© Pixabay texture-1361065_1280

De Waterprins

Van mezelf vind ik dat ik een gemiddeld denkvermogen heb en daarom vind ik sommige artikeltjes in de krant dan ook zo interessant. Zeker de artikeltjes waarin het gaat over het buitengewone denkvermogen van Onze kroonprins, onze aanstaande Koning Willem. Er schijnt werkelijk geen briljanter denker op deze hele aardbol los rond te lopen dan hij en om dat te illustreren geven de kranten soms enkele voorbeelden.

Zo berichtte een grote landelijke ochtendkrant een week of 2 geleden over een ‘briljant idee’ van onze toekomstige koning. Wat was dat briljante idee nou? Tijdens de skivakantie in Lech was het weer tijd voor de verplichte fotosessie. Je kent het wel: die sessie waarbij het koninklijk huis krampachtig gelukzalig in de camera blikt terwijl je ze HOORT denken: ‘gut o gut o gut – hier staan we weer onnozel te grijzen ten behoeve van het klootjesvolk.’
Tijdens de laatste sessie bleek de zon onbarmhartig te schijnen in de gezichten en met name de prinsesjes hadden hier flink last van. Regelmatig zaten ze daar dan ook met dichtgeknepen oogjes. Goede raad was duur kennelijk. Zonnebrillen op? Dat zou ook een beetje zonde zijn. Maar toen, ja, hou je vast, toen kwam ‘Het Briljante Idee’ van onze aanstaande Vader des Vaderlands. ‘Laten we een kwartslag draaien’ had hij geopperd, ‘dan hebben we geen last meer van de zon in ons gezicht.’ Nee, dit verzin ik serieus niet zelf. Het stond létterlijk in de krant: BRILJANT IDEE VAN DE PRINS.

We worden, sinds bekend is dat hij binnenkort onze (geestelijke) Vader des Vaderlands zal worden (een paus heeft Nederland niet nodig, wij hebben Willem) vrij regelmatig geconfronteerd met de buitengemene begaafdheden van onze Willem. Een grotere denker heeft Nederland, schijnt het, in geen eeuwen gehad. Wat zeg ik: heel West-Europa. Binnenkort denderen we met zijn allen een tweede Gouden Eeuw binnen, dankzij Willems verlichte ideeën.

Dat Willem ook veel van water af weet is natuurlijk bij een ieder wel bekend. Was hij niet degeen die enkele jaren geleden de Sahel woestijn wou voorzien van mooie witte stenen toiletten? Bij nader inzien scheen het plan toch niet te werken. Er was een gebrek aan water, daar in de woestijn.
Jammer voor al die mensen die toch nog enige hoop hadden op die mooie witte glanzende potten: Willem hangt zijn waterjas aan de wilgen. Hij moet zich in de toekomst op andere, belangrijkere zaken concentreren en dat is logisch. Het koningschap is natuurlijk niet iets wat je er zomaar even bij doet, nee, dat is een fulltime dagtaak die uitermate serieus genomen dient te worden.

Hij houdt er dus mee op en dat zal een groot gemis zijn. Immers, hij was nog maar net begonnen aan zijn watermanagement-avontuur toen al bleek hoe begaafd hij was. De professor die hem begeleidde was indertijd direct vol lof over de jonge knaap die hij de kneepjes van het water moest bijbrengen en riep: ‘de prins kan zich met iedere deskundige op watergebied meten! Ook met mij!’ Dat is natuurlijk een uitzonderlijke prestatie en toont de waanzinnige begaafdheid aan. Dat je je binnen enkele minuten kunt meten met iedere waterdeskundige kan niet een ieder zeggen tenslotte!

Het wateravontuur wordt nu dus afgesloten maar niet voordat er – alweer – een briljante opmerking gemaakt wordt door onze toekomstige koning. Deze opmerking getuigt van buitenproportionele kundigheid en vakkennis op dit gebied en het is daarom beslist belangrijk dat we hem goed in onze oren knopen:
‘Zonder water kunnen we niet.’

Hier was ik nou nooit op gekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw