© Bron: Pexels

Het Allergrootste Wonder

Lief dagboek,
Terwijl ik achter mijn bureau zit kauw ik op een pluk broccolikiemen en ik betrapte mezelf er zojuist op dat ik voor de zoveelste keer in mijn leven verzuchtte: ‘Hoe kan het toch dat dit met je gebeurd is?’ Ik leefde vroeger op wijn en sigaretten – het was zelfs zo dat, als de derde fles wijn leeg was ik vrolijk de vierde aanbrak. Als ik dat nu zou doen zou ik, denk ik, aan het eind van de rit in een dwangbuis afgevoerd moeten worden.

Waar zijn die tijden gebleven dat ik dat allemaal nog kon?? Vriendin M. (ik zal haar voortaan Madeleine noemen. Nee, dat is niet haar echte naam maar ik wil een beetje af van die initialen) zei vanmiddag dat ze de laatste tijd juist meer en meer behoefte heeft aan alcohol. ‘Een man zoals mijn man plus 2 kleine – zeer drukke – kindjes doet je soms verlangen naar een semipermanente staat van vergetelheid’ slikte ze terwijl ze ook op wat broccolikiemen kauwde. ‘En dan heb ik er die gekke buurman ook nog bij die bij tij en ontij voor de deur staat’. De buurman van vriendin Madeleine is inderdaad een verhaal apart. Hij is vorig jaar weduwnaar geworden en sindsdien doet hij niets anders dan aan een ieder vertellen hoe gelukkig hij wel niet was met zijn vrouwtje. ‘Terwijl de hele buurt wist dat ze al jaren als vreemden in een huis woonden – daar maakte vooral zíj geen geheim van’ zei Madeleine. ‘Maar sinds ze er niet meer is doet hij niet anders dan koketteren met zijn verdriet – het is werkelijk beschamend. En dat moet ik een paar keer per week aanhoren’.
Arme Madeleine. Ze vond het winnende songfestivalliedje trouwens erg mooi. Ik ook dagboek, hoewel ik dat in het begin nauwelijks durfde toe te geven maar die schaamte ben ik gelukkig voorbij. Ik vind het een mooi liedje, punt uit.
Op deze manier kom ik natuurlijk niet echt aan m’n weekoverzicht toe. Nou, vooruit, in vogelvlucht dan maar even:

Zondag 14-05

Gefeliciteerd met Moederdag lieve mam! Pa heeft de hele middag tevergeefs geprobeerd een vis te vangen – wat voor vis dan ook – en met moe naar de stad. Oom C. kwam ook nog even en tijdje in de tuin gezeten. O nee, ik zou geen initialen meer doen. Okay, oom Cornelis dan.

Dinsdag 16-05
Ik ben een vrouw dagboek, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zoveel van begrijp. Daarom weet ik zeker dat niemand het me kwalijk zal nemen als ik zeg: wat een massahysterie was dat omdat Feyenoord gewonnen had. Ja, ik snap heus wel dat het leuk is enzo, maar dit gedoe vind ik toch wel wat heftig. En nu krijgt de trainer ook nog eens een standbeeld. ‘Waarom krijg hij een standbeeld?’ vroeg ik aan man.
‘Omdat Feyenoord voor het eerst in 18 jaar de landstitel te pakken heeft’ legde man uit.
‘Kortom’ vertaalde ik vinnig: ‘Als je doet waar je voor betaald wordt – als je je werk dus GOED doet –krijg je een standbeeld???’ Werkelijk dagboek – dan verdien ik ook een standbeeld! Maar nogmaals, ik ben een vrouw en ik snap hier niet zoveel van. ‘Gelukkig maar’, aldus man.

De uitslag van de mammo van vorige week was goed!!!

Donderdag 18-05
Vandaag met man naar Franeker. Toen ik Kruidvat uitstapte (man wachtte buiten op me) zag ik dat hij in gesprek was geraakt met twee oudere heren en een dame. Ze hadden het over de pensioenpotten waar zo in gegraaid wordt. En over de prachtige wegen in Spanje die dankzij ons geld aangelegd worden. ‘Maar gelukkig schijnt het zonnetje’ lachte de vrouw terwijl ze de arm van een van de mannen beetpakte. Direct schoof er een donkere wolk voor de zon. Symbolisch?

Wist je trouwens dagboek – dat heb ik laatst geleerd – dat wonderen WEL bestaan? Het zit namelijk zo:
Horus – Attis – Krishna – Dionysus – Mithra en Jezus zijn ALLEMAAL geboren zijn op 25 december. Allemaal hadden ze een moeder die maagd was, allemaal hadden ze iets met een ster in het oosten, allemaal konden wonderen verrichten (zoals lopen over water of water in wijn veranderen) en allemaal herrezen 3 dagen na hun dood.
Dagboek: nou wil ik niet te sceptisch overkomen natuurlijk, dat snap je. Maar is het wachten nu dan eigenlijk niet op de volgende profeet? Wellicht is ‘ie al geboren of moet hij nog geboren worden. (Dan wel op 25 december natuurlijk, dat is duidelijk).
Kortom: ze zeggen wel eens dat wonderen niet bestaan. Nou, ik ben tot de ontdekking gekomen dat dat niet waar is. Wonderen bestaan wel degelijk. Daar is dit hele verhaal toch maar weer mooi het grootste bewijs van. Tsja.

 

14 gedachten over “Het Allergrootste Wonder”

 1. Gefeliciteerd met je mammo-uitslag. Heb heel de week aan je gedacht…
  Mijn dochter kent Latijnse godenverhalen. Is blij dat ze ze na haar examen mocht vergeten maar “ze zitten nog steeds in m’n hoofd,” zuchtte ze van de week ergerlijk.
  Lieve groet

 2. Fijn dat je mammo goed was, ik heb wat blogjes gemist geloof ik.
  Tsja, over dat soort wonderen en over de mensen die daarin geloven verwonder ik mij al tijden. (Het krantenartikel is helaas niet leesbaar op mijn mobiel).

 3. Fijn dat je een goede uitslag had! Idd, de angst regeert! Wijn en sigaretten tot diep in de nacht herken ik zo goed en soms verlang ik nog weleens naar zo’n avond(en) maar ik weet inmiddels ( toen ook al wel, maar ja, je bent jong en je wilt wat) dat het ronduit slecht is . Wijsheid komt idd met de jaren maar het is niet altijd leuk! Off topic: je schrijft zo leuk en levendig!
  Fijn weekend!

 4. Eeuwig in de schaduw

  de standbeelden
  die overal staan
  zijn bijna niet meer te tellen

  traag verweren de gebeitelde gegevens en namen
  van hen die ooit als helden te voorschijn kwamen

  de levenslange
  inzet van huisvrouwen
  doet zelden een hartslag versnellen

  Misschien wordt de profeet die vandaag leeft in alle talen verzwegen omdat het een vrouw is, Rebelleke. 😀
  Lenjef

 5. Fijn dat de mammo goed was.
  Al die wonderlijke verhalen zijn misschien mooi om te lezen maar geloven sorry ik niet.
  Oh ja één wonder en dat is dat ik de verwarming nog niet omhoog geknald heb na de terugslag van 30 naar 18 en vandaag 16 graden.
  Standbeeld voor vrouwen???
  Groetje, Ria

 6. Het winnende songfestival liedje heb ik nog niet gehoord dus ik heb geen zinnig idee.
  Fijn dat je mammo goed was, dat is toch ook een klein wondertje?

 7. Fijn dat je mammo goed is…

  Ik kan je mening over het songfestivalnummer niet delen. Vraag mij serieus af hoeveel publieksstemmen hij gekregen had zonder het tragische verhaal. Geldt trouwens ook voor de Nederlandse inzending.

 8. Dank allen, voor jullie reactie! Genieten jullie ook zo van het mooie weer? Mag zo blijven tot december, heerlijk! Nog een fijne avond, voor later alvast welterusten en natuurlijk ook alvast een mooi en gezellig weekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw