© Bron: Pexels

De Wegkijkers

Lief dagboek,
De buurvrouw van vriendin M. schijnt mijn stukje vorige week gelezen te hebben en was ‘not amused’.
‘Ze zag hier en daar wat overeenkomsten’ lachte M.
‘Ja, ik wil mijn man terug en ja, ik vind alles goed als hij maar bij me terugkomt’ had de buurvrouw tegen vriendin M. gezegd. ‘Maar om me nu neer te zetten als een ‘zwakzinnige pitbull die zich vastbijt in haar man’ gaat me wat te ver’.
‘Hoe bedoel je: wat te ver??’ vroeg M. onschuldig. ‘Je wéigert toch om hem los te laten?’
Hierop had buuf de lippen grimmig op elkaar geperst. ‘En toch krijg ik hem terug’ schijnt ze vervolgens gegromd te hebben, met gebalde vuisten.

Ik hoop voor de buurvrouw van vriendin M. dat ze haar man terugkrijgt. Ik denk dat het voor haar wel het beste is.

Vrijdag 02-06
Het was vandaag een prachtige dag dagboek. Ik heb heerlijk geluierd in de zon, hier en daar wat onkruid gewied en later BB met R gemaakt (bruine bonen met rijst). Ouders kwamen tegen de avond, dochter kwam ’s avonds en zo was het huis opeens dus weer gezellig druk.

00.10 uur. Ik ga naar bed, het is mooi voor vandaag. Zag vanavond reclame op tv van een of andere verzekeringsmaatschappij die verzekeringen aanbood voor hoogopgeleiden. Vroeg me opeens af: stel dat je niet hoog opgeleid bent maar wel razend intelligent, wat dan? Zeggen ze dan: sorry maar u bent niet hoog opgeleid? Ga dat toch eens uitzoeken, gewoon voor de aardigheid. Vind het maar een stomme reclame.

Zaterdag 03-06
21.20 uur. Volgens de man van vriendin M. is hun huis ‘drastisch in waarde gedaald’ door het gekrijs van de buurjongetjes. ‘Vorig jaar heb ik hun ouders gevraagd of de kinderen niet gemuilkorfd buiten konden spelen’ vertelde man van M. ‘Daar zouden ze over nadenken werd me toen beloofd. Maar ik merk er nog niks van. Het geluid dat die kinderen voortbrengen is werkelijk ijzingwekkend – het zijn primitieve oerkreten, het is… buitengewoon angstaanjagend’ besloot hij met een verbijsterde blik.
‘Zijn we verplicht dit te melden aan een eventuele koper als we ooit weg zouden willen?’ vroeg hij zich daarna hardop af.

Zondag 04-06
1ste Pinksterdag. Gisteravond WEER een aanslag in Londen. Dagboek, wat is er aan de hand in de wereld? Kan iemand me dit uitleggen? Ik krijg steeds vaker het afgrijselijke gevoel dat we er nog lang niet zijn – dat dit nog maar het begin is van veel grotere gebeurtenissen die ons staan te wachten. Ik krijg ook steeds vaker het onbehaaglijke gevoel dat de wapenindustrie handenwrijvend en likkebaardend toekijkt. Enfin, zolang de politiek het maar ‘laffe aanslagen’ blijft noemen en verder niets doet komt het allemaal vast wel goed.

Maandag 05-06
Vriendin S. plus vriend C. kwamen dagje op bezoek. Had grote pan Tikka Masala gemaakt, was erg lekker. Kregen gesprek over hoelang de mens nog op aarde zou zijn.
‘Niet erg lang – we zijn per slot van rekening al enorm gedegenereerd en volgens mij zakken we steeds dieper weg in onze evolutionaire poel van weerzinwekkende triestigheid’ voorspelde ik somber maar ‘zo’n vaart zou dat allemaal niet lopen’ volgens pa.

Dinsdag 06-06
Zo, dat waren de Pinksterdagen. Het was gezellig maar we hebben vaak gedacht aan de families van Romy en Savannah. Waar is God op dit soort dagen? Waar?? Ik vraag het me meer dan eens af dagboek. Ik bedoel het niet respectloos naar de gelovigen, beslist niet. Maar volgens mij neemt niemand het me kwalijk dat ik met grote regelmaat denk: ‘Als Hij bestaat kijkt Hij wel erg vaak weg’.

Enorme storm. Gevoelsmatig was het windkracht 47 maar dat zal wel niet kunnen. Toch naar stadje met moe en bij Wally’s wat gedronken.

Woensdag 07-06
Auto van binnen gestofzuigd. Viste onder de stoelen een blik kattenvoer, een compleet uitgedroogde avocado en een nieuwe lippenstift (daar was ‘ie dus!) op. ‘Dat had jou ook makkelijk kunnen overkomen hoor’ zei ik toen ik zag dat man me hoofdschuddend bekeek.
‘Dat betwijfel ik’ mompelde hij.

Donderdag 08-06
Is dat trouwens geen vreemd verhaal dagboek, dat verhaal over de toenmalige minister Kamp waaruit blijkt dat hij privévoordeeltjes van een autobedrijf heeft gekregen? En is het niet nóg vreemder dat ambtenaren die ook een voordeeltje hadden gekregen daar wél voor vervolgd zijn? Dat is toch raar? Want je zou zeggen…
Ach ja. Waar heb ik het eigenlijk over. Ik denk dat ik het allemaal steeds beter begin te begrijpen in het leven.
Niet alleen God kijkt weg. Ook de politiek kijkt weg. En dat al jarenlang.

column20170609

13 gedachten over “De Wegkijkers”

 1. Tja, Trump heeft weer een goede wapendeal gemaakt met Saoedi-Arabië. Dus zal de regering hier zich niet druk maken om Kampjes en consorten.

 2. Erger me ook aan de advertentie van verzekeringen voor hoogopgeleiden maar denk dat er een addertje onder dat gras zit.
  Zo triest wat er gebeurde met de twee meisjes en mijn gevoel gaat uit naar de ouders van de slachtoffertjes alsook van de nog zo jonge daders.
  Laf laf laf is al wat de politiek weet te zeggen over aanslag Londen. Wat ik laf vind is op je krent blijven zitten en niets doen.

 3. Lijkt me trouwens een overduidelijk geval van discriminatie om een verzekering voor hoogopgeleide aan te bieden.
  Van wie dacht jij dat onze regering het “wegkijken”heeft afgekeken?
  Man heeft gelijk, hij koopt vást nooit lippenstift.

 4. Volle zakken en lege duimen

  om het imago
  hemelhoog te houden
  van een veel te lang uitgemolken staat

  draait men het klootjesvolk een rad voor de ogen
  met leugens door politiekers uit de duim gezogen

  zijn besparingen
  en belastingen
  voor het plebs een noodzakelijk kwaad

  Het is hier in Belgenland niet anders, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

 5. In mijn 17-jarig bestaan als auto-eigenaar heb ik nog nooit m’n auto gewassen. Ik rijd het liefst in een vieze rond. Nee, wast mijn man hem. Ook als ik zeg dat ik dat niet wil. Die man leidt (lijdt) gewoon een eigen leven. Maar als ik vraag of hij mijn auto wil stofzuigen, geeft meneer geen gehoor. Nou ja, een lippenstift had hij toch niet kunnen vinden want die gebruik ik niet.
  Fijn om je weer te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw