@ Pixabay

Het Ruimtegebrek

Lief dagboek,
Had vorige week m’n stukje niet gepost vanwege te druk/geen tijd. Nu dus een extra lang dagboek en ik begin bij:

Vrijdag 24-05
Lief dagboek,
11.50 uur. Ga naar station, dochter komt met de trein van 12.07 uur. Was erg verrassend trouwend, de verkiezingsuitslag van gisteren: de PvdA heeft een enorme comeback gemaakt! Had ik niet verwacht, knappe prestatie.
17.30 uur. Zit nog even met dochter op terrasje bij Daan en hebben heerlijke Kurkuma Latte gedronken. Gaan nu naar de Hema. (Dit tik ik trouwens op m’n mobieltje; dochter zit met een vriendin te appen dus ja…).
20.44 uur. Vriendin G. heeft echt weer een kleine terugval, dat is een beetje jammer. ‘Waarom moeten die nieuwe vriendinnen altijd veel jonger zijn?’ snikte ze. ‘Waarom kunnen getrouwde mannen niet gewoon blij zijn met hun eigen vrouw?’
‘Dat hebben ze afgekeken van onze Nationale Schavuit’ troostte ik haar. ‘Hélène Grinda, een van de vriendinnetjes van wijlen prins Bernhard, was maar liefst 33 jaar jonger – ze was net 20 en hij 53. Tja, echte liefde hè. Wat doe je eraan’.

Zaterdag 25-05
‘Ben je toe aan een nieuwe föhn?’ vroeg man net.
‘Huh?’ zei ik. Ik keek hem vragend aan.
‘Dyson heeft namelijk eentje op de markt gebracht’ zei man. ‘Een supersonische, whatever that may be. Kost maar € 399,- euro’.
Ik ging Googelen en het blijkt nog waar te zijn ook. Een föhn voor bijna 1000 gulden. Je vraagt je ondertussen toch echt af of we niet collectief gek zijn geworden.

Zondag 26-05
Wat een verschrikkelijke wind! Ik vind dit toch niet ideaal lenteweer moet ik zeggen. Even naar Van der Meer om wat petunia’s te kopen en…o, dat was ik nog vergeten te vertellen: vorige week zondag gingen we naar de Zwarte Markt in Heerenveen. Dacht dat ik een vergelijkbare markt zou aantreffen als die in Beverwijk maar niets was minder waar – zag zelden zoveel oude legpuzzels en gehaakte kleedjes bij elkaar.

Maandag 27-05
21.45 uur. Hoorde laatst een meisje in de Lidl tegen haar ouders zeggen dat aardbeien maar liefst 7 soorten gif hebben. ‘Ik wil geen aardbeien als toetje want daar zit heel veel gif op’ zei ze waarna zich een interessante discussie ontspon in de trant van: ‘Ach kind, dat zal heus wel meevallen’. Ga nu opzoeken of dat echt waar is.
22.05 uur. Het schijnt nog waar te zijn ook. Ik las ook dat afspoelen niet helpt omdat de schadelijke stoffen in het fruit zijn opgenomen dus dat is dan weer erg fijn allemaal.
Weer heel veel wind vandaag.

Dinsdag 28-05
13.10 uur. Dacht na over vriendin G. en haar lichte terugval. Opeens schoot een uitdrukking van Godfried Bomans me te binnen: ‘Wat veel huwelijken samenhoudt is de gemeenschappelijke herinnering aan de tijd toen het nog een huwelijk was’.
Appte haar deze bemoedigende tekst en zette erbij: ‘Je bent gewoon een klein beetje melancholiek, dat is alles! Het gaat allang niet meer om hém!’
13.40 uur. G. moest lachen. Ga nu naar stadje toe, moet even naar de Hema. En naar Trekpleister en de Dio. Heb me voorgenomen geen énkele lippenstift te kopen maar dagboek: over warme chocolademelk met slagroom bij Wallys kan ik werkelijk niets beloven.

*****

Donderdag 30-05
Lief dagboek,
Gisteren hebben we pa gehaald. Pa durft niet zo goed meer alleen met de auto hierheen te komen (wat ik helemaal begrijp want voor mijn gevoel stikt het op de snelweg van de doorgesnoven psychopaten die er een sport van maken om te bumperkleven, rechts in te halen of al luid toeterend en met opgestoken middelvinger voorbij te sjezen) en met de trein is ook geen optie. Voor oudere mensen is dit een vrij onhandige maatschappij geworden – mijn grootouders konden vroeger gewoon bij het loket een treinkaartje kopen en een vriendelijke spoorwegmedewerker leidde hen eventueel naar het perron of naar de trein maar goed, das war einmal.

Vrijdag 31-05
Vriendin L. is hier trouwens ook en we hebben vandaag vreselijk gelachen, althans: ik heb gelachen en zij vloekte. We zaten in haar nieuwe autootje met open dak maar zo’n open dak is op de snelweg niet erg prettig. ‘Doe het dak maar dicht’ zei L. Ze had me al eens laten zien waar de knop zat en ik dacht ook werkelijk dat ik, toen ik de rode hendel heen en weer haalde, de hendel van het dak te pakken had maar dat bleek niet het geval te zijn. ‘Hè?’ hoorde ik opeens L. naast me zeggen. ‘Hè? Wat gek – als ik gas geef reageert de auto niet’. Toen, alsof ze begreep wat de oorzaak was, krijste ze: ‘DEBIEL!!!’
Ik had de motor uitgezet dagboek. Wist ik veel dat de rode knop de aan- uitknop was.

Zaterdag 01-06
Met oom K., de broer van moe, en zijn vriendin geluncht bij De Plaets in Burgum. Was heel gezellig.

Zondag 02-06
Wat een dag. Het was prachtig weer, zaten de hele dag in de tuin. Vriend P. (de filosoof) kwam ’s middags even langs en kregen een discussie over discriminatie in Nederland. ‘Nou en of er in Nederland gediscrimineerd wordt en zwaar ook’ vond P. ‘Zelfs – of misschien wel vooral – door de overheid. Kijk maar naar de moordenaars van Van Gogh en Fortuyn. De blanke moordenaar van Fortuyn loopt alweer vrij en blij rond en de Marokkaanse moordenaar van Van Gogh heeft levenslang. Rara, hoe kan dat?’
‘De moordenaar van Fortuyn mag zelfs emigreren met behoud van zijn uitkering’ voegde P. eraan toe. ‘Ik denk dat weinig mensen in Nederland dat mogen. En dan vinden ze het nog gek dat Nederland haast uit elkaar spat van de complotdenkers’.
‘Het is bijzonder vreemd’ zeiden man en ik gelijktijdig.

Maandag 03-06
Bracht kind weer naar station. Het blijkt dat het volgende week pas Pinksteren was, ik dacht werkelijk dat… Ach, laat ook maar.

Dinsdag 04-06
Rutte heeft excuses aangeboden voor wat er in Groningen gebeurd is de afgelopen jaren. De situatie die is ontstaan in Groningen door de gaswinning noemde hij ‘een crisis in slow motion’ en ook zei hij: ‘Het kabinet heeft volstrekt onderschat welke enorme opgave hier lag voor schadeherstel en versterking’.
‘De realiteit drong dus in slow motion tot het pluche door’ vertaalde man van vriendin M. de uitspraken van Onze Lachende Leider. ‘En ook maakte het Het Pluche niet uit hoeveel gezinnen hieraan kapot gingen – van schadevergoeding wilden ze niets weten’ vertaalde hij verder.
Ik ben het niet vaak met de man van M. eens maar dit is een vrij goede vertaling denk ik.

Woensdag 05-06
21.00 uur. Heb nagels net gelakt.
21.46 uur. Nagellak is alweer beschadigd. Pfff.

Donderdag 06-06
Pa naar Rotterdam gebracht en daarna naar Amsterdam, logeer paar dagen bij vriendin L. Hebben over de Cuyp gelopen, saoto gegeten en veel gelachen. Moet nu echt stoppen met schrijven, stukje wordt te lang. Jammer, want ik had nog willen vertellen dat onze Leider vorig jaar druk heeft uitgeoefend om de presentatie van de eerste doorrekening van het Klimaatakkoord óver Prinsjesdag heen te tillen. Dit, zodat hij geen kritische vragen zou krijgen tijdens het debat over de miljoenennota. Ik had nog willen schrijven over de klucht die ‘Pensioenakkoord’ heet. Nog niet zo lang geleden konden veel mensen rond hun 60ste met een of andere vorm van pensioen gaan. Nu moeten we dankbaar zijn dat mensen op hun 67ste met pensioen mogen. De overbekende sigaar uit eigen doos dus.

Dat kan had ik allemaal nog even willen vermelden maar ja, geen ruimte he. Erg jammer.

5 gedachten over “Het Ruimtegebrek”

 1. Om zo maar jouw dagboekfragmenten door elkaar te gooien:

  Nodig vriendin G. Ook eens uit voor een WellesNietes dinerkomedie bij de Plaets in Burgum.

  Op de dieptrieste politieke opmerkingen ga ik maar beter niet in.

  Stille groet,

 2. Na aanvankelijk verwondering begreep ik de cynisch bedoelde opmerking van vriend P. De verschillende strafmaatvoering blijft idd verbazingeekkend.

 3. Toute nation a le gouvernemont qu’elle mérite

  ook in België
  swingen alle prijzen
  uit de diepste Tefal pot en pan

  de euro wordt elke dag waardelozer
  het maakt de koopkracht steeds brozer

  allicht past
  het plebs arm houden
  in een fantasierijk geweldig plan

  En de boer, hij ploegde voort, Rebelleke. 😀
  Lenjef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw