De Tandarts

Bron: Pixabay
Bron: Pixabay

Het is verdomme al de derde keer dat ik de afspraak bij de tandarts vergeet. Die man denkt ondertussen dat ik gek ben en ik moet zeggen: ik begin dit ook wel wat zorgwekkend te vinden. Dit is met geen mogelijkheid meer uit te leggen.

De assistente had het me de vorige keer nog ZO gezegd: ‘een volgende keer brengen we het gewoon in rekening hoor’ en timide kwaakte ik toen: ‘Ja, maar dit gebeurt echt nooit meer’. Nou gebeurt het TOCH. Je schaamt je je ogen uit je hoofd.

De hele dag heb ik me afgevraagd: HOE kan het dat dit me wéér overkomen is? Ben ik bang voor de tandarts? Is het een onbewust wegduwen? Ben ik werkelijk niet goed bij mijn hoofd? Nee, dat is het niet. Ik ben niet bang voor de tandarts, nooit geweest, dus dat kan het niet zijn en dat andere is ook niet het geval. Denk ik.
Het is hoogstwaarschijnlijk gewoon de chaos in mijn hoofd die dit veroorzaakt. Chaos tussen aanhalingstekens dan hè. Ik vind zelf dat het wel meevalt maar manlief denkt daar anders over.
We keken een keer naar een schilderij van Dali waar ik helemaal verrukt van was.
‘Ik weet het niet’ zei manlief weifelend. ‘Ik vind het, om eerlijk te zijn, een beetje chaotisch.’
‘Daarom juist!’ riep ik schertsend. ‘Ik begrijp dit schilderij helemaal. Dit ben IK!’
Manlief bekeek me enigszins mistroostig. ‘Ik weet het’ zuchtte hij hartgrondig.

Maar na vandaag ben ik bijna geneigd hem gelijk te geven. Ben ik dan werkelijk wat chaotisch? Ik kan het me haast niet voorstellen.

Om tien over twee moest ik bij de tandarts zijn. Om kwart over twee zat ik achter mijn computer en probeerde alvast iets te doen aan mijn column voor aanstaande vrijdag toen de telefoon rinkelde. ‘Ja, met de assistente van de tandarts’ hoorde ik aan de andere kant van de lijn en – zonder gekheid – als door een wesp gestoken veerde ik op van mijn stoel, terwijl ik mezelf betrapte op het uitstoten van een primitieve keelklank. Het klonk als: ‘Ooeeaaaaaaaaggghhhh’ waarna ik mezelf corrigeerde en als een dolle in de hoorn gilde: ‘Nee nee nee nee nee nee nee.’ Ik kon gewoon NIET geloven dat het me WEER was overkomen. Werkelijk, het schuim stond me om de mond van narigheid.

Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn. Toen hoorde ik de assistente zeggen: ‘Gaat het een beetje met u?’
‘Jazeker’ brulde ik. ‘Ik kom NU meteen naar jullie toe.’
Ik bedoel: ik was officieel pas 5 minuten te laat. Neem dan nog eens tien minuten om daarheen te gaan, dan spreken we over vijftien minuten te laat. Dat moet kunnen vind ik.

‘Nee nee’ haastte de assistente zich te zeggen. ‘Dat kan nu niet meer. Wilt u een nieuwe afspraak maken?’
Ja, natuurlijk wou ik dat. De assistente had goed nieuws voor me. Morgen kon ik komen. Maar dan wel als eerste.
‘Om half acht ’s ochtends, redt u dat?’ vroeg ze liefjes.

Dinsdag is mijn vrije dag. En dan verheug ik me altijd op het uitslapen. En dat weet ze. Ik vermoedde een boosaardig glimlachende assistente aan de andere kant van de lijn.
Ik blijf de hele nacht wakker, voor de zekerheid. Een vierde keer mag KAN dit me echt niet overkomen.

12 gedachten over “De Tandarts”

 1. Het is idd wel heel erg om 3x een afspraak te vergeten. Je zat gewoon achter je computer! Ik ben ook behoorlijk chaotisch maar zoiets is me nog nooit overkomen, wel andere hele erge dingen 😀
  Heerlijk geschreven, ik had de hele tijd een big smile op mijn gezicht. Eh…bevesitg je nog even dat je werkelijk geweest bent, hihi?

  1. Rebelse Huisvrouw

   Kakel, ik heb de hele nacht geen oog dichtgedaan, heus! Om het uur schrok ik wakker en wierp een angstige blik om mijn wekker! Ben bekaf nu 😉

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Ingrid: zie antwoord Kakel: heb nauwelijks geslapen, ZO bang was ik om te te verslapen! Toch zielig dit he…. 😀

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Ariadne: het is gelukt! Ik kan er weer 6 maanden tegenaan en had geen gaatjes of andere narigheid!

 2. Geef me een hand! Same here hahaha!! Volledige herkenning en heb er ooit ook eens een blog over geschreven 😉 Prachtig ik heb dubbel gelegen 🙂

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Rinskje: was dat die ene leuke blog laatst, waarbij je in gedachten de tandarts al die honderden mensen handjes zag schudden? Want die was ook erg leuk! Zo zie je maar: een bezoek (of geen bezoek) aan de tandarts kan behoorlijk inspirerend zijn! 😀

 3. Bij Plato stond jouw blog aangeprezen dus ik dacht: ik kom even snuffelen. Het ziet er hier prachtig uit en je schrijft erg leuk!

  Wat raar trouwens, een tandarts die zijn afspraken op tijd afwerkt. Hier moeten we altijd minstens een kwartier wachten dus in jouw geval was je dan nog best op tijd gekomen. Of zoiets. 😉

 4. Rebelse Huisvrouw

  @Mrs. T: dank je wel! Ik ga zo ook eens even bij jou kijken! Ik ben het helemaal met je eens: anders had ik een kwartier in de wachtkamer gezeten dus wat maakte dat nou uit eigenlijk…. Best wel flauw ja… 😉

 5. Ik heb hetzelfde maar dan bij de kapper. Ik schaamde me de laatste keer zo erg dat ik naar een andere kapper ging. Vier euro duurder voor een kop die toch al vrij kort gekapt is. Nu ben ik bij zo’n kapper die studenten laat knippen. Prijs € 11,50. En nog vriendelijk ook. Voor die prijs zet ik de wekker op scherp.

 6. Rebelse Huisvrouw

  @Plato: toch goed om te horen dat ik niet de enige ben die dit overkomt – ik begon me werkelijk al zorgen te maken…. 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw