meeste lachers op zijn hand. Het blijft knap. Daar lag het dus al die tijd aan. Aan die handtekening. En het verplichte integriteitscursusje.

Het blijft triest dat de VVD zoveel maatschappelijke invloed heeft. Anders hadden we hier met z’n allen verschrikkelijk hard om kunnen lachen. Misschien wel net zo hard als Mark Rutte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw