Marks Paradijs

Bron: Wikimedia Commons
Bron: Wikimedia Commons

‘Ja ja ja, ik geef het eerlijk toe: ik wilde TE graag weer minister-president worden en daar had ik wel het een ander voor over. Jahaa, ik weet het nou wel, je wilt weer beginnen over dat gedoe met die hypotheekrenteaftrek. Hou daar toch eens over op zeg! Zijn jullie daar nou nog mee bezig? Wat een negativisme de hele tijd. Je moet de dingen positief bekijken. Als ik toen niet het een en ander uitgekraamd had, was ik niet herkozen en had ik hier niet gezeten. Snap je? Ik kon niet anders – álles was het me waard om minister-president te worden dus moest ik wel dat verhaal over de hypotheekrenteaftrek ophangen. Een leugentje om bestwil zeg maar.

Begin nou niet over Griekenland en Cyprus he. Dat weten we nou wel. We hebben het hier toch goed? We zitten hier in het paradijs mensen, waar hebben jullie het over? We hebben het hier waanzinnig goed en dat dat gezeik over de koopkracht die met 3% gedaald is – hou eens op. Tot nu toe hebben we het hier nog steeds heel goed. Dat alles duurder geworden is – alweer dat negativisme. Positief denken, daar gaat het om! Blijven lachen! Jullie dénken dat alles slecht geworden is, jullie moeten anders leren denken.

Hoezo ‘een soort goeroe’?’ Dat klink wel een beetje vreemd vind ik. Alleen maar omdat ik het allemaal van de positieve kant bekijk? Ik heb geleerd altijd positief te denken. Positivisme was mijn hoofdvak tijdens mijn studie.

Al die mensen die aan het janken zijn – ach, ik heb daar niet zoveel mee. Wees blij dat je mee mag betalen aan Griekenland zou ik zeggen. En aan Cyprus. En aan al die andere landen die nog trappelend van ongeduld in de wacht staan. Want daar worden we alleen maar véél beter van. Nog beter dan nu zelfs en dat wil wat zeggen.

‘Eerlijk, eerlijk’ – eerlijk is maar een woord. Veel mensen zijn nu enthousiast over de uitspraak van collega Samson. Die heeft laatst gezegd dat het Koningshuis nou ook maar eens belasting moet gaan betalen. Hij vond het oneerlijk ten opzichte van anderen dat het Koningshuis geen belasting moet betalen.
‘Hè hè’ riepen jullie, het volk, ‘eindelijk eens gerechtigheid en eerlijkheid’. Maar jullie hebben geen aandacht besteed aan wat collega Samson nog meer zei. Hij legde later namelijk uit dat de inkomsten van het Koningshuis verdubbeld zullen worden als ze ooit belasting moeten gaan betalen. In tegenstelling tot jullie mag het Koningshuis namelijk geen centje – ha ha  ha , nu moet ik toch wel even lachen om mijn eigen woordgrapje – pijn voelen als het op belasting betalen aankomt.
Ik hoor daar niemand over piepen. Maar eerlijk is de uitspraak natuurlijk niet. Want collega Samson doet voorkomen alsof ook het Koningshuis, net zoals jullie, zou moeten bloeden voor Griekenland, Cyprus, Spanje en noem maar op. Maar dat is dus niet het geval. Alleen jullie zouden moeten bloeden voor die landen en dan nog eens extra voor het Koningshuis. Ha ha ha. Ja, sorry, ik blijf gewoon lachen. Ik kan er niets aan doen. Ik ben gewoon een enorm positief ingesteld mens en ik ben blij dat we hier, met zijn allen, mogen zijn en mogen wonen. Want zo slecht hebben we het hier nog niet, zeg nou zelf. Maar om even terug te komen op collega Samson: waarom nemen jullie mij van alles kwalijk terwijl hij ook heel wat onzin uitkraamt? Dat is pas niet eerlijk!

En daarom, bij de volgende verkiezingen, ga ik het weer proberen: de hypotheekrenteaftrek. Jongens, dat moet teruggedraaid worden. Laten we weer teruggaan naar de basis, naar hoe het allemaal was voordat ik in mijn eigen voet schoot. Stem op mij en het wordt allemaal weer zoals het was. En laten we ons hoe dan ook blijven realiseren hoe goed we het hier hebben jongens. We zitten hier echt in het paradijs.

En begin nou niet over die 1000 euro die iedere Nederlander terug zou krijgen. Ik heb net al uitgelegd dat je soms wat onzin uit moet kramen als je hoe dan ook minister-president wilt worden. Ha ha  ha.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw