Pixabay vintage-1047915_1280

Julia is moe

Deel 8 en wat vooraf ging:
Julia – Sjuul voor intimi – is een gescheiden vrouw wiens leven soms wat rommelig verloopt. Daarnaast onderhoudt ze een moeizame vriendschap met Jessica, heeft 2 pubers in huis, hikt tegen een midlifecrisis aan en probeert het hoofd koel te houden op haar werk hoewel haar cheffin Wolmoed het haar soms erg moeilijk maakt terwijl … enfin, lees hier het vervolg! (Deel 1, 2, 3, 4, 5 ,6 en 7 staan gecategoriseerd onder Het Verhaal van Julia

Julia was blij toen de werkdag erop zat. ‘Ik moet toch eens een andere baan zoeken’ dacht ze toen ze vermoeid haar hoofd tegen het vettige treinraampje legde. De trein raasde het zomerse landschap voorbij maar Julia had er weinig oog voor. ‘Een andere baan betekent misschien iets minder geld, maar dan ben ik wel van deze idioten af’.

Toen ze dat eerder die dag tegen Lidewij zei had deze instemmend geknikt. ‘Dat lijkt me ook beter voor je Sjuul. Je weet dat Wolmoed er ALLES aan zal doen om je talenten onbenut te laten. Ze zal je nooit en te nimmer de kans geven om te groeien, never’.
Julia besloot er even goed over na te denken. Als ze wist dat Wolmoed op dat moment op schoot zat bij Reutelende Roderick en hem in het oor fluisterde dat ‘Julia traag, gemakzuchtig en ongeïnteresseerd was’ had ze niet lang meer na hoeven te denken maar dat wist ze gelukkig niet.

Ze werd opgeschrikt uit haar gedachten toen haar mobieltje begon te rinkelen. ‘Jessica’ zag Julia op het display. Ze drukte haar weg. Hier had ze even geen zin in. Julia had de vorige dagen wéér moeten aanhoren dat het Atheneum en Gymnasium niet met elkaar te vergelijken waren – ‘het niveau van het Gymnasium is vele malen hoger’ – en ze was dermate afgeknapt dat ze er voorlopig even geen zin meer in had.
‘Wat kunnen mensen toch veranderen’ dacht ze. Opeens voelde ze zich wat verdrietig. ‘Ik ben mijn beste vriendin kwijt’ realiseerde ze zich. ‘Ik ben haar kwijt en ik zie haar nooit meer terug, al worden we 100’. Die wetenschap kwam ZO hard binnen dat Sjuul op haar lippen moest bijten om niet in tranen uit te barsten. Ze was verbaasd over haar eigen reactie. ‘Wat heb ik toch?’ vroeg ze zich af. ‘Wat is er toch met me?’

‘Wat heb je toch tegen dat meisje?’ vroeg Roderick op datzelfde moment terwijl hij een reutelende hoestbui onderdrukte. ‘Wat is er mis met haar?’
Wolmoed keek verbaasd. ‘Hoe bedoel je? Er is niks mis met haar voor zover ik weet.’
‘Toch bespeur ik een vreemde chemie tussen jullie’ ging Roderick verder terwijl hij met samengeknepen ogen naar Wolmoed tuurde en haar reactie afwachtend peilde.
Wolmoed haalde haar schouders op. ‘Ach ja. Heel veel heb inderdaad niet met haar op. Door die affaire met Tom is ze toen heel gemakkelijk aan een vaste baan binnen ons bedrijf gekomen en ze denkt nu dat ze er de kantjes vanaf kan lopen.’

Roderick knikte nadenkend. Vreemd. Hij had juist altijd het idee dat Julia ijverig was en open stond om nieuwe dingen te leren. Hij wist ook dat Wolmoed maar wat graag met Tom… Kom, niet aan denken, niet nu.

‘Om eerlijk te zijn past ze niet in ons team lieverd’ fluisterde Wolmoed terwijl ze Roderick over zijn vettige gladde schedel aaide. ‘Ik denk dat we dit meisje niet teveel ruimte moeten geven – ze voelt zich al bijzonder genoeg’.
Wolmoed gleed van Rodericks schoot en knielde bij hem neer. ‘En nu ga ik je eens heerlijk verwennen’ kraaide ze. Roderick leunde achterover. Wat zou hij zich druk maken om Julia. Waanzinnige Wolmoed deed dingen met hem die hij in zijn stoutste dromen nooit had kunnen bedenken. Hij was van plan Wolmoed voorlopig te vriend te houden. Als Julia daarom geslachtofferd moest worden, so be it.

Wordt vervolgd

10 gedachten over “Julia is moe”

  1. Ik ben dus een kwartier bezig geweest met de eerste zin: ‘Deel 8 en wat vooraf ging:’
   Toen ik echt niets kon ontdekken dacht ik: nou, dan kijk ik naar de tweede zin:
   ‘Julia – Sjuul voor intimi – is een gescheiden vrouw wiens leven soms wat rommelig verloopt.’

   Net toen ik ging twijfelen aan m’n verstand begreep ik het! 😀 😀 Dank je wel!

 1. Haha, die reactie van Rietepietz 🙂 Helemaal mijn idee!
  Jasses, iemand over zijn vettige gladde schedel wrijven. Nou ja, altijd nog beter dan…
  Lieve groet

 2. Goed idee van Riet, ik stem voor. En dan te bedenken dat deze praktijken ook heus in het dagelijks leven voorkomen. Yek!
  Je moet er wat aan doen hoor, dit kàn zo niet langer!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw