Het Drinkwater

Harlingen, herfst 2013Nee, bovenstaande foto heeft niets te maken met onderstaande tekst. Is eigenlijk gewoon voor de gezelligheid, puur decoratief en heeft verder geen enkel nut. Nu vraag je je natuurlijk af: waarom plaats je die foto dan? Dat zou je je kunnen afvragen ja. Geen idee. Omdat ik zojuist wat foto’s aan het uitzoeken was en toen dacht: ach, kom, laat me die foto er eens bijdoen.

Zo, dat was weer een heftige inleiding. Op het stompzinnige af en volkomen overbodig. Je vraagt je af waarom een mens soms zoveel tekst verbruikt gebruikt als het toch geen enkel doel dient.

Dan maar even wat anders want dat geouwehoer slaat nergens op. Het doet me denken aan een mop over een boer en een knecht die al twintig…. Ja, nee, nu even niet. Die bewaar ik wel voor een volgende keer als ik ECHT niets te melden heb maar ik heb nu wel iets te melden.

Ik heb namelijk een interessante ontdekking gedaan. Ik heb iets ontdekt dat ik eigenlijk al heel lang vermoedde maar nu twijfel ik niet meer: er zit iets in het drinkwater waardoor mensen die er bevattelijk voor zijn, compleet doordraaien. Het kan haast niet anders! Ik twijfelde echt al geruime tijd, maar nu niet meer. Dank zij ‘Het Familiediner’.

Ik had dit programma nog nooit gezien. Ongelooflijk maar waar. Er zijn veel programma’s die ik nog nooit gezien heb, vanwege het simpele feit dat ik zelden t.v. kijk. Ik heb, vooral als ik naar de Nederlandse t.v. kijk, het gevoel dat veel zenders een wedstrijdje doen in ‘Wie Kan het Onnozelste of Banaalste programma aan het Volk voorschotelen’ en daar heb ik niet zoveel trek in, maar goed, dat is een persoonlijk iets.

Hoe dan ook: ik was vroeg op gisterochtend. Om 05.50 uur werd ik wakker en ik was klaarwakker. Ik kon niet meer slapen. Nu ga ik al een paar avonden redelijk op tijd naar bed zonder ook maar één glas alcohol achter de kiezen en dat heeft dan na een dag of wat een gunstig effect. Ik sloop de trap af, installeerde me op de bank onder een plaid en ging eens kijken wat Uitzending Gemist allemaal te bieden had. Zo kwam ik dus bij ‘Het Familiediner.’ Ik besloot eens kijken naar een oude uitzending waarbij twee zusjes ruzie hadden gekregen om een fotolijstje. Je hoort het goed. Een fotolijstje. De ene zus vond dat ZIJ op het idee gekomen was om hun oude moeder op haar verjaardag een fotolijst te geven (ja, natuurlijk met daarin een foto van de kinderen en kleinkinderen, het ging niet alleen om die lijst!!) en was boos toen de andere zus moeder ‘achter haar rug om’ een fotolijstje gaf. Ik zal het niet helemaal goed vertellen denk ik, want het ging mijn verstand alweer te boven. Enfin: het escaleerde finaal want de zus die vond dat haar idee was gepikt wou haar andere zus nooit meer zien. Einde verhaal.

Ik dacht: ‘wat begrijp ik hier niet?’ En ik dacht: ‘hoe kan het dat mensen boos kunnen worden omdat ze vinden dat hun idee gepikt is? Hoe kun definitief afscheid nemen van je zus om een idee? Om een ranzig iets als een fotolijstje? Om een onnozele ruzie?’
Toen wist ik het. Het ligt aan het drinkwater. Er zal een stofje inzitten waar mensen gevoelig voor zijn en dat ervoor zorgt dat ze niet meer normaal met elkaar kunnen communiceren. Dankzij dat stofje zeggen ze: ‘Ik neem voor altijd afscheid van mijn zus.’ Een normaal mens doet dat niet, maar deze mensen kunnen er niets aan doen.

Eigenlijk een raar fenomeen: als mensen niet met elkaar kunnen of mogen communiceren dan gaan ze dood (zie foto hier links) en als ze wél met elkaar kunnen of mogen communiceren, slaan ze elkaar de hersens in en verklaren ze elkaar de oorlog. Ik snap het allemaal niet meer. Zal wel aan het drinkwater liggen.

21 gedachten over “Het Drinkwater”

 1. Ik denk niet dat dat in ’t drinkwater zit, anders zouden we allemaal zo zijn. Het is wel een bewijs van de grote genetische verscheidenheid bij de species homo sapiens sapiens, wat bij deze dus niet altijd een goede zaak is.
  Als je naar dat soort TV kijkt vraag je af of we de omschrijving sapiens wel verdienen…

 2. Interessante redenering over dat drinkwater: het zou kunnen verklaren waarom het misgegaan is tussen mij en mijn broer.. Hij dronk natuurlijk van dat water.. Misschien als ze ons twee ooit vragen voor dat programma ga ik meer te weten komen over zijn houding… 😉

 3. Als dit programma aanstaat wordt Man spontaan misselijk. Nog erger vinden wij de rijdende rechter, heb je dat wel eens gezien?
  Elkaar bijna de hersens inslaan omdat b.v. blaadjes van de buurboom in het zwembad vallen. Wat een gezever om niks.
  Nee wij kijken uitsluitend correcte programma’s, zoals b.v The Voice, hahahha

 4. Je zou zómaar gelijk kunnen hebben , er zijn mensen die alleen al daarom nooit water drinken en zich vol laten lopen met alcohol maar dan blijkt…. daar schijnt nog méér van dat stofje in te zitten want ook die mensen gedragen zich vaak uiterst vreemd;-)
  Ik ken het programma ook niet en dat laat ik maar zo na jouw bevindingen!

 5. Ik ben zo blij dat ik dit verhaal las. Regelmatig denk ik dat ik uit een andere wereld kom als het om televisieprogramma’s gaat. Nu weet ik waardoor het komt want water gebruik ik alleen om te douchen 😉 dus kan ik niet besmet zijn er door.

 6. Daar heb ik nog nooit aan gedacht maar wellicht heb je gelijk.
  Ik ben op mijn 16e uit huis gegaan, en mijn beide ouders en zussen nu zo’n 38 jaar niet gezien (en gesproken, op een strijdige mailwisseling na). Dat wil ik graag zo houden. Het moet wel door al dat water komen wat ik wilde drinken, en later zeker 3 liter per dag verzoop. Zelfs als baby al huilde ik om water.
  Ik heb altijd gedacht dat de breuk aan hun lag, maar je brengt me ernstig aan het twijfelen.

 7. Maar is het goed gekomen tussen de zussen? Hebben ze wijn gedronken bij het diner en er geen water bij gedaan? 🙂
  Leuke foto’s trouwens, ook al horen ze niet bij het verhaal.

 8. Ik begrijp jouw redenatie helemaal, toch graaf ik dieper..dit soort storen zich al jaren aan dingen die er wel toe doen en dan komt de bekende druppel “uit de kraan ” , 😉

 9. Aan het drinkwater ligt het niet. Er zijn gewoon verscheidene soorten mensen. De mens aan het ene eind van het spectrum is niet al te slim, hangt de hele dag met half dichte ogen voor de TV en heeft een tolerantiegrens van nul. De mens aan het andere eind van datzelfde spectrum heeft de Nobelprijs voor de natuurkunde gewonnen, zit in een rolstoel en is geniaal. Daartussen in zitten vele soorten. Ook verhalenvertellende bloggers zitten er tussen. In mijn wildste dromen denk ik soms dat die een eigen volkje vertegenwoordigen. Een volkje van intuitieve, warme, fantasievolle mensen die het leuk vinden om te schrijven. Potverdorie, blijkt het allemaal aan het water te liggen. Krijg nou wat.

  Plato zucht en sluipt naar eigen weblog. Water…. bah!!

  1. Rebelse Huisvrouw

   Dat is zeker, dat er heel veel verschillende soorten mensen zijn. Maar soms ben ik zo bang dat er van de ene soort net iets meer dan van de andere soort is en dat het natuurlijke evenwicht aan het verdwijnen is! Maar dat kan aan mijn negatieve inslag liggen hoor. Zou heel goed kunnen 😀

 10. Er moet iets verdorvens zijn, daar in het Mediapark en de kantoren van RTL en SBS6.
  Water niet, water is zuiver en puur van oorsprong.
  Het zijn de mensen die verdorven ideeën hebben, gewoon omdat het kan. Omdat ze denken dat het kijkvee alles slikt en van kwaad tot erger moet worden gevoerd met idioterie. Hyena’s zijn het, geldgraaiers.
  Natuurlijk wil ik geamuseerd worden, maar ook iets leerzaams is niet verkeerd.
  Er zijn nog steeds pareltjes te zien op de tv, maar je moet ze met een lampje zoeken.
  Deense openbaringen: Borgen, The Killing, Those who kill om maar een spannende dwarsstraat te noemen.
  Onovertroffen Britse comedy en satire (Miranda, Little Britain) en detectives zoals ze alleen daar kunnen maken.
  Zelfs Amerikaanse series zoals Breaking Bad om te huiveren, The Big Bang Theory om onbedaarlijk te lachen.
  De rest kan me eigenlijk gestolen worden…
  Gelukkig is het internet (Youtube o.a.) een onuitputtelijk bron van vermaak en lering.
  En weblogs.
  Niet alleen om te lezen, ook om te schrijven.
  En dat is wel het leukste om te doen!

  1. Rebelse Huisvrouw

   Letterzetter, je hebt Boardwalk Empire niet in je lijstje staat en die is ook zo mooi! Ik zit er middenin op dit moment, geweldige serie! Daarna ga ik aan Breaking Bad beginnen, daar hoor ik inderdaad ook heel veel positiefs over. Maar het is wat je zegt: je moet goed zoeken voordat je iets vindt dat de moeite waard is. Gelukkig is er nog altijd de pc ja. Er gaat uiteindelijk weinig tot niets boven schrijven 😀

 11. Het is tv, de verhalen moeten geschikt worden gemaakt voor op tv. Dus mensen die graag op tv willen komen verzinnen en verbuigen net zo lang een verhaal tot het uitgezonden mag worden. De tv maker bepaald dus. Wat jij ziet is wat zij je voorschotelen.

 12. Ik ken toevallig dat programma, kwam het eens tegen toen ik in de zetel zat te zappen, en vind het je reinste onzin wat ze daar vertonen. TV-makers pikken daar nu graag op in, en de mensen die kijken hoor je denken, man man toch …
  Wss lag het aan hun water maar dan niet uit de kraan of fles 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw