Het Slechte Geheugen01

Het Slechte Geheugen

Hallo lief dagboek! Het waren vrij tumultueuze weken de afgelopen twee weken en dat had niet in de laatste plaats te maken met de politiek. Tjonge jonge, wat mensen al niet doen om op dat pluche te blijven plakken, het is ongelooflijk. Het ‘Nieuwe normaal’ blijkt een normaal te zijn waarbij je moeiteloos kunt liegen – pardon, een slecht geheugen mag hebben – en er nog mee weg kan komen ook. Enfin, het waren dus tumultueuze weken maar toch had ik tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Zaterdag 27-03
Gisteren werd Ollongren gefotografeerd terwijl ze zwaaide met een papiertje waarom stond ‘Omtzigt functie elders’. Omtzigt is natuurlijk in de ogen van de politiek een luis in de pels. Hij is rechtvaardig en eerlijk en dat zijn twee begrippen waarbij de meeste politici niet-begrijpend klappertandend met hun ogen beginnen te rollen.
17.15 uur. Had woeste oom H. aan de telefoon. ‘Is iedereen de Demmink-affaire vergeten waarbij Omtzigt op instructie van Mark Rutte door Sybrand Buma gesommeerd werd zich koest te houden?’
‘Kennelijk,’ zuchtte ik.
Oom H. vloekte.

Zondag 28-03
Nog afgezien van de Omtzigt-affaire die zich nu afspeelt is er ook iets anders zorgwekkends aan de gang dagboek: we wonen in een land waarin kerkgangers journalisten in elkaar slaan omdat ze niet gefilmd willen worden. Opmerking aan dochter: natuurlijk vinden jullie het soms vervelend dat er niet gefeest kan worden, daarom deze tip: organiseer feestjes in de kerk. Je mag er met zo’n 500 man heen, geen enkel probleem.

Woensdag 31-03
Verjaardag pa! Gefeliciteerd lieve pap, met alweer een jaartje erbij! Ik hoop dat we nog veel verjaardagen samen mogen vieren!
16.10 uur. Druk bezig met het maken van pindasoep, pa komt straks eten. Het is prachtig weer en we kunnen buiten eten, heerlijk.
23.10 uur. Ga naar bed. Was gezellig dagje. Natuurlijk heeft pa weer grandioos gewonnen met Scrabble. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar.

Donderdag 01-04
Flinke debatten over de Omtzigt-functie-elders aantekening en WEER heeft Rutte last van zijn geheugen. Het is Goddome toch niet te geloven. Hij kan zich niet eens herinneren dat hij de smoes van ‘ik heb er geen herinnering aan’ al talloze keren gebruikt heeft.
Even geappt met vriendin L.

Vrijdag 02-04
Even naar vriendin M. die een beetje bedrukt was. ‘Waarom zeggen mensen nooit wat er écht aan de hand is?’ vroeg ze zich af. Het blijkt dat haar zus zich al een tijdje zeer afstandelijk gedraagt en weigert te zeggen waarom. ‘Zelfs als ik haar regelrecht vraag wat er nu écht aan de hand is krijg ik geen enkel zinnig antwoord. Ze schiet direct in de verdediging en begint hakkelend ontwijkende antwoorden te geven maar haar verhaal klopt niet. Ik heb liever dat ze gewoon zegt wat er is. Dit verwarde gedrag is raar.’
M. keek me vragend aan en ik zag dat ze er echt niks van begreep.
‘De meeste mensen zitten raar in elkaar’ zei ik troostend. ‘Trek het je maar niet aan – hoogstwaarschijnlijk worstelt ze zelf met God weet wat.’
‘Inderdaad!’ brulde de man van M. ‘Ze meeste mensen deugen niet, dat zie je maar weer aan de politiek.’

Donderdag 02-04
Had gesprek met man over polders. ‘We hebben het alsmaar over de stijging van de zeespiegel’ zei hij, ‘maar we hebben het nooit over het polderen dat internationaal op grote schaal plaatsvindt. Hoe weten we nu zeker dat dát geen invloed op de stijging heeft? De zee krijgt steeds minder ruimte door al die landaanwinning.’
Had daar nooit zo over nagedacht. Interessant.

Zondag 04-04
Eerste paasdag. ‘Weet je nog,’ zei ik mijmerend tegen man bij het ontbijt, ‘dat het niet eens zo gek lang geleden is dat we hier vroeger met z’n allen aan de ontbijttafel zaten en soms tot twee uur ’s middags discussieerden over van alles en nog wat?’
Man knikte. ‘We gingen eens naar Sloten met Pasen’ zei hij. ‘Het was prachtig weer.’
‘Dat was niet met Pasen’ zei ik.
‘Nou en of’ zei man kordaat.
‘Ik ga dit wel even uitzoeken’ glimlachte ik liefjes.

Dinsdag 06-04
Al dagenlang vreselijk wisselvallig weer. Man had trouwens gelijk laatst, we gingen wél naar Sloten met Pasen.

Woensdag 07-04
19.10 uur. Rutte wil graag dat we z’n ‘slechte geheugen’ gauw vergeten dus versoepelt hij de regels zodat we weer ‘blij’ met hem zijn, haha. Erg doorzichtig maar desalniettemin: Wallys, ik kom eraan hoor!
21.35 uur. Man en ik hadden het over de slechte geheugens van sommige politici.
‘Och’ schokschouderde hij. ‘Op zich is het niet vreemd dat mensen zich bedienen van een slecht geheugen. Weet je bijvoorbeeld nog dat we ooit naar Sloten gingen met Pasen?’
Keek man niet-begrijpend aan. ‘Daar heb ik geen enkele actieve herinnering aan’ antwoordde ik.
‘Dat vermoedde ik al’ knikte man.
Toen gingen we ieder ons eigen ding doen en hadden het nergens meer over. We zijn soms net politici.

4 gedachten over “Het Slechte Geheugen”

 1. Mirjam Kakelbont

  Gefeliciteerd met je vader! *smak*
  Naar eer en geweten gelogen, en Rutte komt er wéér mee weg. Er zijn twee van zijn drie kabinetten gevallen. De vierde mag daar naadloos bij aansluiten wat mij betreft. Het liefst nog voor het is geformeerd (-:

 2. Vooral dat laatste is erg leuk. Waar gingen jullie ook weer met pasen naar toe?
  Ehhhhh…..
  Leuk dat dagboek. Ik verliet de blog een jaar of wat geleden en toen was het er al. Het wordt een fenomenaal naslagwerk vol brullende mannen, liegende politici, de weg kwijt zijnde vriendinnen en humoristische bijzinnen.
  Kostelijk.
  Ik hoop hier nu weer blijvend te komen. Maar pin me er niet op vast want ook ik heb een beroerd geheugen. (nee echt, ik probeer te blijven).

 3. Veel dank voor jullie reactie en nog een gezellig weekend!
  @Plato: dat is een tijd geleden! Ik hoop dat alles goed met je gaat – ik zal binnenkort weer eens uitgebreid bij je op bezoek komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw