Cognac

De Positieve Associatie

Hallo lief dagboek,
Deze week werk ik met sleutelwoorden waarbij ik vertel waarmee ik die woorden associeer. Als experiment. Altijd iets op dezelfde manier doen dat gaat op den duur ook vervelen en een mens schijnt zichzelf om de zoveel tijd te moeten vernieuwen. Waarom is me een raadsel maar goed, daar het nu even niet om. Dus, sleutelwoorden en ik begin bij:

Hannemahuis
Naar de tentoonstelling Hoge Luchten gegaan. Mooi!!! Enige minpuntje was dat er een echtpaar rondliep dat de hele tijd hard aan het praten was, vooral de vrouw kreeg geen genoeg van haar eigen stem. Moet je die lucht zien. Dit is Amsterdam, ik herken het. Kijk, dat bootje daar. O, nog een mooie lucht. Dat verstilde meisje, schitterend. En zo ging het maar door. Had neiging om te gaan gillen maar hield me uiteraard in.

Lachen
Moet nog steeds lachen als ik denk anekdote die de zus van vriendin M. ooit vertelde: ‘Ons liefdesleven is beneden alle peil. Ik ga altijd eerder naar bed en dan blijft hij nog uren gamen. Laatst zei ik dat ik graag wilde dat hij wat initiatief toonde en zich losrukte van de spelletjes. Kreeg ik gisteravond – ik lag al in bed – een appje. Ik sliep al bijna nota bene. Heb je zin? vroeg hij.’

Beide helften
Laatst was oom H. er even. Oom H. is pro vaccinatie, buuf Annie is nogal huiverig. ‘Je weet niet wat erin zit’ zei ze.
‘Jezus mens’ zei oom H. ‘Dat weet je ook niet van de gemiddelde frikadel. Bovendien: de halve wereld laat zich tatoeëren en volspuiten met inkt en de andere helft slikt en snuift zich helemaal suf, waar hebben we het over?’

Ondergang
Hahaha, nu verhuist de Shell in navolging van Unilever ook naar Engeland. Hetzelfde Engeland dat zijn ondergang tegemoet ging al het de euvele moed had de EU te verlaten. ‘En dan te bedenken dat ze toen zeiden: dat Engeland de EU verlaat is gunstig, nu komen de bedrijven naar ons toe’ zei man. ‘Het tegendeel is waar: van je vrienden moet je het maar hebben. Beiden zijn oer-Hollandse bedrijven maar ze verlaten als eerste het zinkende schip.’
‘Tja’ zei ik en in gedachten zag ik de Titanic voor me.

Neef
Mijn oudste neef in Suriname is overleden. Rust zacht Dennis. Ik hoop dat je het goed hebt daarboven, bij oma en opa en onze andere familieleden die daar al zijn. Tot ziens. Ooit.

Onderdrukking
Las artikel over de lotusvoetjes. Wat een leed voor die Chinese meisjes vroeger. Wat ik niet begrijp: waarom werden vrouwen door de eeuwen heen zo onderdrukt?
‘Misschien omdat sommigen dat wel verdienen’ bromde man van vriendin M. toen ik dit voorlegde.
‘Heb je het vuil al buitengezet?’ vroeg M. terwijl ze hem een ferme tik tegen z’n achterhoofd gaf.

Sneu
Nederlands elftal speelde tegen Noorwegen zonder publiek. Dat betekent dus: geen vernielingen. Geen winkelruiten aan diggelen. Geen politie en ME op de been. Geen agressiviteit, geen zinloos geweld. He, wat sneu nou toch allemaal.

Bevalling
Bruine bonen met rijst gemaakt, pa gehaald en gescrabbeld. Man maakte het woordje ‘barin’.
‘Wat is in Godsnaam barin?’ vroeg ik.
‘Iemand die een kind baart’ zei man ernstig.
Woord werd afgekeurd. Pa won trouwens. Hij wint bijna altijd.

Liedje van de week
Dat is met stip Electric Light Orchestra met Can’t Get It Out Of My Head.

Bekentenis
Probeer om niet meer negatief associatief te denken. Als ik aan iets ergs denk, denk ik direct aan nog véél meer erge dingen en op een gegeven moment krijg ik dan zelfs tranen in mijn ogen, echt heel triest.
‘Je bent zo walgelijk’ zei vriendin L. die ik aan de telefoon had. ‘Ga je serieus zó op in je eigen achterlijke gedachten dat je dan bijna moet janken?’
‘Ja’ bekende ik fluisterend.

Cognac
Zo af en toe heel erg lekker. Nu ik eraan denk krijg ik meteen een positieve associatie. Ga L. bellen om dit goede nieuws te vertellen.
23.15 uur. L. sliep al toen ik het goede nieuws vertelde. ‘Bel je me serieus hiervoor wakker?’ brulde ze. Nu associeer ik cognac drinken voorlopig met L. wakker bellen. Vermoeiend allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw