© Pixabay office-620822_1280
© Pixabay office-620822_1280

De Koude Arm

Lief dagboek,
Ik was helemaal vergeten dit stukje te posten gisteren, hoe kan dat? Raar. En dat terwijl ik toch echt niet druk bezig was met Zeer Belangrijke Zaken en er alle tijd voor had. Het valt me trouwens op dat als je weinig meemaakt je ook steeds minder te melden hebt, ik althans wel. Het gaat nog steeds alleen maar over het virus en ik ben zo langzamerhand wel toe aan een wereld zonder dat virus.
‘Wie niet,’ verzuchtte vriendin M. die ik laatst aan de telefoon had. ‘Ik zal blij zijn als m’n wederhelft weer wat vaker naar kantoor gaat.’ De man van M. heeft overigens behoorlijk voor schut gelopen nadat ze hem zelf met de tondeuse onder handen had genomen. ‘Zo moeilijk is dat niet, ik heb filmpjes op YouTube bekeken,’ overtuigde ze hem. Het resultaat was dat ze in haar enthousiasme een baan vanaf zijn voorhoofd tot achter in zijn nek trok waarop gebiljart zou kunnen worden. ‘Ik was vergeten de stand te veranderen nadat ik je nek geschoren had,’ schijnt ze gehakkeld te hebben maar dat geloofde hij niet.

Maandag 18-05
Liedje van de Week is ‘Anyway That You Want Me’ van The Troggs. Heerlijk liedje. We aten trouwens erg lekker want ik had eten besteld bij Wally’s. Doen we elke week en het bevalt prima.
11.13 uur. Lig in schoon opgemaakt bed. Had geurzakjes van Bridgewater tussen de lakens gedaan, hele slaapkamer ruikt nu heerlijk.
11.40 uur. Man deed slaapkamerraam open toen hij binnenkwam. ‘Het ruikt vreemd hier,’ zei hij. ‘Het doet me denken aan de lucht die uit de rattenkooi kwam.’

Woensdag 20-05
08.40 uur. Droomde heel mooi van moe: we zaten op de achterbank van een auto en ik aaide zachtjes over haar gezicht terwijl ze glimlachte. Meer gebeurde er niet maar het was goed. Had bij het wakker worden het gevoel dat ik moe écht even gezien had.
14.21 uur. Door deze situatie heb ik oom H. en buuf Annie al weken niet gezien. Saai. Gestoomde broccoli gegeten en stuk rauwe zalm. Ook saai.

Vrijdag 22-05
Er gebeurt dan misschien niet veel, ik werk wel veel thuis en nu tintelt m’n linkerarm al een paar dagen. ‘Dit klopt toch niet?,’ vroeg ik lijkbleek aan man want ik ga altijd van het aller- aller- allerergste uit en een tintelende linkerarm betekent minstens een zesdubbel hartinfarct. ‘Je moet wat meer bewegen,’ aldus man. Hij voelt niet wat ik voel en terwijl ik dit schrijf heb ik het gevoel dat de tinteling omhoog kruipt en m’n arm koud wordt en.. O God.

Zondag 24-05
Had nog meel in huis om appelflappen te bakken, heb nu dus een heerlijke stapel appelflappen op tafel. Waarom zou je alleen maar met Oud & Nieuw van die dingen mogen bakken? In de lente smaken ze ook uitstekend.
19.30 uur. Niet warm eten gegeten, had zoveel appelflappen op dat ik geen trek had.
22.30 uur. Heb net glas cognac ingeschonken, smaakt uitstekend. Ik drink tegenwoordig bijna geen wijn meer dagboek, gek is dat hè? Vroeger dronk ik het alsof het limonade was maar nu…

Maandag 25-05
Vriendin G. is aan het appen met een man die wel eens de ware zou kunnen zijn. Tenminste: ze heeft hem nog niet ontmoet en ze weet ook niet hoe hij klinkt, maar de appjes zijn zo leuk en gezellig dat ze in gedachten al samen met hem op zoek is naar een knus huisje. ‘Hij heeft het toch ook heerlijk met die sn@l van hem?,’ zei ze,. Met ‘hij’ bedoelt ze altijd haar ex die er vandoor ging met een meisje dat haar achter- achterkleindochter had kunnen zijn. ‘Het wordt tijd dat ik ook weer eens een partner vind.’ Ik hoop het voor G. want voor haar is een leven zonder man zinloos. Tja.

Dinsdag 26-05
Lange fietstocht met man gemaakt, was prachtig weer. Linkerarm tintelt nog steeds maar ben niet meer (heel erg) in paniek. Moet meer bewegen en minder achter computer zitten.

Donderdag 28-05
12.30 uur. Prachtig weer.
17.20 uur. Zat weer veel achter de pc vandaag, ben webwinkel aan het bouwen voor klant, is erg leuk. Linkerarm tintelt en voelt koud. Godsamme.
19.50 uur. Heb net 15 kilometer op de hometrainer gefietst en daarna allemaal rek- en strekoefeningen gedaan. Ga dit voortaan elke dag doen. Wil geen koude, tintelende linkerarm. Dat gezeik met dat virus is al erg genoeg.

11 gedachten over “De Koude Arm”

  1. Van niets heb je toch weer een bijzonder lezenswaardige blog geschreven. Ik lees je altijd zo graag!
   Fijn dat je het gevoel had dat je moe even hebt gezien.
   Zou een warme douche helpen tegen de tintelingen in je arm?
   Lieve groet ❤️

  1. Hoi hoi, ik ben weer aan het bloggen geslagen en kwam een leuke reactie tegen van jou, ergens op mijn blog. Vandaar dat ik even bij je langs kom om me even te melden. Liefs en tot blogs.

 1. Ik vind dat je toch wel een heel leuk stukje hebt geschreven! Ook al is er momenteel weinig reuring in het leven behalve de reuring van het virus en versoepeling van de regels. Ik blog ook wekelijks, maar eerlijk gezegd heb ik er ook moeite mee, want kwetsbaar (wat een naar woord) maar astma en copd nopen mij tot totaal huis-gebonden, maak niks mee. Op donderdag weer een nieuwe van mij, hoop ik ?

 2. Ik of wij lopen nu door jouw mooie Harlingen en waar dacht ik aan ? Hoe jij beschreef als jij samen met je Ouders langs de Haven liep ,zo werkelijk schrijf je dus.

  Groetjes Laura vanaf het terrasje met cappuccino en kwarktaart ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw