Diversen

Over de verbazing en andere dingen

Hallo lief dagboek!
Door het mooie weer ben ik je ernstig aan het verwaarlozen, wat sneu. Laat me maar direct beginnen met het feit dat ik me enorm verwonder over het gegeven dat er zoveel woorden op ‘baar’ eindigen, 494 als ik het goed heb, en ik zou wel eens willen weten waarom. Wat is baar? Een paar willekeurige woorden: beweegbaar, openbaar, omkeerbaar, ondeelbaar, bereikbaar, brandbaar, uitzetbaar, onkwetsbaar, strafbaar; enfin, als ik alle 494 woorden hier neerplemp ben ik lekker snel klaar met mijn stukje maar dat is niet de bedoeling. Nu ben ik steeds bezig om hele zinnen te maken waarin het woordje baar zoveel mogelijk voorkomt en…

Dinsdag 9 augustus
Ik ben vergeten wat ik gisteren wilde zeggen maar dat is ook niet belangrijk meer. Gisteren hebben we weer de hele dag op de Friese meren doorgebracht met J. & T. en wat was het heerlijk! J. kent al die Friese meren uit zijn hoofd wat heel knap is want hoe weet je nu welke kant je op moet als je alleen maar water ziet? Na het varen gingen we uit eten in Workum en het voelde echt als vakantie. Veel gelachen.

Donderdag 11 augustus
Met dochter een dagje naar Terschelling waar ex-partner, zijn vrouw en hun drie kindjes ook zitten (de halfbroertjes en –zusjes van dochter dus). Ze zijn nu zeven, vijf en anderhalf en het was een groot feest om met die kindjes op het strand te spelen.

Vrijdag 12 augustus
Salman Rusdhie neergestoken. Er komt geen eind aan de krankzinnigheid op deze wereld.
‘Er moet grondigs iets veranderen’ zei oom H. ‘Ik begin steeds meer te voelen voor ‘The Great Reset’.
‘Als het zo doorgaat zullen mensen er vanzelf naar verlangen’ somberde ik.
Oom H. knikte. ‘Precies, mijn idee. Aan alle kanten wordt er bewust chaos gecreëerd. Pas vanuit chaos kun je dingen veranderen. Neem nu Schiphol, neem nu die idiote toestand met de energie, neem nu…’
‘Ben je weer bezig met je complottheorieën?’ riep buuf Annie met een verhit gezicht.
‘Er klopt toch iets niet Annie?’ riep oom H. uit. ‘Shell heeft in een paar maanden tijd ACHTTIEN miljard winst geboekt! Dat kan toch niet? Unilever heeft in een paar maanden tijd een omzet gemaakt van 29,6 miljard en dat, terwijl het gros van de mensen het steeds moeilijker krijgt! AL die bedrijven verrijken zich ten koste van jou en mij maar niemand heeft het daarover!’
Buuf Annie zweeg en oom H. wiste geïrriteerd het zweet van zijn voorhoofd.

Maandag 15 augustus
Droomde vannacht van Kaag; ‘We worden met z’n allen wat armer’ zei ze.
‘U ook?’ vroeg ik. Ze keek me aan alsof ik een viezig insect was en begon toen hysterisch te lachen. Werd zwetend wakker met haar schrille gekrijs nog in mijn hoofd.
Gestoomde broccoli met gegrilde zalm gegeten. Man maakte voor zichzelf een pizza.

Woensdag 17 augustus
Liedje van de Week is Light my Fire van Jose Feliciano. Voel bij dit lied altijd een vaag gevoel van heimwee in me opkomen naar een tijd die ik nooit meegemaakt heb.
Liep trouwens laatst in de Hema en was verbijsterd door het volume van de muziek. Het was alsof ik op een markt in Thailand liep. Bizar.
14.50 uur. Wat is de verleden tijd van beklijven? Bekleef? Klinkt idioot. Ga dat zo even opzoeken.

Zaterdag 20 augustus
Tijdje met vriendin L. gebeld.
L. legde iets uit en ik deed alsof ik het niet wist.
‘Wist je dat echt niet?’ vroeg L. verrast.
‘Bij jou doe ik graag alsof ik dom ben’ zei ik.
‘Waarom?’ vroeg L. argwanend.
‘Zodat jij het idee krijgt dat je veel weet.’
‘Die grapjes van je worden steeds achterlijker’ snauwde L. geïrriteerd.
Daarna had ze geen zin meer om verder te praten.

Donderdag 25 augustus
11.03 uur. Ga zo stadje in, naar de zomermarkt. Heb gisteren de hele dag buiten gewerkt, het was – alweer! – prachtig weer. Kon het maar zo blijven tot november. Mijn huis is een puinhoop (met dit mooie weer zijn we toch niet veel binnen) en het nieuws volg ik amper (dat is sowieso doffe ellende dus ik mis niks) maar het is schitterend weer en ik ga naar de zomermarkt, tralalalala, pompompom.

2 gedachten over “Over de verbazing en andere dingen”

  1. Ook Schiphol maakte winst. Gazprom fakkelt al het gas af dat niet naar Europa gaat. Wij zitten in de rotzooi en straks in de kou. Rare wereld.
    Mijn kleindochter dronk een milkshake van Mac Donalds: “Lekker, maar niet herhaalbaar.” Had je die al?

  2. Zaterdag 20 augustus was een topdag voor je, minder voor je vriendin. Maar eerlijk, ik zou graag zo’n vriendin als jij hebben: attent om aan iemand z’n behoefte tegemoet te komen edoch pokke-eerlijk om de boel wat op te stoken! Cool! 💃

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw