Even geduld

Over privévliegtuigen en geduld

Hallo lief dagboek,
Twee weken geleden had ik natuurlijk een kort verhaal dus ik loop qua dagboek erg achter, ik weet niet eens waar ik moet beginnen want ik heb weinig aantekeningen gemaakt. Daarom enkele gebeurtenissen en gedachten uit de losse pols:

De vriendschap
Vriend P. (de filosoof) en ik groeien steeds meer uit elkaar en dat komt omdat ik absoluut niet mee kan gaan in zijn complottheorieën. Jammer. Er is niks mis met kritisch denken maar sommige dingen gaan me echt te ver.

De gazpacho
Waarom heeft Lidl niet standaard gazpacho in het assortiment? Ja, natuurlijk kan ik zelf ook wel gazpacho maken maar als alternatief is die van de Lidl prima en er zit niet veel meuk in.

Ex-collega Marianne is overleden. Het zat eraan te komen, maar toch, maar toch… Hoop is het laatste dat sterft en tot het laatst was er altijd nog wat hoop. Bedankt voor de fijne gesprekken Marianne. Tot ziens, ooit.

Nog wat vakantieherinneringen
In Spanje ook vriendin L. gezien die daarheen verhuisd is. Daar ontdekte ik iets idioots: ik heb tegenwoordig hoogtevrees. ‘Jezus’ zei L. toen ik met de lift wilde in plaats van met de metershoge roltrap. ‘Krijgen we dat nu ook nog met je?’ Ze strompelde achter me aan de lift in want L. heeft last van haar knieën.

Uit eten
Vorige week woensdag met man en pa bij Xin Hua gegeten, was lekker. Telkens als we daar gaan eten denk ik aan die keer in 2014 dat we er met pa en moe waren en telkens moet ik glimlachen. Over die keer schreef ik op 09-06-2014:
Bij de Chinees gegeten. Wilde een vlieg wegslaan met servet. Sloeg per ongeluk een vork uit schaal met garnalen in Zwarte Bonensaus. Vork vloog over tafel. Kwam natuurlijk terecht op ma’s witte kleding.

Over taal
‘Hoe is het met haar Spaans?’ vroeg gezamenlijke vriendin S. toen we het even hadden over vriendin L. ‘Met haar Spaans gaat het prima’ zei ik. ‘Och, wat is taal nou feitelijk: het is het uitstoten van wat keelklanken maar dan in elk land op een andere manier.’ S. wierp me een vreemde blik toe.

Over het volkslied
Ken je het volkslied uit je hoofd? vroeg een van mijn neefjes laatst.
‘Jazeker’ zei ik, en ik zette uit volle borst in:
‘Opo kondreman un’ opo! Sranangron e kari un. Wans’ ope tata komopo…’
‘Het Néderlandse volkslied’ zei neefje ernstig.
‘Tot ‘Ben ik Van Duitsen bloed’’ antwoordde ik naar waarheid.
Neefje knikte tevreden. Hij is 7 dus wat weet hij ervan.

De vorige opwarming
Een paar dagen geleden was er de klimaattop dagboek. Op die klimaatconferentie gaan ze praten over hoe de opwarming van de aarde tegengehouden moet worden. Hoe de opwarming van de aarde na de laatste ijstijd bediscussieerd is zou ik overigens graag willen weten. En waarom er niet over geboortebeperking gesproken wordt zou ik ook wel eens willen weten.

Om te janken
Veel van de mensen die op de klimaattop aanwezig waren om te bedenken aan welke regels het volk zich zou moeten houden teneinde de opwarming van de aarde tegen te gaan gingen erheen met hun eigen privévliegtuig.

Belastingvrij
Kan er gewoon niet over uit dat al die mensen daar met een eigen privévliegtuig naar toe gingen. ‘Ze hebben hun mond vol over van alles en nog wat maar dat de vliegtuigmaatschappijen nog steeds belastingvrij kerosine mogen tanken staat nooit op de agenda’ zei man. ‘En maar praten over luchtvervuiling.’

Over de diefstal van de eeuw
Hoorde laatst op tv dat er een grote zaak komt waarbij een groep mensen hun gemiste indexatie (pensioen) terugeisen.
‘Wie weet komt het dus toch nog goed’ zei ik tegen oom H.
‘Nee’ zei hij. ‘Dat komt, zolang ik leef, niet meer goed. Dat zooitje gaat het rekken totdat wij allemaal van pure ergernis het loodje hebben gelegd en dat begint het Grote Graaien. Het is een ongekende diefstal. Stelletje @#$%.’

Een mogelijke planeet
Zo ontzettend interessant: er is mogelijk een planeet buiten ons Melkwegstelsel ontdekt op ongeveer 28 miljoen lichtjaren van ons zonnestelsel. Hoe ver dat is kan ik me met geen mogelijkheid indenken. Dat is zo jammer van het denken: het is begrensd. Zou willen dat er geen begrenzing aan het denken was.

Geduld
Trouwens, over de mogelijke planeet: pas over 70 jaar kunnen ze wat meer duidelijkheid geven. Nog even geduld dus. Pffff.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw