De Sterrenkijker

De Sterrenkijker

Hallloo lief dagboek!
Vriendin M. vroeg laatst of ik ook een bucketlist had. Zij had eentje die ongeveer een meter lang was, en er stonden dingen op als ‘reis maken door de ruimte’ of ‘een maand een privé-eiland huren’. Zo extreem is de mijne niet: ik wil ooit naar Japan, mijn boek afmaken, wakker worden en vloeiend Spaans spreken, een treinreis maken met de Orient Express… Waarom schrijf ik dit in Hemelsnaam eigenlijk op? Is er niks belangrijkers te melden, de benoeming van Rutte tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO bijvoorbeeld? ‘Ik hoop dat zijn geheugen het op die positie wat beter zal doen’ zei man van vriendin M., en daar was ik het volkomen mee eens maar het blijft zorgelijk natuurlijk. Goed, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Zaterdag 15 juni
Oom H. en buuf Annie kwamen eten. Kregen het over het geloof. ‘Breek me de bek niet open’ gromde oom H. ‘Ik heb laatst gekeken naar Meisjes van de Goede Herder en…’
‘Hij zat zich enorm op te winden’ zei buuf Annie.
‘Het is ook verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd’ zei oom H. ‘En wij vroeger maar zingen: Laat de kind’ren tot mij komen’. Sjonge jonge.
Daarna verbaasde buuf Annie zich over de huidige naamgeving: ‘Vroeger heetten de meisjes Janneke of Lies of zo. Tegenwoordig heten ze Storm. Of Rain. Of Lente.’
Al met al was het weer een inspirerend avondje.

Zondag 16 juni
Dochter is even een weekje in Nederland, yeeaaah! Het brandplekje op mijn nieuwe inductieplaat, waar ik het laatst over had, is trouwens weg. Het was toch geen brandplek denk ik.
23.10 uur. Leuk om te weten: het Engelse woord ‘breakfast’ is afkomstig van ‘break fast’, het breken van vasten: de eerste maaltijd van de dag na een nacht niet eten.

Maandag 17 juni
Met man en dochter naar het strandpaviljoen waar we achternicht M. en haar eega E. tegenkwamen. Hadden het over het feit dat er angstvallig wordt gezwegen over de overbevolking in de politiek en over het feit dat binnenkort de schulden van alle EU-landen op één grote hoop gegooid worden. ‘Daarover wordt, zo mogelijk, nóg angstvalliger gezwegen’ zei man. E. deed enkele kernachtige uitspraken die ik hier niet mag herhalen.

Zaterdag 22 juni
Heb ontdekt dat mindfulness bijzonder moeilijk is, maar ook wel chill. Wat ik leer: ik HOEF niet achter elke gedachte aan te hollen. Meestal leiden die gedachten naar de vuilstort in mijn hoofd, een donkere, diepe poel vol drek, omgeven door een kring van grimmig uitziende bomen, waar elke vorm van licht, lucht en leven…Hm. Eigenlijk is dit wel een goede metafoor, ga hier binnenkort een verhaal over schrijven.

Maandag 24 juni
Omg dagboek: zojuist reageerde ik op een WhatsApp bericht van een klant en sloot in een automatisme af zoals ik altijd afsluit als ik dochter app: met allemaal hartjes en kusjes. Jezus, wat beschamend. Rest van de dag gewerkt aan website voor mevrouw die honden traint. Wat schandalig trouwens, de ramkraak bij juwelier Bontekoe. Wat ontzettend triest. Ik hoop dat de mensen die dit op hun geweten hebben #%& @*(^!*#^! (gecensureerd).

Dinsdag 25 juni
Dochter vertrekt morgen weer naar Spanje. ‘Zal ik met je meegaan?’ opperde ik tussen neus en lippen door. Man keek zichtbaar opgewekt bij die gedachte. ‘Absoluut niet’ zei dochter terwijl ze haar koffer dicht probeerde te krijgen.

Woensdag 26 juni
10.45 uur. Niet normaal, die straaljagers. Zojuist vloog er weer een over en ik dacht werkelijk dat deze regelrecht het huis in zou vliegen.
17.13 uur. Het is morgen 12 jaar geleden dat mijn broer dit aardse paradijs verliet. Wat zou hij schrikken als hij de wereld van vandaag zou zien.  Dag jongen, ik hoop dat het daarboven goed met je gaat.
22.14 uur. Heb nog iets toegevoegd aan bucketlist: pottenbakken. Weet niet waarom, maar toen ik pottenbakken toevoegde, dacht ik aan een opmerking van Oscar Wilde: ‘We liggen allemaal in de goot, maar sommige van ons kijken naar de sterren’.
Weet zeker dat het mooie potten zullen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw