sunset-538288_1280

Het Grote Gelijk

Hallo lief dagboek!
Man en ik hadden vandaag een gesprek over gelijkwaardige relaties. Er zijn zoveel landen waar de man-vrouw verhouding ongelijk is, wat een hel moet dat zijn. ‘Stel je voor dat je je als vrouw moet onderwerpen aan de man, wat verschrikkelijk. Het idee alleen al,’ zei ik.
Man knikte. ‘Je hebt gelijk. Ik denk overigens dat het voor een man in een gelijkwaardige relatie wel beter is om je vrouw vaak gelijk te geven, zo voorkom je veel narigheid.’
Hm.

Zaterdag 11 september
OMG: mijn mobieltje is iets meer dan twee jaar oud en al heel snel was het glas een beetje beschadigd – je kon duidelijk de afdrukken zien waar m’n bankpasjes tegenaan drukten. Ik vond dat best jammer want ja, als je hem gaat verkopen is hij ook weer minder waard. Ik wreef het glas vaak voorzichtig schoon met speciale doekjes en dan werden de afdrukken wat minder maar dat was tijdelijk.

Vandaag ontdekte ik dat er al die jaren plastic folie op het glas geplakt zat!!!

Maandag 13 september
Volgende week zondag ga ik met dochter naar Sevilla en ik zie nu alweer tegen dat vliegen op. Ik probeer het wel weg te beredeneren, maar toch. Enfin, ik neem wel weer een flink glas cognac voordat ik die kist in duik. In benevelde toestand is het nog wel te doen.
Wordt het trouwens geen tijd voor nieuwe verkiezingen?

Vrijdag 17 september
De Aldi gaat verhuizen. Er moet NOG een parkeerplaats bij en het komt in niemands hoofd op dat dat tegenwoordig ook onder de grond kan. Jaren geleden, toen ik net in Harlingen woonde, verbaasde ik me al over de entree van het stadje (drukkerij Bambach) en het wordt er niet beter op.

De nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september
00.55 uur. Lig al uur in bed maar kan niet slapen. Irri.
03.54 uur. Ben nog steeds wakker. Wat is dit toch? Wil eigenlijk opstaan en van alles in huis doen maar dat staat raar en wil niet raar doen.
06.20 uur. Denk dat ik maar opsta en aan de dag begin.

Zondag 19 september
11.20 uur. ‘Dat ligt aan de maan,’ zei vriendin L. toen ik haar vertelde over de afgelopen nacht. ‘Daar heb ik ook altijd last van.’
20.30 uur. Ondanks de slapeloze nacht ben ik vandaag de hele dag wakker geweest maar nu vind ik het welletjes: ik ga naar bed. Welterusten.

Maandag 20 september
22.40 uur. Vriendin M. en eega zijn net weg, was gezellig. Hadden het natuurlijk ook over de politiek. ‘Rutte en consorten hebben land tot op het bot verziekt,’ zei man van M. ‘Wat doen ze bijvoorbeeld tegen de criminaliteit? Geen moer. De politie is helemaal kapot bezuinigd en dat alleen maar om een wit voetje te halen binnen Europa.’ Hij zweeg even en wauwelde: ‘Kijk eens wat ik, Mark Rutte, allemaal doe. Op een dag ben ik misschien de baas van Europa, daar had ik niet van kunnen dromen.’
‘Naarmate hij ouder wordt ziet hij er wel steeds…mannelijker uit vind ik,’ zei vriendin M.
‘Goeie God,’ kreunde man van M.

Woensdag 22-09
En wéér vlogen die straaljagers zojuist idioot laag over Harlingen, dit is niet normaal.
‘Tja, dat zijn de speeltjes van onze jongens hè,’ schamperde man. ‘Ze willen in alles één Europa zijn behalve op het gebied van defensie. Dan moeten ze allemaal een eigen legertje hebben.’
Ik vind het echt belachelijk, dit lawaai.

Donderdag 23-09
10.15 uur. Man laat het hondje uit en ik ga dit stukje naar de krant sturen. Gistermiddag zaten we trouwens in Leeuwarden bij De Dikke van Dale in het zonnetje en naast ons kibbelde een echtpaar.
‘Ik vind je soms wat snibbig,’ zei ik de man.
‘Zo BEN ik,’ snibde de vrouw. ‘Het zou je sieren als je daar wat rekening mee hield.’
Wat hij zei klonk als protest maar ik kon het niet verstaan en daarna viel er een ijzige stilte.
‘Hij had haar gelijk moeten geven,’ fluisterde man. ‘Dan hadden ze ook lekker in het zonnetje kunnen zitten, net als wij.’
Op dat moment belde dochter en daarna vergat ik het, maar als man straks terug is ga ik toch even vragen wat hij daar nou eigenlijk mee bedoelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw